Ο νέος υπολογιστής «όλα σε ένα» Qosmio PX30t της Toshiba, με ευρεία οθόνη αφής, συνδυάζει λειτουργίες υπολογιστή, τηλεόραση και παιχνίδια σε ένα κομψό κόμβο ψυχαγωγίας.


Toshiba_Qosmio_PX30tΛαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για ένα υπολογιστή με λεπτή οθόνη που να λειτουργεί ως ολοκληρωμένος κόμβος ψυχαγωγίας, η Toshiba Europe GmbH ανακοίνωσε τον υπολογιστή Qosmio PX30t. Ο Qosmio PX30t είναι ο τελευταίος υπολογιστής της Toshiba που συνδυάζει όλες τις λειτουργίες σε ένα υπολογιστή, προσφέροντας τηλεόραση και λειτουργίες κεντρικής αποθήκευσης δεδομένων. Αυτός ο ολοκληρωμένος κόμβος ψυχαγωγίας είναι μια υπερβολικά κομψή και λεπτή 58.4cm (23″) LED τηλεόραση. Προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους χρήστες και διαθέτει τις κατάλληλες τεχνολογίες για ψυχαγωγία Full HD, τηλεόραση, παιχνίδια και λειτουργίες υπολογιστή, όλα σε μια συσκευή. Οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις του νέου Qosmio PX30t θα αρχίσουν το τρίτο τρίμηνο του 2013.


Καθιστώντας τη παρακολούθηση τηλεόρασης μια εντυπωσιακή στερεοφωνική εμπειρία
«Αισθανόμαστε περήφανοι που προσθέτουμε στο portfolio μας ένα νέο υπολογιστή «όλα σε ένα», ο οποίος είναι μια πολυμορφική συσκευή ψυχαγωγίας», δήλωσε ο κ. Βασίλης Σύκαλος, Country Manager της Toshiba, Greece and Cyprus, Digital Products & Services. «Έχει την άνεση που προσφέρει ένας υπερβολικά λεπτός υπολογιστής, μια λεπτή οθόνη τηλεόρασης HD, ολοκληρωμένες λειτουργίες πολυμέσων και ένα κεντρικό δίκτυο αποθήκευσης δεδομένων. Με χωρητικότητα σκληρού δίσκου ως 3TB, ο υπολογιστής προσφέρει τη δυνατότητα αποθήκευσης εκτενούς βιβλιοθήκης ταινιών, φωτογραφιών, μουσικής, παιχνιδιών και πολλών άλλων. Και οποιοσδήποτε στο σπίτι μπορεί να έχει με ευκολία πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο πατώντας απλά την μεγάλη οθόνη». Ο υπολογιστής Qosmio PX30t μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση ως δεύτερη οθόνη τηλεόρασης του σπιτιού. Προσφέρει έναν ενσωματωμένο δέκτη τηλεόρασης, γρήγορους χρόνους ανταπόκρισης που μειώνουν τις ορατές κηλίδες που δημιουργούνται κατά την παρακολούθηση ταχέως κινούμενων εικόνων και μια ευρεία οθόνη Full HD διαστάσεων 58.4 cm (23”) με οπίσθιο φωτισμό LED. Η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή χάρη στα τέσσερα στερεοφωνικά ηχεία harman kardon® που διαθέτουν ένα ξεχωριστό output (5W+5W) x2 =20W, συντονισμένο με DTS Studio Sound™ – που αποδίδει εντυπωσιακό surround ήχο, έντονα μπάσα, έξυπνη ρύθμιση έντασης και ενίσχυση του διαλόγου. Με το Qosmio PX30t ως κέντρο πολυμέσων οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και τηλεοπτικά κονσέρτα στο μέγιστο.


Ο κόσμος της τηλεόρασης και του υπολογιστή σε λεπτό και κομψό design
Ο υπολογιστής Qosmio PX30t μπορεί να τοποθετηθεί στο καθιστικό της οικογένειας, σε ένα φοιτητικό σπίτι, ή στο ισόγειο ενός καταστήματος. Ο υπολογιστής αντανακλά την νέα ενοποιημένη προσέγγιση της εταιρίας στο design των προϊόντων, που αναγνωρίζεται εύκολα από χαρακτηριστικά στοιχεία, όπως οι λείες στρογγυλεμένες γωνίες, το έντονα φωτιζόμενο power button και το λογότυπο τοποθετημένο αριστερά κάτω από την οθόνη. Ο υπολογιστής Qosmio PX30t βγαίνει σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα ή luxe white pearl με ασημί αποχρώσεις και κομψή βάση χρώματος ασημί αλουμινίου, που ενισχύει την λειτουργία της τηλεόρασης. Η λεπτή οθόνη και πρόσοψη δίνει την ολοκληρωμένη εικόνα της τηλεόρασης LED. Ο υπολογιστής Qosmio PX30t παρέχεται με premium πληκτρολόγιο και ποντίκι, και με πλήκτρο λειτουργίας των Windows 8 με το Windows 8 logo button function; όλα στο ίδιο χρώμα με την συσκευή. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα πλοήγησης χρησιμοποιώντας το ασύρματο πληκτρολόγιο και το ποντίκι, ή απλά πατώντας την οθόνη ή χρησιμοποιώντας το Gesture Controller της Toshiba, το οποίο επιτρέπει έλεγχο της επιφάνειας χρήσης με απλές και φυσικές κινήσεις του χεριού που δεν απαιτούν το άγγιγμα της οθόνης.


