Σύμβαση ύψους € 6,7 εκατ. της θυγατρικής της Intracom Holdings με την General Dynamics UK για συστήματα ενδοεπικοινωνίας WISPR.

intracomΗ INTRACOM Defense Electronics, θυγατρική της Intracom Holdings, υπέγραψε σύμβαση ύψους € 6,7 εκατ. με την General Dynamics UK, για την προμήθεια συστημάτων ενδοεπικοινωνίας WISPR και ασφαλών ασύρματων τοπικών δικτύων WISPR-WLAN. Η σύμβαση είναι μέρος διεθνούς προγράμματος εκσυγχρονισμού στρατιωτικών οχημάτων και του αντίστοιχου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού τους.
Η INTRACOM Defense Electronics επελέγη μεταξύ μεγάλων αντίστοιχων διεθνών αμυντικών οίκων, ενώ το σύστημα WiSPR έχει ήδη καθιερωθεί και είναι σε χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις διαφόρων χωρών.

Τα συστήματα WiSPR θα εγκατασταθούν σε διαφόρους τύπους ερπυστριοφόρων και τροχοφόρων οχημάτων, εξασφαλίζοντας την ενδοεπικοινωνία των πληρωμάτων και τον έλεγχο άλλων μέσων επικοινωνίας. Επιπλέον, τα συστήματα WISPR-WLAN θα αποτελέσουν το κύριο μέσο ασύρματης τοπικής επικοινωνίας για τα Συστήματα Διοίκησης Ελέγχου και Πληροφοριών, προσφέροντας την ασφαλή ευρυζωνική μεταφορά φωνής και δεδομένων που απαιτούνται για την αντίληψη της επιχειρησιακής κατάστασης (situational awareness).

Η GENERAL DYNAMICS UK είναι μία κορυφαία εταιρία κατασκευής σύνθετων ολοκληρωμένων συστημάτων με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρία, παρέχοντας προηγμένα συστήματα C4ISTAR, και ολοκληρωμένα συστήματα ασφάλειας και επιβιωσιμότητας στο υπουργείο Άμυνας της Αγγλίας καθώς και σε διεθνείς αγορές. Η GENERAL DYNAMICS UK είναι μέλος του ομίλου GENERAL DYNAMICS, μία από τις πρώτες εταιρίες παγκοσμίως στο πεδίο των αμυντικών συστημάτων και απασχολεί περισσότερους από 85.000 εργαζόμενους.

«Με ιδιαίτερη τιμή και ευχαρίστηση εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με την GENERAL DYNAMICS UK. Τα προϊόντα της INTRACOM Defense Electronics επελέγησαν για την τεχνολογική υπεροχή και τα πλεονεκτήματά τους, μεταξύ κορυφαίων αντιστοίχων ανταγωνιστικών συστημάτων παγκοσμίως, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική μας απόφαση να ενισχύσουμε τη διεθνή παρουσία μας στις επικοινωνίες του αμυντικού τομέα. Αποτελεί δέσμευση μας να παραδώσουμε συστήματα υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας στην GENERAL DYNAMICS UK και προσδοκούμε σε μία μακροχρόνια και εποικοδομητική συνεργασία, η οποία θα φέρει περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον» δήλωσε ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM Defense Electronics.

Η τεχνογνωσία και εμπειρία της INTRACOM Defense Electronics στο χώρο των αμυντικών επικοινωνιών είναι αποτέλεσμα πολυετούς επένδυσης στην έρευνα και ανάπτυξη συστημάτων για στρατιωτικές ασύρματες επικοινωνίες υψηλών ταχυτήτων. Το WiSPR είναι διεθνώς γνωστό για τις εξαιρετικές επιδόσεις στη δυναμική αποθορυβοποίηση (DNR) που προσφέρει στα πληρώματα που επιχειρούν σε περιβάλλοντα υψηλού θορύβου, συνεισφέροντας σημαντικά στην ασφάλεια και στην αντοχή των χρηστών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα το WiSPR είναι το μοναδικό σύστημα που διαθέτει ασφαλές ασύρματο τοπικό δίκτυο πλήρως ενσωματωμένο και διαλειτουργικό με τις υπηρεσίες της ενδοεπικοινωνίας, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή λύση για μεταφορά φωνής, δεδομένων και εικόνας για τα οχήματα και το προσωπικό που επιχειρούν σε τοπικό επίπεδο.