To Skroutz είναι o μεγάλος χορηγός στο EuRuKo 2013, το κορυφαίο ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο πληροφορικής για τη γλώσσα προγραμματισμού Ruby.


Skroutz_LogoΤο φετινό EuRuKo σηματοδοτεί τα 20α γενέθλια της Ruby, φιλοξενώντας στην Ελλάδα τον εμπνευστή και δημιουργό της, τον Ιάπωνα Yukihiro “Matz” Matsumoto. Στις 28 και 29 Ιουνίου 2013, περισσότεροι από 600 προγραμματιστές από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στο θέατρο Badminton στην Αθήνα, για να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις. Το EuRuKo διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας προγραμματιστικής κοινότητας και κορυφαίους ομιλητές.


Κάθε EuRuKo είναι μοναδικό, καθότι αποτελεί μια γνήσια εθελοντική πρωτοβουλία, με την τοπική κοινότητα των προγραμματιστών να αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τη διοργάνωση στην εκάστοτε χώρα. Επιπλέον, η Ruby είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής γλώσσα και χρησιμοποιείται ευρέως από εταιρείες κολοσσούς όπως οι Amazon, NASA, Cisco, IBM, BBC, JP Morgan, GitHub, Oracle, Siemens και Engine Yard. Τόσο η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών www.skroutz.gr όσο και τα περισσότερα projects του Skroutz, βασίζονται στη Ruby και συγκεκριμένα στην πλατφόρμα Ruby on Rails.


«Αισθανόμαστε προνομιούχοι που στο Skroutz ζει και αναπνέει ίσως το πιο μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινότητας των Ruby developers. Καθημερινά προσπαθούμε να αναδείξουμε το ταλέντο της ομάδας μας, δημιουργώντας ερεθίσματα και ευκαιρίες για πειραματισμό των developers στη δική μας μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών», δηλώνει ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Skroutz Α.Ε. «Η υποστήριξη του EuRuKo 2013 ήταν για εμάς φυσική επιλογή. Από την πρώτη στιγμή της ανάθεσης και καθ’όλη τη διαδρομή προς το συνέδριο, συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την άρτια διοργάνωση του μεγαλύτερου προγραμματιστικού συνεδρίου στην Ελλάδα», συμπληρώνει ο κύριος Χατζηγεωργίου.


Στο πλαίσιο της υποστήριξης του EuRuKo, η ομάδα του Skroutz επιμελήθηκε το concept της δημιουργικής ταυτότητας του EuRuKo 2013, την υλοποίηση του λογοτύπου και τμήματος της ιστοσελίδας του συνεδρίου. Επιπλέον, μέλη της ομάδας του Skroutz ανήκουν στην οργανωτική επιτροπή του EuRuKo 2013 και στηρίζουν το έργο της κοινότητας σε όλη την πορεία.


Τις ημέρες του EuRuKo 2013 το Skroutz θα έχει παρουσία στο χώρο του συνεδρίου με δικό του booth, στο οποίο προγραμματιστές της εταιρείας θα βρίσκονται στη διάθεση των συνέδρων για να ανταλλάξουν γνώσεις, απόψεις και ιδέες πάνω στη Ruby. Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ομάδα και να αναζητήσουν ευκαιρίες καριέρας στο Skroutz.