Η HP ανακοίνωσε τη διεύρυνση του προγράμματος ανακύκλωσης αναλωσίμων, με λύσεις που θα βοηθήσουν την μείωση περιβαλλοντικού αντικτύπου των εκτυπώσεων.


hp-img-2Αποτελώντας ηγέτη στην τάση στροφής προς τη βιώσιμη εκτύπωση, η ΗΡ συνεργάζεται διαρκώς με κατασκευαστές, εμπόρους και ΜΚΟ για την ανάπτυξη λύσεων με μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο – από τη σχεδίαση και τη κατασκευή των προϊόντων, μέχρι τη χρήση, την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής και την ανακύκλωση.


«Οι πελάτες μας επιλέγουν λύσεις εκτύπωσης που συνδυάζουν ποιότητα και αξιοπιστία, με απτή περιβαλλοντική απόδοση», δήλωσε ο David Ryan, Vice President, Printing Systems Supplies Category EMEA, HP. «Η προσέγγιση της ΗΡ ξεκινάει με τον καινοτόμο και περιβαλλοντικά βιώσιμο σχεδιασμό προϊόντων και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δωρεάν και εύκολες επιλογές ανακύκλωσης, τις οποίες οι χρήστες μπορούν να εμπιστευτούν απόλυτα».


Διευρυμένες επιλογές ανακύκλωσης
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης της εταιρείας HP Planet Partners επιτρέπει στους πελάτες της να ανακυκλώνουν αυθεντικά μελάνια ΗΡ, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας ανακύκλωσης πλαστικού. Μέχρι σήμερα, οι πελάτες της εταιρείας έχουν ανακυκλώσει σε διεθνές επίπεδο περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο δοχεία μελάνης ΗΡ ink και LaserJet μέσω του προγράμματος HP Planet Partners.(1)


Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν έχει κόστος και είναι εύκολα διαθέσιμη σε 34 χώρες ΕΜΕΑ, μέσω της σελίδας www.hp.com/recycle ή ενός εξουσιοδοτημένου σημείου συλλογής ΗΡ.


Σε συνεργασία με διάφορες αλυσίδες λιανικής, όπως Staples, Makro, Dixons και El Corte Ingles, η ΗΡ διεύρυνε πρόσφατα το δίκτυο σημείων συλλογής και αναμένεται να συμπεριλάβει περισσότερα από 9.000 καταστήματα λιανικής.


Στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γαλλία, η ΗΡ συνεργάζεται πλέον με την εξειδικευμένη εταιρεία ανακύκλωσης προϊόντων τεχνολογίας AfB Group, στην οποία μάλιστα το 50% των εργαζομένων είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Η AfB συγκεντρώνει, διαλέγει και επιστρέφει στην ΗΡ για ανακύκλωση χρησιμοποιημένα αυθεντικά δοχεία μελάνης ΗΡ (ink και toner). Η επέκταση της συνεργασίας αποτέλεσε συνέχεια ενός επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία την περασμένη χρονιά, κατά τη διάρκεια του οποίου η AfB συγκέντρωσε περισσότερα από 10.000 δοχεία μελάνης από σχεδόν 200 επιχειρήσεις.


Μέσω αυτής και άλλων σχετικών προσπαθειών, η ΗΡ στοχεύει στην ανακύκλωση 1,6 εκατομμύριων τόνων προϊόντων και αναλώσιμων τεχνολογίας μέχρι το τέλος του 2015.


Μετρώντας το αποτέλεσμα σε τόνους
Η καινοτόμος ολοκληρωμένη διαδικασία ανακύκλωσης πλαστικού της ΗΡ, χρησιμοποιεί το πλαστικό από τα ανακυκλωμένα δοχεία μελάνης και από άλλες πηγές για να δημιουργήσει νέα αυθεντικά μελάνια ΗΡ. Μέχρι σήμερα, η ΗΡ έχει ανακυκλώσει 776.000 τόνους ηλεκτρονικών και αυθεντικών δοχείων μελάνης ΗΡ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει αποτρέψει την απόρριψη περισσότερων από 280 εκατομμυρίων δοχείων μελάνης και 2 εκατομμυρίων άλλων πλαστικών στοιχείων.


Σε σύγκριση με το καινούργιο πλαστικό, το ανακυκλωμένο πλαστικό που χρησιμοποιεί η ΗΡ στα δοχεία μελάνης από το 2010 εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 33% μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα – συνυπολογίζοντας το αποτύπωμα της συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας. Η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού εκτιμάται ότι συνεπάγεται λιγότερη σπατάλη νερού μέχρι και κατά 89%.


Αποτελώντας τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία παροχής τεχνολογίας, λογισμικού, υπηρεσιών και λύσεων, η ΗΡ βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να ανταποκριθεί στην πρόκληση της μείωσης της χρήσης και της σπατάλης ενέργειας. Για την ΗΡ υπάρχουν απίστευτες ευκαιρίες για να μετασχηματίσουμε τον τρόπο που λειτουργούμε και εργαζόμαστε, με την αυξανόμενη χρήση περιβαλλοντικά βιώσιμων προϊόντων και λύσεων.