Η Lotus F1® Team πατάει γκάζι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε συνεργασία με την EMC, η οποία γίνεται «Επίσημος Συνεργάτης Ανάπτυξης 2014».


EMC2-car-2014Ενώνει τις δυνάμεις της με τη VCE προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη τεχνολογία ΙΤ και τις υπηρεσίες που θα βοηθήσουν τη Lotus να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ριζικότερες αλλαγές κανονισμών στην πρόσφατη ιστορία της


Η Lotus F1 Team και η EMC Corporation ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασία τους με στόχο τη δημιουργία της απαραίτητης τεχνολογικής υποδομής ΙΤ που απαιτείται προκειμένου να υποστηριχτούν οι φιλοδοξίες της ομάδας για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2015.


Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, η Lotus F1 Team θα πρέπει να βελτιστοποιήσει τη χρήση των πόρων που έχει στη διάθεση της, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις αλλαγές των κανονισμών που θα ισχύσουν από το νέο πρωτάθλημα Formula 1 του 2014, οι πιο ριζοσπαστικές από την εποχή της εισαγωγής των μονοκόμματων σασί από συνθετικά υλικά.


Από την αρχή του επόμενου έτους, οι κατασκευαστές των μονοθεσίων της Formula 1 θα πρέπει να αντικαταστήσουν τους ατμοσφαιρικούς V8 με μια νέα γενιά πιο ισχυρών και πιο οικονομικών υβριδικών κινητήρων V6 τούρμπο, αλλά και να ενσωματώσουν στα μονοθέσια τους την τεχνολογία των νέων συστημάτων ανάκτησης ενέργειας (ERS). Οι αλλαγές θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο σχεδιασμού και κατασκευής των μονοθεσίων, στους κινητήρες, στο αεροδυναμικό πακέτο και στην κατανάλωση καυσίμου.


Η Lotus F1 Team αποφάσισε να προχωρήσει στην πλήρη ανανέωση των υποδομών ΙΤ που χρησιμοποιεί στα κεντρικά της γραφεία στο Ένστοουν της Μ. Βρετανίας, αλλά και στα πιτ κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη κίνηση κρίνεται απαραίτητη για τη δυνατότητα της ομάδας να ανταποκριθεί με επιτυχία στις νέες προκλήσεις, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο πεδίο ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για την ίδια. Η συνεργασία με την EMC υλοποιείται με στόχο την επιτάχυνση του προγράμματος ανάπτυξης του νέου μονοθεσίου για το πρωτάθλημα του 2014. Στο πλαίσιο αυτό η Lotus F1 Team υιοθετεί μια σειρά τεχνολογιών Private Cloud, οι οποίες εξασφαλίζουν εξοικονόμηση κόστους και ευελιξία στην αποθήκευση, τη διαχείριση και την προστασία των πληροφοριών της ομάδας.


Οι σχεδιαστικές αλλαγές που εισάγονται από το 2014 αποτελούν την πιο σημαντική τροποποίηση των κανονισμών στην πρόσφατη αγωνιστική ιστορία της Formula 1. Όμως δεν είναι μόνον οι αλλαγές στο σχεδιασμό των μονοθεσίων. Ένα πολύπλοκο δίκτυο με περισσότερους από 200 αισθητήρες μπορεί να συλλέξει περισσότερα από 25 megabytes δεδομένων σε κάθε γύρο ενός μονοθεσίου στην πίστα. Σ’ ένα άθλημα όπου μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου μπορούν να κρίνουν το νικητή, η αξιοποίηση της τεχνολογίας cloud για τη συλλογή, την άμεση διάθεση και την ταχύτατη ανάλυση του τεράστιου όγκου των δεδομένων (Big Data) ενός μονοθεσίου αναδεικνύεται πλέον σε βασικό παράγοντα διαφοροποίησης από τους ανταγωνιστές.


Ανανέωση των υποδομών IT
Η Lotus F1 Team θα προχωρήσει στην εγκατάσταση ενός συστήματος VCE Vblock στα κεντρικά γραφεία του Ένστοουν, ενσωματώνοντας στο data center της ομάδας τις κορυφαίες τεχνολογίες υπολογιστών, δικτύων και αποθήκευσης από τη Cisco, την EMC και τη VMware, κι εξασφαλίζοντας πλήρη συνεργασία με το σχεδιαστικό πακέτο CAD και την εφαρμογή Microsoft Dynamics ERP που χρησιμοποιεί η ομάδα.


