Για λόγους εταιρικής πολιτικής και όχι τεχνικών προβλημάτων, εγκαταλείπεται (για την ώρα) το φιλόδοξο project του PSP – κινητού.

psp-3000Είναι κοινό μυστικό πως εδώ και καιρό η Sony έχει μετανιώσει πικρά για την επιλογή της να «χαρίσει» την εμπορική ονομασία Walkman στη Sony Ericsson, προκειμένου η κοινοπραξία να την μετατρέψει σε σειρά κινητών τηλεφώνων. Το στρατηγικό αυτό λάθος, όπως το χαρακτηρίζει πλέον η διοίκηση της Sony, δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, ναυαγεί (για την ώρα) το φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο project της κατασκευής της πρώτης φορητής παιχνιδιομηχανής-κινητού τηλεφώνου, του PSP Phone.
Είναι προφανές πως αν η Sony δημιουργούσε μόνη της ένα κινητό-παιχνιδομηχανή θα ερχόταν σε σύγκρουση συμφερόντων με την κοινοπραξία Sony Ericsson. Παράλληλα, σε καμία περίπτωση ο ιαπωνικός κολοσσός δεν θα δεχόταν να παραχωρήσει την τεχνολογία και την μπράντα του PSP στην Sony Ericsson ώστε να μετατραπεί σε ακόμα μια σειρά κινητών. Το τελευταίο διάστημα, άλλωστε, φήμες θέλουν τη Sony να επεξεργάζεται σχέδιο εξαγοράς του μεριδίου της Ericsson στο joint venture Sony Ericsson. Μάλλον, μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα μπορέσουμε να δούμε λειτουργικότητα κινητού τηλεφώνου σε κάποια νέα έκδοση PSP…