Η εταιρεία “Metro Group” επεκτείνει το επενδυτικό της πρόγραμμα σε Πάτρα, Ηράκλειο, Ήπειρο και Θράκη, με νέα καταστήματα Media Markt και Saturn.

saturn4Κατέχοντας κυρίαρχη θέση στο διεθνές λιανεμπόριο με τζίρο που κατά το 2007 ανήλθε σε 65,9 δισ. ευρώ η εταιρεία “Metro Group” εξετάζει την επέκταση του επενδυτικού της προγράμματος σε όλη την Ελλάδα μέσω των αλυσίδων καταστημάτων Media Markt και Saturn. Σύμφωνα άλλωστε με δηλώσεις του κ. P. Vogel, διευθύνοντα συμβούλου και CEO της Media Saturn Holding Ελλάδος, η εταιρεία επεκτείνεται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη.
Η οικονομική κρίση και οι ταραχές του Δεκεμβρίου έχουν κάνει δυσκολότερη τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Vogel, αλλά δεν στάθηκαν ικανά να ανατρέψουν τα επεκτατικά σχέδια των δύο γνωστών αλυσίδων ηλεκτρικών ειδών. Έτσι , λοιπόν, ένα ακόμη κατάστημα Media Markt θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στη συμπρωτεύουσα εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους καλύπτοντας τη δυτική πλευρά της πόλης, ενώ εντός του 2010 αναμένεται η δημιουργία καταστήματος Saturn. Δεδομένης της πλήρους αποκατάστασης της κίνησης τις τελευταίες ημέρες του 2008, κατά τον κ. Vogel, και σε συνάρτηση με τη διαθεσιμότητα κατάλληλων ακινήτων, η εταιρεία μελετά κάποιες επιπλέον επενδυτικές κινήσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής στο οποίο ήδη λειτουργούν πέντε Media Markt και δύο Saturn, εκ των οποίων το ένα είναι το μεγαλύτερο σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά από τη Γερμανία φυσικά.
Η Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, η Ήπειρος και η Θράκη είναι οι περιοχές στις οποίες ενδέχεται να λειτουργήσουν στο μέλλον οι δύο αυτές γνωστές αλυσίδες καταστημάτων σε συνάρτηση μάλιστα με τη δημιουργία εμπορικών κέντρων όπως στο Pantheon Plaza στη Λάρισα, όπου η Media Markt είναι ήδη εγκατεστημένη.