Παράλληλα, η EMC θα εγκαταστήσει το EMC® Atmos®, μια object-based πλατφόρμα cloud storage για την αποθήκευση, την αρχειοθέτηση και την ελεγχόμενη πρόσβαση στα μη δομημένα data της Lotus F1 Team, συστήματα αποθήκευσης EMC Data Domain®, με τεχνολογία deduplication για ταχύτατο backup και recovery των πληροφοριών στη μονάδα παραγωγής των αυτοκινήτων, καθώς και την εφαρμογή Cloud Tiering Appliance™ η οποία εγγυάται το ασφαλές και αποτελεσματικό tiering των αρχείων CAD της σχεδιαστικής ομάδας πριν αυτά μετακινηθούν στο cloud – ένα σύστημα «κλειδί» για την απελευθέρωση πολύτιμου αποθηκευτικού χώρου, τη μείωση του λειτουργικού κόστους και τον ανασχεδιασμό της πολιτικής backup.


Για να μπορεί να μοιράζεται με ασφάλεια και πιο εύκολα τα αρχεία CAD με τους συνεργάτες της, η Lotus F1 Team θα χρησιμοποιήσει τη λύση EMC Syncplicity®, για συγχρονισμό και διαμοίραση αρχείων, αλλά και την τεχνολογία Documentum® Information Rights Management (IRM) για τον εντοπισμό και την προστασία των εγγράφων, των μηνυμάτων και των συνημμένων σε αυτά αρχείων, τόσο κατά την αποστολή τους, όσο και μετά την παράδοσή τους στον αποδέκτη. Ένα δεύτερο σύστημα VCE Vblock, με την βραβευμένη λύση VNX® της EMC, θα βρίσκεται εγκατεστημένο στα πιτ κάθε αγώνα, με στόχο να παρέχει υποστήριξη στις εικονικές υποδομές και τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί η ομάδα στην πίστα.


Στο πλαίσιο της τετραετούς συμφωνίας, η EMC θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στην πλατφόρμα GENII Business Exchange την οποία χρησιμοποιούν επιλεγμένοι Τεχνικοί και ΙΤ συνεργάτες της Lotus F1 Team, και θα συμμετέχει σε μια σειρά υπηρεσίες φιλοξενίας και ειδικών πακέτων παροχής κινήτρων.


Σχόλια Στελεχών:
Patrick Louis, Διευθύνων Σύμβουλος στη Lotus F1 Team
«Στη σημερινή Formula 1, η τεχνολογία έχει ζωτική σημασία για την παραγωγή ενός ανταγωνιστικού μονοθεσίου. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο μέσα στο 2014 – με απώτερο στόχο να διεκδικήσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – έχουμε ανάγκη τα καλύτερα συστήματα IT που διαθέτει η αγορά σήμερα. Γι’ αυτό επιλέξαμε την EMC. Για τη Lotus F1 Team αυτό είναι άλλο ένα βήμα προς το μέλλον, καθώς αλλάζουμε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούμε την τεχνολογία ΙΤ, τόσο στα κεντρικά γραφεία του Ένστοουν, όσο και στις πίστες της F1 σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη σύγκλιση των υποδομών ΙΤ και την cloud-ready τεχνολογία της, η EMC μας βοηθά να επιταχύνουμε τη μετάβασή μας προς το cloud – και να πετύχουμε όσα φιλοδοξούμε στους αγωνιστικούς χώρους.»


«Σήμερα, η Lotus F1 Team διεκδικεί τον τίτλο και έχει έναν πολύ ξεκάθαρο στόχο: να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2015. Για να πετύχουμε το στόχο αυτό χρειαζόμαστε ισχυρούς συνεργάτες, και η EMC είναι ένας από αυτούς. Η EMC μας παρέχει ό,τι καλύτερο υπάρχει σε επίπεδο hardware, software, ασφάλειας, διαθεσιμότητας και αξιοπιστίας. Όλα τα παραπάνω αποτελούν «κλειδιά» στην προσπάθεια μας να χτίσουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και να κατακτήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα.»


Jeremy Burton, εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στο τμήμα Product Operations & Marketing της EMC Corporation
«Το 2014 θα δούμε μια σειρά αλλαγές στους κανονισμούς της Formula 1 οι οποίες θα δημιουργήσουν επανάσταση στον τρόπο σχεδιασμού και κατασκευής των μονοθεσίων. Με το βάρος να πέφτει στον αεροδυναμικό σχεδιασμό και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 35%, οι προκλήσεις για τους Τεχνικούς Διευθυντές είναι περισσότερες από ποτέ. Στην EMC είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε μεταξύ των τεχνικών συνεργατών της Lotus F1 Team. Η EMC θα συνεργαστεί με την ομάδα προκειμένου να της δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσει την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση των δεδομένων που αφορούν το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των νέων μοντέλων, καθώς επίσης και τις εφαρμογές τηλεμετρίας που χρησιμοποιεί η ομάδα της Lotus μέσα στην πίστα.»