Η Intel Corporation ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε ομόφωνα τον Brian Krzanich ως τον επόμενο CEO, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Paul Otellini.


intelΟ κ. Krzanich θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην ετήσια συνέλευση των μετόχων στις 16 Μαΐου. Ο κ. Krzanich, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του chief operating officer από τον Ιανουάριο του 2012, θα γίνει ο έκτος CEO στην ιστορία της Intel. Όπως είχε ανακοινωθεί και παλαιότερα, ο κ. Otellini θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO και από το διοικητικό συμβούλιο στις 16 Μαΐου.


«Μετά από μια ενδελεχή και προσεκτική διαδικασία επιλογής, το διοικητικό συμβούλιο εκφράζει τη χαρά του για το γεγονός ότι ο κ. Krzanich θα ηγηθεί της Intel καθώς καθορίζουμε και ανακαλύπτουμε την επόμενη γενιά της τεχνολογίας που θα δημιουργήσει το μέλλον της πληροφορικής» ανέφερε ο Andy Bryant, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Intel.


«O Brian είναι ένας δυνατός ηγέτης με πάθος για την τεχνολογία και εκτενή γνώση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» προσέθεσε ο κ. Bryant. «Τα επιτεύγματά του στην εκτέλεση και στη στρατηγική ηγεσία σε συνδυασμό με την ανοιχτόμυαλη προσέγγισή του στην επίλυση προβλημάτων, του έχουν χαρίσει το σεβασμό των εργαζομένων, πελατών και συνεργατών σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαθέτει τον κατάλληλο συνδυασμό γνώσεων, βάθους και εμπειρίας για να οδηγήσει την εταιρεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γρήγορων αλλαγών στην τεχνολογία και τον κλάδο»


Ο κ. Krzanich, 52 ετών, έχει ανελιχθεί μέσα από μια σειρά τεχνικών αρμοδιοτήτων και ηγετικών ρόλων από την είσοδό του στην Intel το 1982.


«Αποτελεί εξαιρετική τιμή για μένα η ευκαιρία να βρίσκομαι στην ηγεσία της Intel” ανέφερε ο κ. Krzanich. «Διαθέτουμε εντυπωσιακά στοιχεία, απίστευτο ταλέντο και μια απαράμιλλη παράδοση καινοτομίας και εκτελεστικών δυνατοτήτων. Προσβλέπω στη συνεργασία με την ηγετική μας ομάδα και τους εργαζόμενούς μας σε παγκόσμιο επίπεδο για να συνεχίσουμε την παράδοσή μας ενώ κινούμαστε ακόμα πιο γρήγορα στην υπερφορητότητα, για να οδηγήσουμε την Intel στην επόμενη φάση»


Το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε τη Renée James, 48 ετών, στη θέση της προέδρου της Intel. Η κ. James θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στις 16 Μαΐου, μαζί με τον κ. Krzanich στην ηγεσία της Intel.


«Προσβλέπω στη συνεργασία με τη Renée καθώς ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Intel» δήλωσε ο κ. Krzanich. «Η εκτεταμένη γνώση της και το όραμά της για το μέλλον της αρχιτεκτονικής των υπολογιστών, σε συνδυασμό με την ευρεία εμπειρία της σε τομείς έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων και σε έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς λογισμικού στον κόσμο, αποτελούν εξαιρετικά σημαντικά κεφάλαια για την Intel»


Στη θέση του CEO, ο κ. Krzanich ηγείται ενός οργανισμού περισσοτέρων από 50.000 εργαζομένων στους ομίλους Intel Technology and Manufacturing Group, Intel Custom Foundry, NAND Solutions group, Ανθρώπινου Δυναμικού, Τεχνολογίας Πληροφορικής και στη στρατηγική της Intel στην Κίνα.


Η κ. James, 48 ετών, έχει ευρεία γνώση της βιομηχανίας πληροφορικής σε τομείς hardware, ασφάλειας, λογισμικού και υπηρεσιών την οποία ανέπτυξε με ηγητικές θέσεις στην Intel και σαν πρόεδρος των θυγατρικών λογισμικού της Intel – Havok, McAfee και Wind River. Επίσης, είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Vodafone Group Plc και της VMware Inc. ενώ κατείχε τη θέση chief of staff για τον Andy Grove, προηγούμενο CEO της Intel.