Η ναυτιλιακή εταιρεία Diamlemos Shipping εξασφαλίζει πλέον απομακρυσμένη υποστήριξη για τα πλοία της με το Cisco Cloud Connector SmartBox-V της Setel.


cisco logo correctΤο έργο περιλαμβάνει επανασχεδιασμό του δικτύου, αντικατάσταση του παλιού τηλεφωνικού κέντρου και διασύνδεση με όλες τις τοποθεσίες για την παροχή επεκτάσιμης λύσης τηλεπικοινωνιών με υψηλή αξιοπιστία


Το SmartBox-V είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο λογισμικού και υπηρεσιών ποιότητας που αναπτύχθηκαν από τη Setel εγκατεστημένο σε ένα Cisco blade server, που φιλοξενείται σε router της σειράς Cisco 2900. Η λύση αυτή επιτρέπει στην Diamlemos να μειώσει την πολυπλοκότητα του εξοπλισμού επικοινωνιών στα πλοία της. Το SmartBox-V θα απλοποιήσει και θα βελτιστοποιήσει τις επικοινωνίες του πλοίου, θα μειώσει το κόστος της διαχείρισης του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο εφαρμογών για την καλύτερη διαβίωση του πληρώματος.


Η υλοποίηση του έργου επικεντρώνεται στην ενοποίηση της υποδομής IT.Τα δίκτυα φωνής και δεδομένων θα ενοποιηθούν και το υπάρχον τηλεφωνικό κέντρο θα αντικατασταθεί από το Cisco® Unified Communications Manager για την δωρεάν διασύνδεση των γραφείων σε Πειραιά, Λονδίνο, Αριζόνα και Μονακό.


Η ναυτιλιακή εταιρεία Diamlemos Shipping επέλεξε μια ολοκληρωμένη λύση για εύκολη διαχείριση και εξαιρετικά ασφαλή επικοινωνία στα εμπορικά πλοία της, που προέκυψε από την ενοποίηση όλων των διαθέσιμων συσκευών επικοινωνιών (Inmarsat FBB, VSAT, 3G/4G, Wi-Fi) στο Cisco Cloud Connector SmartBox-V,ο οποίος αποτελεί μια υψηλής απόδοσης και εξαιρετικά αξιόπιστη πλατφόρμα για την ανάπτυξη προηγμένων λειτουργιών επικοινωνίας για την πρόσβαση ιδιωτικών και δημόσιων υπηρεσιών cloud.


Το SmartBox-V, ως Cisco Cloud Connector, είναι σε θέση να χειρίζεται θύρες Ethernet με τρόπο ευέλικτο, προσφέροντας on demand αρχιτεκτονική WAN/LAN/VLAN. Παράλληλα, οι δυνατότητες πολλαπλών υπηρεσιών ISR της Cisco σε συνδιασμό με το λογισμικό της Setel, προσφέρουν διαχείριση εύρους ζώνης, βελτιστοποιημένο firewall, VPN, proxy και mail server, πύλη Internet και ενσωματωμένη -υψηλής ποιότητας- τηλεφωνία IP μέσω του Cisco Unified Communications Manager Express, με προηγμένα χαρακτηριστικά, και όλα αυτά σε μια ενιαία πλατφόρμα Cisco ISR.


Τα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα είναι:
– Βελτιωμένες ναυτιλιακές επικοινωνίες και επιχειρηματικές συναλλαγές για εξαιρετικά αξιόπιστη και απρόσκοπτη λειτουργία.
– Βελτιστοποιημένο TCO, καθώς τα πλοία αποτελούν επέκταση του δικτύου γραφείων, το οποίο συμβάλει στην εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας, της άμεσης απόκρισης και της απομακρυσμένης υποστήριξης.
– Συνδέσεις VoIP που εξαλείφουν σχεδόν κάθε κόστος επικοινωνίας μεταξύ πλοίων-γραφείων, παρέχοντας έτσι δωρεάν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ πλοίων και στεριάς, καθώς και μετρήσιμη, σημαντική απόδοση της επένδυσης (ROI).
– Βελτιωμένη παραγωγικότητα και σημαντική αύξηση των ποσοστών παραμονής των μελών του πληρώματος.


Δηλώσεις
Πλοίαρχος Γ. Μπαλαμπάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Diamlemos Shipping: «Το Cisco Cloud Connector SmartBox-V μας βοήθησε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά, μέσω ολοκληρωμένων ενοποιημένων επικοινωνιών, φορητότητας, ευελιξίας, εφεδρείας και υψηλής διαθεσιμότητας. Η υψηλή απόδοση είναι πολύ σημαντική στη δουλειά μας, γιατί μια μικρή καθυστέρηση στην πραγματοποίηση μιας συναλλαγής μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.»


Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής της Cisco για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα: «Η αξία και η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Η Cisco σε συνεργασία με τη Setel Ελλάς υλοποίησε το SmartBox-V Cloud Connector με χαρακτηριστικά ειδικά για την αγορά της ναυτιλίας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την επίτευξη αυτού του στόχου: να βοηθήσουμε τους οργανισμούς στον τομέα της ναυτιλίας να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά μέσω καινοτόμων τεχνολογιών της Cisco»