Η Nintendo ανακοίνωσε τη λίστα από παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα για το Wii U αυτό τον χρόνο και έδωσε μια πρώτη ματιά από τίτλους που έρχονται το 2014.


Nintendo DirectE3Αυτοί περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο αγαπημένα franchises και χαρακτήρες της βιομηχανίας των videogame, από τον Mario και τον Donkey Kong, τον Luigi, Pikmin και Pokémon, μέχρι το The Legend of Zelda, Mario Kart και το Super Smash Bros. Ο Πρόεδρος της Nintendo Satoru Iwata παρουσίασε πολλά από τα παιχνίδια την διάρκεια ενός Nintendo Direct. Για να παρακολουθήσετε ολόκληρο το Nintendo Direct, επισκεφθείτε το http://www.nintendo.co.uk/nintendodirect.


Μερικές από τις πιο σημαντικές πληροφορίες που ανακοινώθηκαν για τους τίτλους από τη Nintendo περιλάμβαναν:


Wii U News


SUPER MARIO 3D WORLD: Για πρώτη φορά, η Nintendo δημιούργησε ένα four-player Mario game σε ένα κόσμο 3D. Το παιχνίδι, που έχει αναπτυχθεί από την ίδια ομάδα που δημιούργησε το SUPER MARIO 3D LAND για το Nintendo 3DS και τα Super Mario Galaxy games για το Wii, δίνει τη δυνατότητα σε μέχρι και τέσσερις παίκτες να παίξουν ως Mario, Luigi, Princess Peach και Toad. Κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και οι παίκτες μπορούν να παίξουν είτε συνεργατικά είτε ανταγωνιστικά. Η νέα μεταμφίεση γάτας μετατρέπει τους χαρακτήρες σε αξιολάτρευτα αιλουροειδή που μπορούν να γρατζουνήσουν εχθρούς και ακόμα και να σκαρφαλώσουν στον ιστό της σημαίας στο τέλος της πίστας. Διάφανοι λοξοί σωλήνες και κάποιοι νέοι γρίφοι περιλαμβάνονται στο gameplay. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2013.


Donkey Kong Country: Tropical Freeze: Η πρώτη έκδοση του franchise για το Wii U έρχεται από την Retro Studios. Το side-scrolling platformer έχει όμορφα HD γραφικά που δείχνουν υπέροχα τις λεπτομέρειες, όπως το τρίχωμα του Donkey Kong. Η Dixie Kong συμμετέχει στην περιπέτεια, φορώντας μαγιώ και κινούμενη από το μπροστινό επίπεδο προς τα πίσω. Αυτή την φορά, η κάμερα αλλάζει προοπτική σε συγκεκριμένες πίστες για να ενισχύσει την αίσθηση της κίνησης και να αποδώσει μια νέα εμπειρία. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2013.


The Legend of Zelda: The Wind Waker HD: Το κλασικό παιχνίδι του Nintendo GameCube έχει εμπλουτιστεί με πανέμορφα HD 1080p γραφικά. Σε μια αλλαγή από το αρχικό, το Tingle Tuner έχει αντικατασταθεί από το Tingle Bottle, που χρησιμοποιεί το χειριστήριο Wii U GamePad για να κάνει post σχόλια σχετικά με το παιχνίδι στο Miiverse. Τα σχόλια των παικτών ξεβράζονται στις ακτές από τις παραλίες του παιχνιδιού. Οι παίκτες έχουν ακόμα την δυνατότητα να πλέουν γρηγορότερα από ότι στην αρχική έκδοση. Το παιχνίδι πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2013.


Mario Kart 8: Η νέα κυκλοφορία του gold-standard racing game εισάγει μια νέα λειτουργία έλλειψης βαρύτητας που έχουν τα karts και τρέχουν σε τοίχους κρέμονται σε αντεστραμμένες διαδρομές. Στοιχεία από προηγούμενα Mario Kart games κάνουν την επιστροφή τους, συμπεριλαμβανομένων ανεμόπτερων και μοτοσικλετών. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2014.


