To Τμήμα Τεχνολογιών Κτίριων της Siemens παρουσιάζει το Desigo Touch and Web, μία καινοτόμο λειτουργική λύση για το σύστημα κτιριακού αυτοματισμού Desigo.


Siemens_Desigo_Touch_WebΔύο εύχρηστες οθόνες αφής βελτιώνουν σημαντικά την άνετη και αποτελεσματική λειτουργία των κτιριακών μονάδων συγκριτικά με τις συμβατικές λύσεις. Η νέα μονάδα αφής, προσθέτει δυνατότητα ελέγχου και λειτουργίας της εγκατάστασης, μέσω λογισμικού περιήγησης ιστοσελίδων.


Οι νέες μονάδες αφής απολαμβάνουν την εκτίμηση του προσωπικού διαχείρισης λόγω της ευκολίας χρήσης τους, καθώς προσφέρουν μια νέα αντίληψη διαχείρισης της εγκατάστασης. Αναγνωρίζοντας αυτή την τάση, η Siemens παρουσιάζει δύο οθόνες αφής, το PXM40 (10 ιντσών) και το PXM50 (15 ιντσών), για το σύστημα κτιριακού αυτοματισμού Desigo. Εξοπλισμένες με την τεχνολογία οθόνης χωρητικού τύπου (capacitive display), οι δύο συσκευές προσφέρουν εύχρηστη λειτουργία αφής που είναι οικεία λόγω της αυξημένης χρήσης των έξυπνων τηλεφώνων και των φορητών συσκευών. Και οι δύο οθόνες αφής διαθέτουν υψηλή ανάλυση, υψηλή αντίθεση, μεγάλη έγχρωμη οθόνη, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μια ευρεία οπτική γωνία θέασης.


Οι οθόνες αφής Desigo αποτελούν μονάδες απεικόνισης και χειρισμού αποκλειστικά για κτιριακές εγκαταστάσεις. Η πρόσβαση στα λειτουργικά συστήματα εμποδίζεται ώστε να αποφευχθούν αλλαγές στις πολύ σημαντικές ρυθμίσεις. Κατάλληλες για τοποθέτηση στο μπροστινό μέρος των πινάκων και για συνεχή λειτουργία, οι οθόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαχειριστούν πολλαπλούς σταθμούς αυτοματισμού Desigo PX ταυτόχρονα. Οι πιο σημαντικές πληροφορίες εμφανίζονται συνοπτικά σε μία σελίδα, ακόμη και όταν κανένας χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος για να προσφέρουν μια γρήγορη και αποτελεσματική επισκόπηση των μονάδων.


Οι συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γραφικό περιβάλλον για να περιηγηθούν σε διαφορετικές εγκαταστάσεις ώστε να πραγματοποιήσουν τις λειτουργίες τους με άνεση και αποτελεσματικότητα. Η διαχείριση του χρονοπρογραμματισμού και της προβολής των καταγεγραμμένων τιμών μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω του γραφικού περιβάλλοντος. Επιλεγμένα σημεία δεδομένων μπορούν επίσης να προστεθούν σε μια επιλογή «αγαπημένων» για άμεση πρόσβαση, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόσουν γρήγορα τις επιθυμητές τιμές ώστε να βελτιστοποιήσουν τη χρήση ενέργειας στην εγκατάσταση. Μια λίστα ειδοποιήσεων εμφανίζει τα σφάλματα, τα οποία μπορούν να αναγνωριστούν και να διαγραφούν, απευθείας από την εφαρμογή. Μία ένδειξη LED η οποία είναι ενσωματωμένη εντός του περιβλήματος γνωστοποιεί στους χρήστες τις ειδοποιήσεις, ακόμα και όταν η λειτουργία απεικόνισης είναι απενεργοποιημένη.


Η λύση Desigo Touch and Web χρησιμοποιεί ένα νέο λογισμικό περιήγησης ιστοσελίδων, το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε κορυφαίες τεχνολογίες του διαδικτύου. Επιτρέπει στους χρήστες να διαχειριστούν και να παρακολουθήσουν τις μονάδες από έναν περιηγητή ιστοσελίδων (web browser) με τη χρήση ενός φορητού υπολογιστή ή οποιασδήποτε οθόνης αφής. Ο προγραμματισμός της συσκευής πραγματοποιείται με τη χρήση του λογισμικού Desigo XWorks Plus, που καθιστά ευκολότερη τη ρύθμιση του περιβάλλοντος λειτουργίας.


Η λύση Desigo Touch and Web αποτελεί μέρος του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2012, τα έσοδα της εταιρείας από τα προϊόντα του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκαν στα €33 δισ., αναδεικνύοντάς την σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές «πράσινων» τεχνολογιών στον κόσμο. Παράλληλα, οι λύσεις της εταιρείας βοήθησαν πελάτες από όλο τον κόσμο να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παρήγαγαν κατά 330 εκατομμύρια τόνους – ένα μέγεθος ίσο με τις συνολικές ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε Βερολίνο, Δελχί, Χονγκ Κονγκ, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Σιγκαπούρη και Τόκυο.