Χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία 3LCD που χρησιμοποιούν, οι προβολείς της Epson δημιουργούν ομοιόμορφη απόδοση λευκού και έγχρωμου φωτισμού.


epson_logoΟ κόσμος μας, είναι γεμάτος από πολύχρωμες και «ζωντανές» εικόνες, τις οποίες απολαμβάνουμε, σε ταινίες HD, σερφάροντας στο internet, ή ζώντας τις δικές μας προσωπικές «περιπέτειες» μέσα από δια-δραστικά videogames. Η απόδοση και η ζωντάνια των χρωμάτων αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν αναφερόμαστε στους ψηφιακούς βίντεο-προβολείς και στην ικανότητά τους να παρέχουν πραγματικά ζωντανά χρώματα!


Σε σύγκριση με τα ζωηρά χρώματα μίας οθόνης, οι εικόνες ενός προβολέα μπορεί να φαίνονται θαμπές και άτονες – ακόμη και όταν έχετε επενδύσει σε έναν προβολέα με υψηλή φωτεινότητα.


Δυστυχώς, στην πλειοψηφία των προβολέων, η τιμή της φωτεινότητας φανερώνει το πόσο φωτεινός θα είναι ο προβολέας όταν προβάλλει μία λευκή εικόνα. Και όσο συναρπαστική μπορεί να είναι μία εικόνα, εάν είναι θαμπή, τότε καταλήγει να είναι … βαρετή.


Αυτά ισχύουν κυρίως για προβολείς τεχνολογίας DLP (Digital Light Processing), και ειδικά στους 1-chip DLP προβολείς, όπου η φωτεινότητα του λευκού φωτός ενισχύεται σε βάρος του έγχρωμου.


Αντιθέτως, οι προβολείς τεχνολογίας 3LCD δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Χάρη στην τεχνολογία 3LCD, οι προβολείς της Epson δημιουργούν ομοιόμορφη απόδοση λευκού και έγχρωμου φωτισμού. Στην πράξη, το CLO της τεχνολογίας 3LCD της Epson είναι 3 φορές πιο φωτεινό σε σχέση με τους προβολείς 1-chip DLP, με την ίδια τιμή φωτεινότητας που σημαίνει ότι τα χρώματα είναι ζωντανά και φωτεινά.


Πως λοιπόν διαχωρίζουμε τους πιο φωτεινούς από τους πιο θαμπούς προβολείς?
Εύκολα! Όπως ελέγχετε την φωτεινότητα σε lumens, ψάξτε για την προδιαγραφή CLO. Μετρούμενο επίσης σε lumens, το CLO προσδιορίζει πόσο φωτεινός θα είναι ο προβολέας όταν προβάλλει έγχρωμες εικόνες. Και όπως όλοι γνωρίζουμε το χρώμα πια παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας. Οπότε, για να έχουμε την καλύτερη εικόνα η τιμή CLO πρέπει να είναι πάντα ίδια με την τιμή της φωτεινότητας σε λευκό χρώμα.


Το καλό με τη μέτρηση CLO είναι ότι την ακολουθούν όλοι οι κορυφαίοι προμηθευτές στον κόσμο. Και εάν κάποιοι δεν το κάνουν, είναι καλό να αναρωτηθεί κανείς μήπως υπάρχει κάτι να κρύψουν. Όπως θα περίμενε κανείς από τον παγκόσμιο ηγέτη αυτής της τεχνολογίας (από το 2001), η ενημέρωση και η πληροφορία για την τεχνολογία αυτή είναι διαθέσιμη από την Epson εδώ και αρκετό καιρό.