The Wonderful 101: Αυτή η πρώτη έκδοση της PlatinumGames κυκλοφορεί στις 23 Αυγούστου. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του Wonder-Red, του αρχηγού μιας ομάδας υπέρ-ηρώων. Κάθε ένας από αυτούς δέχεται επίθεση από εισβολείς του διαστήματος. Αν όμως συνεργαστούν, μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα μια γροθιά ή λεπίδα και να εξαπολύσουν μαζικές επιθέσεις στον εχθρό. Η βελτιωμένη υπερβολικά εμφάνιση και η μουσική φέρνουν στο νου κλασικά superhero comics και cartoons.


Bayonetta 2: Ανεπτυγμένο από την PlatinumGames, ο κύριος χαρακτήρας του παιχνιδιού έχει υποστεί ανανέωση που δίνει πλέον νέο στυλ στα μαλλιά και στην ενδυμασία. Οι κλιματικές ικανότητές της είναι πιο ισχυρές και η δράση είναι πιο έντονη από ποτέ. Το παιχνίδι πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2014.
Ένα ολοκαίνουριος τίτλος που αναπτύσσεται από τη MONOLITH SOFTWARE INC. Η δημιουργική δύναμη πίσω από το Xenoblade Chronicles δημιουργεί έναν ανοικτό κόσμο για τους παίκτες για να εξερευνήσουν. Οι παίκτες μπορούν να οδηγήσουν ανθρωπόμορφα ρομπότ σε ορισμένα σημεία στο παιχνίδι ή να χρησιμοποιήσουν τα ρομπότ για να πολεμήσουν τους εχθρούς στον ουρανό. Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2014.


Wii Party U: Αυτό αποτελεί ένα παιχνίδι που είναι τέλειο για κάθε είδος πάρτι. Περιλαμβάνει 80 διαφορετικά ολοκαίνουρια minigames και αυτό που καλείται “Tabletop Minigames,” όπου μπορείτε να παίξετε μόνο με το GamePad. Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2013.


Art Academy τίτλος για το Wii U: Μια νέα προσθήκης τη σειρά Art Academy είναι σε ανάπτυξη. Πριν από την κυκλοφορία του, ένα νέο εργαλείο ζωγραφικής που έχει πάρει ορισμένα features από το νέο νέου παιχνιδιού θα κυκλοφορήσει στο Nintendo eShop αυτό το καλοκαίρι, μόνο για Miiverse καλλιτέχνες.


Super Smash Bros. for Wii U: Η πολυαναμενόμενη νέα είσοδος στο δημοφιλές fighting franchise της Nintendo θα κυκλοφορήσει για το Wii U το 2014.


Wii Fit U: Αν και αυτός ο τίτλος είχε ανακοινωθεί πως θα κυκλοφορήσει την άνοιξη ή το καλοκαίρι αυτού του έτους, έχει τώρα προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2013.


Nintendo 3DS News


Pokémon X and Pokémon Y: Τα πρώτα παιχνίδια της core Pokémon σειράς θα εμφανιστούν για το Nintendo 3DS σε όλο τον κόσμο στις 12 Οκτώβρη. Τα παιχνίδια εισάγουν ένα 18ο τύπο Pokémon, το Fairy Pokémon, και έχουν μια αναβαθμισμένη γραφική εμφάνιση που αποτελεί ένα νέο καλλιτεχνικό αποκορύφωμα για το franchise. Ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Pokémon-Amie” επιτρέπει στους παίκτες να έχουν μια βαθύτερη σύνδεση με τα Pokémon τους. Μπορούν να τα έχουν ως κατοικίδια, να τα ταΐζουν με τις τροφές τους και να δημιουργήσουν φιλίες μαζί τους.
Super Smash Bros. for Nintendo 3DS: Η φορητή εκδοχή της έκδοσης για το Wii U θα κυκλοφορήσει το 2014.


