Το Kaspersky Internet Security 2013 πέρασε με 100% επιτυχία το τεστ AV-Comparatives, έχοντας αποκλείσει και τα 569 σενάρια επίθεσης.


KasperskyΗ Kaspersky Lab ανακοίνωσε ότι το Kaspersky Internet Security απέκλεισε σε ποσοστό 100% τις κακόβουλες επιθέσεις κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου Real-World Protection Test. Το τεστ πραγματοποιήθηκε από το εξουσιοδοτημένο διεθνές εργαστήριο δοκιμών AV-Comparatives, το Μάιο του 2013.


Η λύση της Kaspersky Lab συμμετείχε στη δοκιμασία με 20 ανταγωνιστικά προϊόντα αλλά μόνο ένα από αυτά μπόρεσε να πετύχει την ίδια άψογη επίδοση με το Kaspersky Internet Security 2013.


Το Real-World Protection Test στοχεύει στη μέτρηση της ικανότητας των λύσεων ασφαλείας να αντέχουν επιθέσεις που μιμούνται πραγματικές συνθήκες – αυτές που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια κοινότυπων σεναρίων. Αυτά τα σενάρια περιλαμβάνουν το «σερφάρισμα» στο Διαδίκτυο και τη χρήση δημοφιλών εφαρμογών όπως οι Adobe Reader, Flash, Java κ.λπ. Το τεστ πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση, που σημαίνει ότι μπορεί να αξιοποιήσει τα δείγματα κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιούνται ευρύτερα σε κάθε χρονική στιγμή.


Το Μάιο, οι διοργανωτές προετοίμασαν 569 σενάρια «μόλυνσης» χρησιμοποιώντας ποικίλες ευπάθειες και δείγματα κακόβουλου λογισμικού. Το Kaspersky Internet Security 2013 απώθησε με επιτυχία όλες τις επιθέσεις.


«Τα σταθερά επίπεδα προστασίας είναι κρίσιμα για μία προηγμένη λύση ασφαλείας. Το τοπίο των απειλών αλλάζει δραματικά καθημερινά και μια καλή λύση οφείλει να μπορεί να αντεπεξέρχεται σε αυτό. Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του AV-Comparatives, ελάχιστες λύσεις μπορούν να το κατορθώσουν αυτό», δήλωσε ο Nikita Shvetsov, Deputy CTO (Research) στην Kaspersky Lab.


Αυτός είναι ο τρίτος μήνας κατά σειρά που το Kaspersky Internet Security 2013 κατέγραψε εξαιρετικά αποτελέσματα σε αυτό το Real-World Protection Test. Παρόμοιες δοκιμές της AV-Comparatives, που πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2013, επίσης τοποθέτησαν τη λύση της Kaspersky Lab στην κορυφή.


Επιπλέον, το Kaspersky Internet Security 2013 βραβεύτηκε για ακόμα ια φορά με την υψηλότερη διάκριση του AV-Comparatives, τη διάκριση Advanced+. Σημειώνεται ότι το προϊόν είχε αποσπάσει την ίδια διάκριση και σε ένα παρόμοιο τεστ που διενεργήθηκε μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου του 2012.