H αλυσίδα Electronet είχε κύκλο εργασιών 63,7 εκατ. ευρώ, από 74,3 εκατ. ευρώ το 2011, με πτώση 14,2% και ποσοστό ελαφρώς καλύτερο από το μέσο όρο της αγοράς.


electronetΤα μεικτά κέρδη ανήλθαν στα 3,9 εκατ. έναντι 4,2 εκατ. ευρώ το 2011, εμφανίζοντας ανάλογη κάμψη. Τα ολικά κέρδη εκμετάλλευσης προσέγγισαν τις 800 χιλ. ευρώ, από 1 εκατ. το 2011. Το κεφάλαιο κίνησης παρέμεινε στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 5,2 εκατ. και η καθαρή της θέση ξεπέρασε τα 6,4 εκατ. ευρώ.


Τα προ φόρων κέρδη ήταν 378 χιλ. έναντι 506 χιλ. ευρώ το 2011,γεγονός ωστόσο που καθιστά την Electronet τη μοναδική αλυσίδα του κλάδου που εμφανίζει κερδοφόρα χρήση.


Το 2012 η Electronet διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου της στις βασικές κατηγορίες, όπως οικιακός εξοπλισμός και προϊόντα εικόνας και πληροφορικής. Παράλληλα ενίσχυσε σημαντικά τη παρουσία της σε προϊόντα τεχνολογίας, όπως tablets και στα προϊόντα κλιματισμού, όπου παραδοσιακά κατέχει σημαντικό τμήμα της αγοράς.Η Electronet συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία μέσω της επιλεκτικής της επέκτασης, συνυπολογίζοντας τη θέση, τις προοπτικές και την πιστοληπτική ικανότητα των υποψήφιων μελών. Το 2013, εντάχθηκαν τέσσερα νέα μέλη στο δίκτυό της.


Σύμφωνα με τα στελέχη της διοίκησης, το 2013 αναμένεται να είναι μία ακόμη δύσκολη χρονιά για τον κλάδο, ωστόσο με βάση τις ενδείξεις των πρώτων μηνών του έτους, οι πωλήσεις μειώνονται με μικρότερο ρυθμό και διαμορφώνονται στο -10% περίπου. Οι προβλέψεις δε για το σύνολο του έτους κάνουν λόγο για ένα θετικό αποτέλεσμα σε επίπεδο κερδοφορίας. Σημειώνεται ότι η εταιρία διατηρεί συγκρατημένα λειτουργικά έξοδα και μηδενικό δανεισμό, γεγονός που τις επιτρέπει να επιδεικνύει αντοχές.