Στο Show
Επιπλέον παιχνίδια που δεν αναφέρθηκαν στο Nintendo Direct αλλά είναι playable στην E3:


Wii U


Pikmin 3: Αυτό το παιχνίδι είναι ένα είδος από μόνο του. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τη διοίκηση των τριών εξερευνητών και μιας λεγεώνας αξιολάτρευτων Pikmin σε έναν αγώνα για την επιβίωση. Χρησιμοποιώντας τις μοναδικές ικανότητες αυτών των μικροσκοπικών πλασμάτων Pikmin, οι παίκτες θα λύσουν γρίφους, θα πολεμήσουν επικίνδυνα αρπακτικά και θα ανακτήσουν την τροφή που χρειάζεται για να σώσουν τον πλανήτη των εξερευνητών που καταστρέφεται. Το παιχνίδι κυκλοφορεί στις 26 Ιουλίου.


New Super Luigi U: Ο Luigi είναι στο επίκεντρο στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα platform adventure. Οι παίκτες μπορούν να αναδείξουν τις ικανότητές τους ως Luigi, χρησιμοποιώντας τις μοναδικές κινήσεις του όπως το high jump και το unique slide, καθώς θα βιώσουν περισσότερα από 80 νέα courses τοποθετημένα στον κόσμο του New Super Mario Bros U. Για αυτούς που έχουν ήδη το New Super Mario Bros U , το νέο περιεχόμενο με τον Luigi θα εμφανιστεί πρώτα ως downloadable περιεχόμενο στο Nintendo eShop στις 20 Ιουνίου. Μια αυτόνομη εμπορική έκδοση του παιχνιδιού που δεν απαιτεί την αρχική θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουλίου.


Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games: Το παιχνίδι περιλαμβάνει μια ποικιλία events από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων τα bobsleigh, skiing, figure skating pairs και snowboard slope style – το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Sochi της Ρωσίας. Τα διάφορα αθλήματα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Wii Remote Plus controller, το Wii U GamePad controller ή και τα δύο. Επιπρόσθετα με τα πραγματικά events, το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης και εκείνα που είναι τοποθετημένα στους κόσμους των Sonic και Mario και επιτρέπουν στους παίκτες να εκτελούν κινήσεις που δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν στην πραγματική ζωή. Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους.


Nintendo 3DS


The Legend of Zelda: A Link Between Worlds: Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα αλλά παραμένει στον ίδιο κόσμο, όπως και το The Legend of Zelda: A Link to the Past. Ο Link μπορεί να μεταμορφωθεί τώρα σε μια ζωγραφιά και να κινηθεί κατά μήκος των τοίχων. Αυτό ανοίγει διόδους για να εξερευνήσετε και να ενώσετε τα στοιχεία που δίνουν στον Link πρόσβαση σε τοποθεσίες που δεν θα μπορούσε διαφορετικά να φτάσει. Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει προς το τέλος του τρέχοντος έτους.
Yoshi’s New Island (το όνομα δεν είναι το τελικό): Το τρίτο παιχνίδι της σειράς προσφέρει κλασικές ικανότητες του Yoshi, ενώ εισάγει και νέες, όπως τα γιγαντιαία Mega Eggs που ο Yoshi μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αφαιρέσει εμπόδια. Το παιχνίδι διαθέτει διαφορετικούς κόσμους σε μια ποικιλία από στυλ τέχνης, συμπεριλαμβανομένου το πετρέλαιο, την υδατογραφία και το παστέλ. Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2014.


Mario & Luigi: Dream Team Bros.: Ο Mario and Luigi επιβιβάζονται στην περιπέτεια των ονείρων τους σε ένα ξεκαρδιστικό action RPG που συνδυάζει τη δράση στον πραγματικό κόσμο και στον κόσμο των ονείρων του Luigi. Το παιχνίδι κυκλοφορεί στις 12 Ιουλίου.


Ακολουθούν μερικά βίντεο, από τους επερχόμενους τίτλους της Nintendo: