Η Telekom Slovenije επιλέγει τις δορυφορικές ευρυζωνικές υπηρεσίες της Eutelsat, για να επιταχύνει την πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα σε όλη τη Σλοβενία.


Eutelsat-logo1Ο δορυφόρος υψηλής απόδοσης KA-SAT της Eutelsat θα επιτρέψει στην Telekom Slovenije να παρέχει γρήγορο Internet στο 10% των νοικοκυριών της Σλοβενίας, τα οποία δεν έχουν πρόσβαση στο επίγειο ευρυζωνικό δίκτυο


Η Eutelsat Communications, ηγέτης στην παροχή δορυφορικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία της με την Telekom Slovenije, κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στη Σλοβενία, ώστε να προσφέρουν δορυφορικές ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας σε περίπου 90.000 νοικοκυριά, τα οποία βρίσκονται εκτός του επίγειου ευρυζωνικού δικτύου.


Η νέα δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία που παρέχεται στους καταναλωτές μέσω του High Throughput δορυφόρου KA-SAT της Eutelsat, θα δώσει τη δυνατότητα στην Telekom Slovenije να προσφέρει πρόσβαση στο Internet με ταχύτητες έως 18 Mbps download και 6 Mbps upload ακόμα και στα πιο απομονωμένα σπίτια στις αγροτικές περιοχές της χώρας. Η πρόσβαση στην υπηρεσία εξασφαλίζεται μέσω ενός εύκολου στην εγκατάσταση δορυφορικού πιάτου μικρής διαμέτρου (77cm) και ενός μόντεμ.


Η Telekom Slovenije παρέχει υψηλής τεχνολογίας κινητή, σταθερή και IP επικοινωνία, multimedia περιεχόμενο και υπηρεσίες που απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες, όσο και σε επαγγελματίες. Οι εταιρείες Mobitel και SiOL της Telekom Slovenije αποτελούν συνώνυμα υψηλής ποιότητας υπηρεσιών κινητής και ευρυζωνικής επικοινωνίας, πάντα φιλικών προς το χρήστη.


Ο Simon Furlan, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Telekom Slovenije δήλωσε: «Η πρόσβαση σε γρήγορο Internet είναι πλέον μια απαραίτητη υπηρεσία για τους καταναλωτές, καθώς παρέχει πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και τις δημόσιες υπηρεσίες. Με αυτή τη συμφωνία εξασφαλίζουμε ότι οι πελάτες μας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας αξιόπιστες ευρυζωνικές υπηρεσίες άμεσα, σε όποιο σημείο της χώρας κι αν μένουν».


Ο Jean-François Fenech, Γενικός Διευθυντής της Eutelsat Broadband, πρόσθεσε: «Η δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία της Eutelsat σχεδιάστηκε ακριβώς για να βοηθήσει τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ευρώπη να προσφέρουν στους πελάτες τους μια ενιαία λύση για υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Internet, σε όποιο σημείο κι αν κατοικούν. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Telekom Slovenije επέλεξε την υπηρεσία της Eutelsat, ώστε να συμβάλλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος για τους κατοίκους τις Σλοβενίας που παραμένουν ψηφιακά αποκλεισμένοι».


Παροχή της υπηρεσίας μέσω του KA-SAT
Ο δορυφόρος KA-SAT της Eutelsat, με συνολική χωρητικότητα 90 Gbps, εγκαινιάζει μια νέα εποχή δορυφορικών υπηρεσιών. Ο δορυφόρος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας υπερσύγχρονης τηλεπικοινωνιακής υποδομής, στην οποία περιλαμβάνεται ένα προηγμένο δίκτυο οκτώ επίγειων σταθμών που συνδέονται στο Internet μέσω ενός προηγμένου οπτικού δακτυλίου.