Η αλλαγή ονομασίας θα ισχύσει επισήμως από την 1η Ιουλίου, καθώς ο γαλλικός όμιλος επαναπροσδιορίζει τη θέση του στην αγορά.


orange logoΌπως σημειώνει στην ιστοσελίδα της η «Wall Street Journal», χρειάσθηκαν πολλά χρόνια για να «σβηστούν» από την ονομασία τα δύο βασικά στοιχεία της «France» και «Telecom» κι αυτό καταδεικνύει το πόσο προσεκτικά χειρίσθηκε ο γαλλικός όμιλος την εθνική «κληρονομιά» του – από την ονομασία, έως τους υπαλλήλους. Αλλωστε το γαλλικό δημόσιο εξακολουθεί να κατέχει μερίδιο 27% στον όμιλο.


«Αυτή η ονομασία αντικατοπτρίζει τις αξίες μίας γαλλικής εταιρείας, υπερήφανης για τις ρίζες της, τα επιτεύγματά της και την ιστορία της, η οποία τώρα έχει βυθιστεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό» ανέφερε μιλώντας στους μετόχους ο διευθύνων σύμβουλος της France Telecom κ. Στεφάν Ρισάρ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το νέο όνομα, Orange, «θα μας βοηθήσει να απλοπλοιήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε την παρουσία μας και την εικόνα μας απέναντι σε όλους τους μετόχους».


Η France Telecom ξεκίνησε ως κρατική εταιρεία που πήρε αυτό το όνομα στο τέλος της δεκαετίας του 1980, πριν από τη μερική ιδιωτικοποίησή της στη δεκαετί