Η Edelia, θυγατρική της EDF, επέλεξε τη Sagem Communications για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα νέας γενιάς για διαχείριση και έλεγχο ενέργειας απο απόσταση.

sagem communicationsΕκτός από την καταγραφή της κατανάλωσης και την ανίχνευση των διαρροών, αυτή η νέα λύση θα επιτρέψει την ολοκλήρωση διάφορων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης της οικιακής ενέργειας απο απόσταση. Με αυτήν την καινοτόμο λύση, η Edelia θα αντιμετωπίσει τις τεχνολογικές προκλήσεις του σήμερα που αυξάνονται από τις διάφορες εσωτερικές χρήσεις ενέργειας, και θα ανοίξει το δρόμο στη διαχείριση του οικιακού εξοπλισμού απο απόσταση.

Για να σχεδιαστεί η νέα πλατφόρμα, διάφορες βασικές δεξιότητες της Sagem Communications θα τεθούν σε χρήση:η επικοινωνία μηχανή-με-μηχανή (M2M), η μέτρηση ενέργειας, ή διαχείριση των τερματικών, όλοι οι τομείς εμπειρίας που έχει αποκτήσει η επιχείρηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.
Επιπλέον, δεδομένου ότι η Sagem Communications έχει τις δικές της γραμμές παραγωγής, θα κατασκευάσει το σύστημα.

«Αφ’ότου ιδρύθηκε το 2005, η Edelia έχει αναπτύξει την προσφορά της και έχει επεκτείνει την εμπειρία της προκειμένου να ικανοποιηθούν οι όλο και πιό επείγουσες απαιτήσεις των προμηθευτών ενέργειας και οι ανάγκες των καταναλωτών για να ελέγξει τη χρήση των ενεργειακών πόρων και την από απόσταση καθοδήγηση του εσωτερικού εξοπλισμού» δήλωσε ο Martine Gouriet, Πρόεδρος της Edelia.

«Η λύση που αναπτύσσουμε με τις ομάδες της Edelia επιδεικνύει απόλυτα τη σύμπραξη των διαφορετικών τεχνολογικών δεξιοτήτων που κατέχει η Sagem Communications. Χρησιμοποιούμε τις βασικές μας δεξιότητές, όπως τα οικιακά τερματικά, οι τηλεπικοινωνίες και η κατασκευή των ηλεκτρονικών προϊόντων για τη μαζική αγορά, για να καλύψουμε τις αυριανές απαιτήσεις στον τομέα του ενεργειακού ελέγχου», επιβεβαίωσε ο Eric Rieul, διευθυντής του τμήματος ενέργειας και τηλεπικοινωνιών της Sagem Communications.