Η νέα εταιρεία SIRECLAB με έδρα το Κάρπι της Ιταλίας σχεδιάζει και παράγει φωτιστικά προηγμένης τεχνολογίας LED ειδικά για επαγγελματική χρήση.


daskalopoulosΠρόκειται για προϊόντα με ποικίλες εφαρμογές τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Παρέχουν εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έως 70%, έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 10 ετών και αποδίδουν εξαιρετική ποιότητα φωτισμού χωρίς να απαιτούν καμία συντήρηση.


Στη νέα εταιρεία, SIRECLED Hellas A.E., η DAMMA Holdings A.E. συμμετέχει με 50,04%, ενώ το 49% καλύπτεται κατά κύριο λόγο από τον Όμιλο Δαυίδ, τη V+O Communication καθώς και από τον ιδρυτή της SIRECLAB, κ. Patrizio Tammi και μέλη της οικογενείας του.


Η εταιρεία έχει εκτελέσει σημαντικά έργα στην Ιταλία, καθώς και σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, τα Σκόπια και η Ελλάδα. Πρόσφατα, μάλιστα, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση 1000 φωτιστικών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Διονύσου.


Σύμφωνα με μελέτη της McKinsey, η ευρωπαϊκή αγορά για τα συγκεκριμένα προϊόντα LED έφτασε το €1 δισ. το 2010 και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα €9 δισ. το 2016 και στα €14 δισ. ετησίως το 2020. Παγκοσμίως, το 2020 ο τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα €56 δισ. ετησίως –μέγεθος περίπου ίδιο με αυτό της παγκόσμιας αγοράς για τηλεοράσεις.


Η εταιρεία θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται στην Ιταλία με μία γραμμή παραγωγής και με το υπάρχον τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Τμήμα R&D θα υπάρχει και στο νέο εργοστάσιο στην Ελλάδα. Οι δύο μονάδες στοχεύουν στην κάλυψη των αγορών της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ανατολικής Ευρώπης.