Η Sony παρουσίασε το πιο ελαφρύ Ultrabook στον κόσμο, με δυνατότητα αφής και κατασκευασμένο από σκληρά και ανθεκτικά ανθρακονήματα μονής κατεύθυνσης.


Vaio_Pro_13_2Ειδικά διαμορφωμένο για ταξίδια, το μοντέλο VAIO® Pro με οθόνη 33,7 εκ.(13,3”) είναι έτοιμο να «αποδεσμεύσει» τη μεγάλη ισχύ των Windows 8, για να ανταπεξέλθετε στην πολυάσχολη καθημερινότητά σας. Χάρη στα ανθρακονήματα μονής κατεύθυνσης, που χρησιμοποιούνται σε όλο το περίβλημα, το VAIO® Pro 13, που ενεργοποιείται με την αφή, ζυγίζει 1,060 κιλά (περίπου). Ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός του Hexa-shell, προσφέρει στο VAIO® Pro 13 την επιπρόσθετη ανθεκτικότητα, που είναι απαραίτητη για έναν φορητό υπολογιστή. Παρά το μικρό του βάρος, έχει πολύ μεγάλη ισχύ, χάρη στον επεξεργαστή τέταρτης γενιάς Intel Core, που διαθέτει, για να σας ενισχύσει στο φορτωμένο σας πρόγραμμα.


Θα καταλάβετε, εύκολα, τη διαφορά με το VAIO® Pro 13. Τα βίντεο, οι φωτογραφίες και οι παρουσιάσεις φαίνονται καλύτερα από ποτέ στην εξαιρετικής ποιότητας οθόνη Full HD. Η Sony διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία τεχνολογίας από τις τηλεοράσεις BRAVIA, και τη χρησιμοποιεί στην οθόνη TRILUMINOS® για κινητές συσκευές, η οποία προσφέρει μια πιο πλούσια, πιο φυσική εμπειρία θέασης με ζωντανά και ρεαλιστικά χρώματα, ενώ το X-Reality™ για κινητές συσκευές αναλύει κάθε εικόνα και αναπαράγει τα pixel που λείπουν, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα και να έχετε πιο ευκρινή βίντεο.


Με το VAIO Pro 13 μπορείτε να πληκτρολογείτε με ευκολία, μέρα και νύχτα, χάρη στο πληκτρολόγιο, που ανταποκρίνεται ομαλά και γέρνει απαλά για να σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση, όταν είναι ανοιχτό το notebook. Διαθέτει αρκετό χώρο για τα πλήκτρα και βάθος στα χτυπήματα, ώστε να αποφεύγονται τα λάθη όταν δουλεύετε γρήγορα, καθώς και χώρο για να ξεκουράζονται οι παλάμες σας, ώστε να μην καταπονούνται οι καρποί σας. Ο οπίσθιος φωτισμός του πληκτρολογίου σάς επιτρέπει να πληκτρολογείτε με σιγουριά, ακόμα και σε σκοτεινά δωμάτια ή σε ολονύχτιες πτήσεις.


Η δουλειά, όμως, δεν σταματάει ποτέ, γι΄αυτό δεν μπορείτε να έχετε κλειστό τον υπολογιστή σας. Η μεγάλη σε διάρκεια μπαταρία προσφέρει έως και 8 ώρες εργασίας στο VAIO Pro 13 για να παραμείνετε παραγωγικοί ολόκληρη την ημέρα, χωρίς να ψάχνετε διαρκώς μία πρίζα. Θέλετε να συνεχίσετε να δουλεύετε κι άλλο; Χάρη στην προαιρετική μπαταρία που διπλασιάζει το χρόνο λειτουργίας του υπολογιστή, μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι 18 ώρες στο VAIO Pro 13 έχετε, δηλαδή, όσο χρόνο χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τις αναφορές σας ή να περάσετε την ώρα σας βλέποντας ταινίες σε ατελείωτες πτήσεις.


Με το VAIO® Pro 13 απολαμβάνετε, επίσης, εξαιρετικό ήχο από τις ταινίες, ή τις αγαπημένες σας μελωδίες. Χάρη στη λειτουργία ClearAudio+, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις τέσσερις διαφορετικές προκαθορισμένες λειτουργίες για να ακούτε ό,τι θέλετε όπως το θέλετε, και ακόμα να ρυθμίζετε τον αντισταθμιστή και τα ηχητικά εφέ. Θα ακούσετε τη διαφορά με τη δυναμική, πλούσια απόδοσή του, είτε πρόκειται για μουσική και διαλόγους, είτε για ήχους χαμηλής έντασης, σαν ψιθύρους.


Απολαύστε άνετη ακρόαση, είτε βρίσκεστε στο σπίτι σας, είτε ταξιδεύετε. Απλώς, ακουμπήστε τα ασύρματα ηχεία ή τα ακουστικά με τεχνολογία NFC, από τη Sony, στο VAIO® Pro για να ταιριάξετε και να μεταφέρετε, άμεσα, τους αγαπημένους σας ήχους, χωρίς να χάσετε ούτε μία νότα. Απολαύστε τα αγαπημένα σας κομμάτια με πεντακάθαρο, κρυστάλλινο ήχο, ψηφιακής ποιότητας, χωρίς καλώδια να μπαίνουν ανάμεσα σε εσάς και τη μουσική σας.


Κουραστήκατε να ψάχνετε ασύρματα σήματα που χάνονται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή όταν δουλεύετε εκτός του γραφείου; Ο δρομολογητής Wi-Fi, με προσαρμογέα AC, μετατρέπει μία σύνδεση Ethernet στο δικό σας hotspot. Απλά συνδέστε τον και θα έχετε αυτόματα το δικό σας δίκτυο Wi-Fi. Συνδέονται ασύρματα μέχρι πέντε smartphone ή tablet, με τη μία… έτσι, όλες οι άλλες σας συσκευές μπορούν να μοιραστούν το σήμα και να συνδέονται στο Internet ταχύτατα.


Το νέο VAIO Pro , από τη Sony, θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από το τέλος Ιουνίου.


VAIO Pro: Βασικά χαρακτηριστικά & προδιαγραφές (ποικίλουν ανά χώρα)


Μοντέλο: VAIO PRO 13
Επεξεργαστής: Μέχρι Intel Core i5-4200U, με τεχνολογία Intel Turbo Boost
Λειτουργικό σύστημα: Windows 8
Μνήμη: Μέχρι 4GB DDR3 1600MHz SDRAM
Χώρος αποθήκευσης: Μέχρι 128GB SSD
Οθόνη: 33,7 εκ. (13,3”) Full HD (1920×1080) με ευρύ λόγο πλευρών (16:9), οθόνη αφής, οθόνη TRILUMINOS για κινητές συσκευές, X-Reality για κινητές συσκευές
Γραφικά: Intel HD Graphics 4400
Άλλα χαρακτηριστικά: WLAN 802,11a/b/g/n, Bluetooth® Έκδ. 4.0 + H, USB 3.0 (x1), USB 3.0 με φόρτιση USB (x1), Έξοδος HDMI, Υποδοχή κάρτας μνήμης SD, Στερεοφωνικά ηχεία με λειτουργία ClearAudio+, Μπροστά web κάμερα με αισθητήρα Exmor R for PC, , NFC, HDMI σε προσαρμογέα VGA, Ethernet με AC σε Δρομολογητή Wi-Fi
Διαστάσεις ΒxΥxΠ: Κατά προσέγγιση 322 χλστ.x 17,2 χλστ. x 216 χλστ.
Βάρος: Κατά προσέγγιση 1,06 κιλά (με την παρεχόμενη μπαταρία)