Η Gartner κατέταξε την Ericsson ως τη Νο 1 εταιρεία παγκοσμίως στα συστήματα υποστήριξης λειτουργίας τηλεπικοινωνιακών δικτύων.


ERICSSON LOGO_cmyk-01Ως μια επιπλέον επιβεβαίωση της ηγετικής θέσης της στην αγορά, η Ericsson (NASDAQ: ERIC) ανακηρύχτηκε ως ο παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα υποστήριξης λειτουργίας τηλεπικοινωνιακών δικτύων από την κορυφαία εταιρεία- αναλυτή της βιομηχανίας Gartner (Ανάλυση Μεριδίου Αγοράς: Συστήματα υποστήριξης λειτουργίας τηλεπικοινωνιακών δικτύων και Υπηρεσίες BSS, OSS, SDP, Παγκοσμίως, 2011-2012, Απρίλιος 29, 2012).


Σύμφωνα με την αναφορά, που σκιαγραφεί τους 5 κορυφαίους σε μερίδια αγοράς προμηθευτές συστημάτων υποστήριξης λειτουργίας τηλεπικοινωνιακών δικτύων, η Ericsson κατετάγη Νο1 παγκοσμίως για τα OSS (Operations Support Systems), BSS (Business Support Systems) και την παροχή λύσεων και υπηρεσιών σε δίκτυα επόμενης γενιάς.


Ο Per Borgklint, Head of Ericsson’s Business Unit Support Solutions, δήλωσε: «Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ericsson έχει κάνει εξαγορές και επενδύσεις στρατηγικής σημασίας προκειμένου να καταστήσει θέση ηγέτη στην αγορά συστημάτων υποστήριξης λειτουργίας τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Σήμερα είμαστε πολύ περήφανοι που η Ericsson αναδείχτηκε ο παγκόσμιος ηγέτης σύμφωνα με την αναφορά της Gartner και πιστεύουμε πως αυτό ήταν άμεσο αποτέλεσμα της στρατηγικής και των προσπαθειών μας».


Ο Borgklint προσθέτει, «Ατενίζοντας το μέλλον, αναμένουμε πως η πρωτοπόρος θέση της Ericsson στο IP, LTE (Long Term Evolution) και η αυτο-οργάνωση των τομέων της τεχνολογίας δικτύου θα οδηγήσει σε επιπλέον ζήτηση συστημάτων και υπηρεσίες υποστήριξης λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, οδηγώντας μας να στηρίξουμε πολλούς παρόχους επικοινωνιών οι οποίοι θα μετασχηματίσουν τα δίκτυα και τις υπηρεσίες τους».


Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, πως πέρυσι η Ericsson κατονομάστηκε Ηγέτης στο Magic Quadrant in Operations Support Systems της Gartner.