Η τεχνολογία εξουδετέρωσης επιθέσεων DDoS της Arbor κατέχει ηγετική θέση στις αγορές εταιρικών δικτύων, των παρόχων υπηρεσιών διασύνδεσης και των παρόχων υπηρεσιών κινητής επικοινωνίας.


arbor02Η Arbor Networks, προμηθευτής λύσεων για την προστασία και τη διαχείριση δικτύων επιχειρήσεων και παρόχων υπηρεσιών επικοινωνίας (enterprise and service provider networks), ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ερευνών Infonetics Research, σε έκθεσή της με τίτλο “DDoS Prevention Appliance Market Outlook” και ημερομηνία δημοσίευσης Ιούνιο του 2013, αναφέρεται στην Arbor Networks χαρακτηρίζοντάς την, για ακόμα μία φορά, ως τον κορυφαίο προμηθευτή λύσεων αντιμετώπισης επιθέσεων DDoS σε δικτυακές υποδομές επιχειρήσεων, εταιρειών παροχής υπηρεσιών διασύνδεσης (carrier) και κινητών επικοινωνιών.


Η Αγορά των λύσεων DDoS Prevention
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Infonetics, οι κυριότεροι παράγοντες που οδηγούν στην αύξηση των επενδύσεων για την αντιμετώπιση επιθέσεων DDoS είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής:
– Η διαρκώς αυξανόμενη έκταση, ταχύτητα, διάρκεια και πολυπλοκότητα των επιθέσεων.
– Η αύξηση της διαδικτυακής κίνησης, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί αμείωτη στο ορατό μέλλον, καθώς η επικοινωνία M2M συνεχίζει στο δρόμο που χάραξαν τα κινητά τηλέφωνα.
– Η αυξανόμενη ζήτηση των επιχειρήσεων για τοπικές (on-premise) ή υβριδικές (cloud/on-premise) λύσεις αποτροπής των επιθέσεων DDoS.
– Η ενοποίηση και η αναβάθμιση των κέντρων μηχανογράφησης, καθώς και η ανάπτυξη υποδομών cloud.
– Η παροχή υπηρεσιών προστασίας από επιθέσεις DDoS με τη μορφή managed services.


Το χαρτοφυλάκιο των λύσεων της Arbor Networks
Η πλειοψηφία των κορυφαίων παρόχων σε ολόκληρο τον κόσμο βασίζονται στην πλατφόρμα Peakflow® SP της Arbor, προκειμένου να αντιμετωπίζουν προληπτικά επιθέσεις DDoS, ενώ παράλληλα αυξάνουν τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν στους πελάτες τους. Η πλατφόρμα Peakflow SP αποτελείται από δύο βασικές λύσεις: Peakflow SP και Threat Management System (TMS). Η συσκευή Peakflow SP συνδυάζει τη διαχείριση της κίνησης (traffic engineering) και την αυτόματη ανίχνευση μη φυσιολογικής συμπεριφοράς σε επίπεδο δικτύου, με τη διαχείριση carrier-class απειλών που προσφέρει η λύση TMS, η οποία εντοπίζει και απομακρύνει με ακρίβεια μόνο την κίνηση που συνδέεται με κάποια επίθεση, χωρίς να επηρεάζει τη διακίνηση των υπόλοιπων δεδομένων. Χάρη στην ικανότητα της πλατφόρμας να αντιμετωπίζει μόνο την κίνηση που σχετίζεται με κάποια επίθεση, οι υπηρεσίες των παρόχων προς τους πελάτες τους παραμένουν διαθέσιμες το διάστημα κατά το οποίο οι πάροχοι καλούνται να αντιμετωπίζουν μια επίθεση. Πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, οι οποίες παρέχουν cloud-based υπηρεσίες προστασίας από επιθέσεις DDoS, βασίζονται επίσης στην πλατφόρμα Peakflow SP.


Η οικογένεια Pravail της Arbor περιλαμβάνει το σύστημα Pravail Availability Protection System (APS), το οποίο εποπτεύει τις δικτυακές υποδομές από κάποιο σημείο της εξωτερικής τους περιμέτρου, ώστε να ανιχνεύει και να αντιμετωπίζει σε πραγματικό χρόνο επιθέσεις DDoS που στοχεύουν στο επίπεδο των εφαρμογών. Αυτού του είδους οι επιθέσεις αποτελούν σήμερα την κύρια απειλή για τα συστήματα προστασίας ενός δικτύου, η παράκαμψη των οποίων ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα του συνόλου των υποδομών. Το Pravail® Network Security Intelligence (NSI) παρακολουθεί την κίνηση ενός δικτύου και χρησιμοποιεί προηγμένες λειτουργίες ανάλυσης που βοηθούν τους οργανισμούς να καλύπτουν τα κενά ασφαλείας τα οποία αφήνουν μηχανισμοί προστασίας όπως τα firewalls και οι συσκευές IPS (intrusion prevention systems). Η λύση αυτή έχει σαν στόχο τη προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των δεδομένων ενός οργανισμού από απώλεια ή κλοπή μέσω προηγμένου κακόβουλου λογισμικού, λανθασμένης ή μη εξουσιοδοτημένης χρήσης στο εσωτερικό του δικτύου, ή μέσω συνδεδεμένων φορητών συσκευών που έχουν προσβληθεί από κακόβουλες εφαρμογές.