Η εταιρία συμβούλων STIRIXIS Group επέλεξε το Office 365 της Microsoft και εξασφάλισε μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια στα στελέχη της.


office-365Διαθέτοντας πέντε διαφορετικά business units, γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο και Βουκουρέστι, με ήδη πάνω από 450 projects σε διαφορετικές χώρες από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι τη Σκανδιναβία, η STIRIXIS εξειδικεύεται στην ανάπτυξη επιχειρηματικών concepts, έχοντας συνεπώς ανάγκη από αξιόπιστες λύσεις πληροφορικής με υψηλή ευελιξία.


Η λήξη παροχής στήριξης της Microsoft για τον Small Business Server 2003, στα μέσα του 2012, οδήγησε την εταιρία στην στρατηγική απόφαση να αναβαθμίσει τα συστήματά της, επενδύοντας στο cloud. Βασική επιδίωξη ήταν η δυνατότητα παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών επικοινωνίας και συνεργασίας σε κάθε ομάδα project, ώστε ο χώρος και ο χρόνος να μην αποτελούν εμπόδια στην παραγωγικότητα, ενώ παράλληλα αναζητήθηκε μια λύση που να διατηρήσει την επένδυση σε χαμηλά κόστη και να εξασφαλίσει μια εύκολη και γρήγορη μετάβαση.


Η απάντηση στις παραπάνω ανάγκες δόθηκε μέσω του Office 365, το οποίο κρίθηκε ως η ιδανική λύση για τις ανάγκες της STIRIXIS, καθώς επιπροσθέτως θα επέτρεπε στην εταιρία να αναβαθμίσει τις λειτουργίες της, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επίτευξη των στρατηγικών της στόχων. Συγκεκριμένα επιλέχθηκε το Microsoft Office 365 Enterprise E1 Plan, ενώ η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Office Line, που εντάσσεται στο δίκτυο συνεργατών της Microsoft.


Η μετάβαση της STIRIXIS στο cloud της Microsoft έχει αποφέρει πολύ σημαντικά οφέλη, καθώς έχει ήδη μειώσει τα λειτουργικά έξοδα, ενώ αύξησε τις επιδόσεις, εξασφαλίζοντας μέσω της τεχνολογίας του cloud ένα αξιόπιστο περιβάλλον επικοινωνίας και συνεργασίας, τόσο για τα μόνιμα στελέχη της εταιρείας, όσο και για τους συνεργάτες της που μπορεί να βρίσκονται σε κάθε σημείο του κόσμου. Η ευελιξία των διαφορετικών συμβολαίων του Office συνιστά ένα βασικό προνόμιο, καθώς η STIRIXIS μπορεί να προσαρμόζει το τι αγοράζει βάσει των ανά περίοδο αναγκών της.


O κ. Αλέξανδρος Αθανασούλας, Πρόεδρος & Δειυθύνων Σύμβουλος του Group STIRIXIS σημείωσε: «Οι υπηρεσίες Microsoft Online ήταν μια αποκάλυψη για εμάς. Ως project oriented οργανισμός, με γραφεία σε 3 χώρες και διαχείριση έργων ταυτόχρονα σε ακόμα και πάνω από 10 χώρες, από την Σκανδιναβία μέχρι τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, είχαμε πολύ υψηλές ανάγκες και απαιτήσεις. Αλλά οι υπηρεσίες Microsoft Online μας δίνουν σήμερα πολύ περισσότερα από ότι περιμέναμε. Είναι μια πολύ ευέλικτη και ασφαλής πλατφόρμα πάνω στην οποία όλοι οι συνεργάτες μας μπορούν να εργαστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ώστε να ανταποκριθούν τάχιστα και αποδοτικά στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της εταιρείας για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους πελάτες μας και τα έργα που αναλαμβάνουμε».