Συνδεθείτε στο διαδίκτυο και παρακολουθείστε τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες εντελώς δωρεάν και νόμιμα, μέσα από τα sites που σας προτείνουμε.

media-walΠλέον, στις μέρες μας, ο υπολογιστής τείνει να αντικαταστήσει τις συσκευές home entertainment, όπως το DVD player. Η μόνη που έχει μείνει «αλώβητη» από την επέλαση των PC είναι η τηλεόραση. Όχι για πολύ όμως…
Μια τεχνολογία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και πλέον εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, είναι η τηλεόραση μέσω internet ή αλλιώς streaming tv. Πολλά site έχουν ξεκινήσει αυτήν την προσπάθεια και συνεχώς αυξάνονται. Μεγάλες εταιρείες ήδη επενδύουν σε αυτόν τον τρόπο ψυχαγωγίας, όπως η Sony και η Microsoft. Αντίστοιχα, πολλά μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν διάφορα προγράμματα αποκλειστικά σε τέτοιου είδους υπηρεσίες, όπως το CNN ή το BBC.

Sites που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες είναι τα: www.crackle.com, www.livestation.com, www.joost.com, www.break.com και www.justin.tv.Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες των γρήγορων συνδέσεων, που συνεχώς αυξάνονται, και παρακολουθήστε, είτε ζωντανά είτε όποτε θέλετε εσείς, τα αγαπημένα σας προγράμματα.

Μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε streaming tv και στην κανονική τηλεόραση, στο σαλόνι σας, εκμεταλλευόμενοι τις συσκευές που συνδέονται στο internet, όπως π.χ. κάποια παιχνιδομηχανή ή κάποιο ασύρματο δίκτυο που υπάρχει στο σπίτι σας.


www.crackle.com

Αυτό το site είναι μια προσπάθεια της Sony Pictures Entertainment στο χώρο της τηλεόρασης μέσω internet. Εδώ, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε διάφορες σειρές οι οποίες όμως δεν προβάλλονται στην κανονική τηλεόραση. Επειδή το Crackle είναι μια επαγγελματική κίνηση, δεν θα βρείτε πρόχειρα βίντεο που έχουν φτιάξει διάφοροι χρήστες και τα έχουν ανεβάσει. Θα βρείτε πιο προσεγμένες και ποιοτικότερες παραγωγές, κυρίως κωμικές.


www.joost.com

Το joost μάς προσφέρει κι αυτό επαγγελματικές παραγωγές, αλλά και ειδήσεις από κανάλια όπως το CNN ή ειδικά κανάλια της UEFA. Ακόμη μπορείτε να βρείτε διάφορα video clip από τραγούδια. Πιστεύετε επίσης ότι έχετε γυρίσει κάποια αξιόλογη ταινία ή σειρά; Θέλετε να την προβάλλετε; Αρκεί να στείλετε ένα e-mail μέσω μιας φόρμας στο joost, όπου θα εξηγείτε περί τίνος πρόκειται και αν αξίζει θα ανέβει στο joost, ώστε όλοι να μπορούν να την παρακολουθήσουν. Τα πάντα μπορείτε να τα ελέγχετε από το Zapper, μια υπηρεσία που λειτουργεί ουσιαστικά σαν τηλεκοντρόλ και μας βοηθάει να βρίσκουμε τα βίντεο που θέλουμε.


www.livestation.com

Η διαφορά του Livestation με όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες streaming tv είναι ότι δεν βλέπετε τηλεόραση μέσω της σελίδας, αλλά μέσω προγράμματος. Κατεβάζοντας το Livestation Player μπορείτε να παρακολουθήσετε διάφορα προγράμματα ή να ακούσετε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ακόμα, τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, AlJazeera English, Bloomberg, France 24 είναι διαθέσιμα μέσω του Livestation. Εκτός από τα επίσημα κανάλια που μπορείτε να δείτε, μπορείτε να προσθέσετε κι εσείς οι ίδιοι άλλα κανάλια αν γνωρίζετε τις διευθύνσεις τους. Ωστόσο, μόνο στα επίσημα κανάλια θα έχετε εγγυημένη ποιότητα εικόνας. Μπορείτε τέλος την ώρα που βλέπετε κάποιο πρόγραμμα να συζητάτε με άλλους χρήστες που βλέπουν κι αυτοί.


www.break.com

Στο break.com θα βρείτε από ταινίες έως απλές φωτογραφίες. Σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες όπως Tivo, NBC Universal, Endemol, Twisted Pictures και άλλες, μπορείτε να δείτε ταινίες, τηλεοπτικά show ή ακόμα και παιδικές σειρές. Κάθε μέρα υπάρχουν προβολές ταινιών για όλα τα γούστα. Μεταξύ άλλων, βίντεο ή φωτογραφιών που ανεβάζουν οι χρήστες, στο break.com θα βρείτε κάποιες αρκετά καλές παραγωγές, που αξίζουν την προσοχή σας. Επίσης, εδώ θα μπορείτε να δείτε και τη θρυλική σειρά The Simpsons.


www.justin.tv

Μια λιγότερο επαγγελματική προσέγγιση στην τηλεόραση μέσω internet. Απευθύνεται κυρίως σε απλούς χρήστες. Στο justin.tv μπορείτε να προβάλλετε βίντεο εσείς οι ίδιοι, αλλά και να δείτε βίντεο άλλων χρηστών. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κάμερα και θα είστε «στον αέρα» όση ώρα θέλετε για να παρακολουθούν όλοι ή εσάς ή κάποιο μέρος. Επίσης, θα βρείτε τη δουλειά διάφορων μουσικών που θα μπορείτε να σχολιάζετε με άλλους χρήστες.