Έρευνα της Focus Bari θέλει έναν στους δύο άνδρες και μια στις τρεις γυναίκες να χρησιμοποιούν καθημερινά το internet.

H πλειονότητα των ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, ανήκει στην ανώτερη μορφωτική τάξη (68,6%), ενώ τα ποσοστά μειώνονται στην περίπτωση των χρηστών internet από τη λεγόμενη «μεσαία» (30,1%) και την «κατώτερη» τάξη (21,2%). Οι έφηβοι και νεαροί (13-24 ετών), παρόλο που εμφανίζουν υψηλό βαθμό χρήσης, δεν χρησιμοποιούν το internet καθημερινά, αλλά 1-3 φορές την εβδομάδα, η δε χρήση πραγματοποιείται κυρίως από το σχολείο/σχολή ή τα internet cafe.
Κυριότερος λόγος χρήσης του Internet είναι η αναζήτηση πληροφοριών (77,4%) και η επικοινωνία (το 44,2% μέσω e-mail). Tο 38,1% σερφάρει για ενημέρωση σε θέματα ψυχαγωγίας, το 34,7% για επαγγελματικά ζητήματα και το 30,1% για ενημέρωση και ειδήσεις. Eνας στους πέντε αλιεύει ελληνικές ειδήσεις και ένας στους τέσσερις διεθνείς. Tο 35,1% δηλώνει ότι ακούει ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου.
Οι μικρής ηλικίας χρήστες (13-17 ετών) δηλώνουν ότι «περιόρισαν τον χρόνο που αφιέρωναν στα MME κατά 7,9%», ενώ το 5,5% αναφέρει ότι «είδε λιγότερη τηλεόραση εξαιτίας του internet». Οι νέοι 18-24 ετών δηλώνουν ότι έκοψαν την τηλεόραση κατά 10,3% και την ανάγνωση εφημερίδων κατά 6,9%.
Οι μεγαλύτεροί τους (25-34 ετών) μείωσαν την τηλεθέαση κατά 13,3%, ενώ το 9,6% περιόρισε την ανάγνωση εφημερίδας. Tο 8,5% των τηλεθεατών 35-44 ετών δηλώνει ότι μείωσε την τηλεόραση χάριν του internet, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 6,5% και 6,9% στην κατηγορία των μεγαλύτερών τους (45-54 ετών και 55-70 ετών, αντίστοιχα).
Μεγάλη μέση ημερήσια επισκεψιμότητα απολαμβάνουν η μηχανή αναζήτησης google.com (42,2%), το yahoo.com (23,3%), το mail.yahoo.gr (15,2%), το youtube.com (12,8%), το in.gr (14,9%), το hotmail.com (9,8%) και το live.com/msn.com (7,7%).
*H έρευνα WEB ID διεξάγεται από την εταιρία Focus Bari από το 1995 και από το 2007 υπό την αιγίδα του Παρατηρητηρίου για την Kοινωνία της Πληροφορίας.
