Οι Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν 19 εκατομμύρια συναλλαγές με κάρτες ανέπαφων πληρωμών τον Μάρτιο του 2013.


Visa Europe logoΗ Visa Europe ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η χρήση των καρτών ανέπαφων πληρωμών σημείωσε ρεκόρ στο σύνολο της Ευρώπης, με περισσότερες από 19 εκατομμύρια συναλλαγές τον Μάρτιο του 2013. Το ποσό που έχει δαπανηθεί μέχρι σήμερα μέσω καρτών ανέπαφων πληρωμών και smartphones που διαθέτουν την εφαρμογή Visa payWave έχει πλέον ξεπεράσει το €1 δισεκατομμύριο.


Χαρακτηριστικό της ανάπτυξης αυτής της αγοράς είναι το γεγονός ότι στη Βρετανία μια στις τέσσερεις συναλλαγές με Visa γίνεται με κάρτες ανέπαφων πληρωμών.


Ειδικότερα για τη Βρετανία:
– Τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν 5,3 εκατομμύρια συναλλαγές με κάρτες ανέπαφων πληρωμών
– Η δαπάνη αυτών των συναλλαγών ήταν συνολικής αξίας £39 εκατομμυρίων
– Το ποσοστό αύξησης της χρήσης ανά τρίμηνο ανήλθε σε 22%
– Βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία 26,9 εκατομμύρια κάρτες ανέπαφων πληρωμών
– Ο αριθμός των αντίστοιχων τερματικών στο σύνολο της χώρας είναι 232.000


Η Anne Van Schrader, Head of Contactless & Mobile NFC στη Visa Europe, δήλωσε: «Η Visa Europe έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών στην Ευρώπη από το 2007, συνεπώς είναι μεγάλη χαρά για εμάς να βλέπουμε ότι οι καταναλωτές αναγνωρίζουν την αξία αυτής της κατηγορίας πληρωμών. Αγορές όπως η Βρετανία, η Πολωνία και η Ισπανία έρχονται πρώτες στη χρήση των καρτών ανέπαφων πληρωμών και υπάρχουν πολλά επιτυχημένα παραδείγματα υιοθέτησης των ανέπαφων πληρωμών με Visa, όπως η υιοθέτησή τους από το δίκτυο λεωφορείων του Λονδίνου. Μέχρι το τέλος του 2013, οι Ευρωπαίοι θα πραγματοποιούν πάνω από 52 εκατομμύρια συναλλαγές με κάρτες ανέπαφων πληρωμών κάθε μήνα».


Συναλλαγές με κάρτες ανέπαφων πληρωμών στην Ευρώπη:
– Στην Ευρώπη κυκλοφορούν 58 εκατομμύρια κάρτες ανέπαφων πληρωμών
– Κάρτες ανέπαφων πληρωμών και κινητά που διαθέτουν την εφαρμογή Visa payWave μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε 797.000 σημεία αποδοχής στην Ευρώπη
– Υπάρχουν 39 προγράμματα της Visa για ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού στην Ευρώπη
– Οι σχετικές συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 46% την περίοδο Δεκεμβρίου 2012 – Μαρτίου 2013.