Η Intracom Defense Electronics διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του Athens Information Technology (AIT), το συνέδριο του Στρατιωτικού Συνδέσμου Vetronics (MILVA).


Milva_2013_2Η MILVA είναι ένας σύνδεσμος κυβερνητικών υπηρεσιών και βιομηχανιών που προωθούν τα Ηλεκτρονικά Συστήματα Οχημάτων (Vetronics) στο στρατιωτικό περιβάλλον και εκδίδει κατευθυντήριες οδηγίες και πρότυπα σε θέματα Vetronics. Η συνάντηση έγινε υπό την προεδρία του εκπροσώπου της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Bundeswehr για Εξοπλισμούς, Τεχνολογίες Πληροφοριών και Υποστήριξης (BAAINBw-πρώην BWB).


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η IDE παρουσίασε το νέο σύστημα διοίκησης & ελέγχου επικοινωνιών Spart@n και στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανή επίδειξη με άμεση σύνδεση μονάδων στο πεδίο. Η επίδειξη βασίστηκε σε ένα σενάριο συνδυασμένων «επιχειρήσεων» με σύνδεση ευρυζωνικών επικοινωνιών μεταξύ θαλάσσιων και χερσαίων μονάδων με μια κεντρική μονάδα διοίκησης.


Στο συνέδριο παραβρέθηκαν επίσημες αντιπροσωπείες Υπουργείων Άμυνας από δεκατρείς (13) χώρες μέλη της MILVA (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Τουρκία και Τσεχία) καθώς και είκοσι δύο (22) εκπρόσωποι της διεθνούς αμυντικής βιομηχανίας και ερευνητικών κέντρων.