Η Microsoft και η Oracle ανακοίνωσαν εταιρική συνεργασία, δηλώνοντας ότι η συμφωνία θα βοηθήσει τους πελάτες στην υιοθέτηση υπολογιστικών συστημάτων cloud.


oracleΗ Microsoft Corp. και η Oracle Corp. ανακοίνωσαν μια συνεργασία που θα δώσει στους πελάτες τη δυνατότητα να εκτελούν λογισμικό της Oracle σε συστήματα Windows Server Hyper-V και στην πλατφόρμα Windows Azure. Οι πελάτες θα μπορούν να υλοποιούν λογισμικό της Oracle — συμπεριλαμβανομένων των Java, Oracle Database και Oracle WebLogic Server — σε Windows Server Hyper-V ή στην πλατφόρμα Windows Azure και θα λαμβάνουν πλήρη υποστήριξη από την Oracle. Οι όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.


Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Oracle θα παράσχει πιστοποίηση και υποστήριξη για λογισμικό Oracle — συμπεριλαμβανομένων των Java, Oracle Database και Oracle WebLogic Server — σε Windows Server Hyper-V και στην πλατφόρμα Windows Azure. Η Microsoft θα παρέχει Java, Oracle Database και Oracle WebLogic Server σε πελάτες της πλατφόρμας Windows Azure και η Oracle θα διαθέτει το Oracle Linux σε πελάτες του Windows Azure.


Οι προγραμματιστές Java, οι επαγγελματίες του IT και οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από την ευελιξία να υλοποιούν πλήρως υποστηριζόμενο λογισμικό της Oracle σε συστήματα Windows Server Hyper-V και Windows Azure.


Ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft, δήλωσε: «Η Microsoft είναι σταθερή στη δέσμευσή της να παρέχει στις επιχειρήσεις αυτό που χρειάζονται: τη δυνατότητα να εκτελούν εταιρικούς φόρτους εργασίας σε ιδιωτικά περιβάλλοντα cloud, σε δημόσια cloud και, ολοένα περισσότερο, σε συνδυασμό τους. Τώρα, οι πελάτες μας θα μπορούν να αξιοποιήσουν την ευελιξία που τους παρέχουν οι πρωτοποριακές υβριδικές λύσεις cloud της Microsoft για εφαρμογές, middleware και βάσεις δεδομένων της Oracle, όπως ακριβώς γινόταν και με τα συστήματα Windows Server για πολλά χρόνια.»


Ο Πρόεδρος της Oracle, Mark Hurd, δήλωσε: «Τα περιβάλλοντα IT των πελατών μας αλλάζουν με γοργό ρυθμό για να ανταποκριθούν στη δυναμική φύση του σημερινού κόσμου. Στην Oracle, είναι δέσμευσή μας να παρέχουμε στους πελάτες περισσότερες επιλογές και ευελιξία, μέσα από πολλαπλές επιλογές υλοποίησης του λογισμικού μας, όπως σε περιβάλλον εσωτερικής εγκατάστασης, αλλά και σε δημόσια, ιδιωτικά και υβριδικά cloud. Αυτή η σύμπραξη με τη Microsoft επεκτείνει τη συνεργασία μας και είναι σημαντική για το όφελος των πελατών μας.»
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη και τις αλλαγές που ισχύουν από σήμερα όσον αφορά τη φορητότητα των αδειών χρήσης, μπορείτε να ανατρέξετε στο ιστολόγιο της Oracle: https://blogs.oracle.com/cloud/entry/oracle_and_microsoft_join_forces.