Χαρακτηριστικά σύνδεσης up-to-date
Τροφοδοτούμενο από τελευταίας γενιάς επεξεργαστές Intel, ο υπολογιστής Qosmio PX30t καλύπτει όλες τις καθημερινές ανάγκες υπολογιστή, καθώς και εφαρμογές πολυμέσων και ψυχαγωγίας. Χάρη στην εύχρηστη οθόνη αφής, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση όποτε θέλουν στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλα εργαλεία επικοινωνίας. Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως κεντρική οθόνη όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη μέσω του HDMI®-in. Αυτή η επιλογή προσφέρει τη δυνατότητα για παιχνίδια υπολογιστή, καθώς και υψηλής ποιότητας μουσική μετάδοση με εξαιρετική αναπαραγωγή ήχου, χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό της Toshiba Sleep-and-Music. Επιπλέον, ως επιπρόσθετο set τηλεόρασης, αυτός ο πολυμορφικός κόμβος πολυμέσων μεταδίδει τηλεοπτικά δελτία και recorded περιεχόμενο video σε ποιότητα Full HD σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού.


Επιπλέον, ο υπολογιστής Qosmio PX30t έχει τα πιο up-to-date χαρακτηριστικά σύνδεσης όπως Wireless LAN, Intel WiDi και Miracast ready. Η τεχνολογία Wi-Fi Certified Miracast επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν ασύρματα τα αρχεία πολυμέσων που έχουν αποθηκευμένα στον «όλα σε ένα» υπολογιστή τους σε ένα συμβατό set τηλεόρασης, έτσι ώστε η οικογένεια και οι φίλοι να μπορούν να απολαύσουν το περιεχόμενο όλοι μαζί σε ακόμα μεγαλύτερη οθόνη. Κάποιες εκδοχές αυτής της λειτουργίας είναι εξοπλισμένες με θύρα εξόδου HDMI, που επιτρέπει τη μετατροπή Ultra HD και μεταφορά περιεχομένου Ultra HD video σε εξωτερική συμβατή τηλεόραση Ultra HD. Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν τώρα να απολαύσουν σε μεγάλη οθόνη πολλά παιχνίδια υπολογιστή, συγκεκριμένες ιστοσελίδες, φωτογραφίες, ταινίες και video, που είχαν δημιουργηθεί σε ανάλυση τέσσερις φορές υψηλότερη από ανάλυση Full HD.


Βασικά τεχνικά στοιχεία και προδιαγραφές
– Υπολογιστής «Όλα σε ένα» που συνδυάζει LED τηλεόραση και αποτελεί έναν ολοκληρωμένο κόμβο ψυχαγωγίας
– Οθόνη Full HD διάστασης 58.4 cm (23”) με υποστήριξη 10-finger touch και οπίσθιο φωτισμό LED
– 3ης και 4ης γενιάς Intel Core συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης Quad Core CPU, υποστήριξης Ultra HD μόνο με Core i7 CPU, με γραφικά Intel HD 4000 ή NVIDIA GeForce GT 740M με 2 GB VRAM) με Optimus τεχνολογία
– Ως 3 TB HDD, ως 16 GB RAM: 2 υποδοχές x 8 GB
– Δίσκος Blu-ray με BDXL drive και Super-Multi DVD-ROM drive
– Gigabit LAN, Wireless LAN, Intel WiDi και Miracast ready, 2x USB 2.0, 4x USB 3.0 (2 με Toshiba USB Sleep-and-Charge), Sleep-and-Music, υποστήριξη Ultra HD μέσω HDMI, HDMI-in port – όταν είναι ενεργοποιημένη δεν χρειάζεται υπολογιστής
– Ήχος: 4 harman kardon® stereo ηχεία με DTS Studio Sound™
– Κάμερα HD web
– Χρώματα: γυαλιστερό μαύρο ή luxe white pearl, με ασημί αποχρώσεις και βάση χρώματος ασημί αλουμινίου
– Συμπεριλαμβάνονται: stylish ασύρματο πληκτρολόγιο Toshiba με 10 πλήκτρων numeric pad και ασύρματο ποντίκι
– OS: Windows 8 (64bit)