Η Airbnb συνεχίζει να επενδύει στο mobile και ανεβάζει τον πήχη για το Android, παρουσιάζοντας τα νέα της εργαλεία για όλες τις Android συσκευές.


host_propertyΗ νέα Android εφαρμογή περιλαμβάνει:
* Επιλογές προ-έγκρισης για τους οικοδεσπότες – Τώρα οι οικοδεσπότες μπορούν να προ-εγκρίνουν, να απορρίψουν ή να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από έναν πιθανό φιλοξενούμενο απευθείας μέσω της Android εφαρμογής. Αυτό το εργαλείο βελτιώνει την επικοινωνία και προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να λαμβάνει γρήγορες και ξεκάθαρες απαντήσεις σε κάθε αναζήτηση καταλύματος.


* Διαχείριση Ημερολογίων – Τα αναβαθμισμένα ημερολόγια προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης και δε θα έπρεπε να περιορίζονται σε περιβάλλον desktop. Οι οικοδεσπότες μπορούν τώρα να ορίσουν τη διαθεσιμότητα του χώρου τους μέσα από το Android app, ώστε να βοηθήσουν τους χρήστες που αναζητούν διαθέσιμα καταλύματα.


Δοκιμάζοντας την υπηρεσία στο iOS, η Airbnb έχει δει ότι η mobile συνδεσιμότητα φέρνει εκπληκτικά αποτελέσματα τόσο για τους οικοδεσπότες όσο και για τους ταξιδιώτες. Συγκεκριμένα, οι χρήστες που έχουν κατεβάσει το iPhone app είναι κατά 83% πιο ενεργοί στη χρήση, ενώ το ποσοστό απόκρισής τους σε αιτήματα έχει αυξηθεί κατά 78% σε σχέση με πριν.


Η Airbnb θεωρεί ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και στο Android. Έως τώρα μόνο ένα 5% από τους ενεργούς οικοδεσπότες (mobile και non-mobile) χρησιμοποιούν το Android app, γι’ αυτό και η εταιρία διαβλέπει μια τεράστια ευκαιρία αναλογιζόμενη το μερίδιο αγοράς του Android , το οποίο φτάνει στο 70% παγκοσμίως, καθώς και την επέκταση της Airbnb σε διεθνείς αγορές.


Η Airbnb πιστεύει ότι ένας καλός οικοδεσπότης δεν πρέπει να ορίζεται από το είδος της συσκευής που έχει στην τσέπη του. Απεναντίας, θεωρεί ότι το μέλλον για το Android είναι λαμπρό. Στο μέλλον, θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη του Android από την Airbnb.