Η εταιρεία βραβεύθηκε στα BLI’s Environmental and Performance Tests (ΗΠΑ) και απέσπασε το χρυσό βραβείο στα iF Design Award (Γερμανία)


CLP-680NDΗ Samsung Electronics Co., Ltd ενισχύει την πρωτοπόρο θέση της στην κατασκευή laser εκτυπωτών, αποσπώντας βραβεύσεις από το BLI και το iF, δύο από τους σημαντικότερους οργανισμούς αξιολόγησης σχεδιασμού και προτύπων. Η εταιρεία κατάφερε να πετύχει τις υψηλότερες διακρίσεις για τη φιλικότητα των εκτυπωτών της προς το περιβάλλον, την απόδοση και το σχεδιασμό τους, από το Buyers Laboratory (BLI) στις ΗΠΑ και από το iF στη Γερμανία.


«Οι σειρές προϊόντων της Samsung — από τους έγχρωμους laser εκτυπωτές Α4 μέχρι τα πολυμηχανήματα A3 — αντανακλούν τη δέσμευσή μας να δημιουργούμε δυνατά και ελκυστικά προϊόντα, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών για υψηλή απόδοση, φιλικότητα προς το περιβάλλον και κομψό σχεδιασμό», σημείωσε ο Joosang Εun, Senior Vice President Πωλήσεων & Marketing της Samsung Electronics. Συμπλήρωσε ότι «Μας τιμούν ιδιαίτερα οι βραβεύσεις από το BLI και το iF, τις οποίες και αντιλαμβανόμαστε ως αναγνώριση των προσπαθειών μας, πάνω στην καινοτομία των εκτυπωτών».


«Πράσινα» μηχανήματα
Τρία μοντέλα από τους Α4 έγχρωμους laser εκτυπωτές/πολυμηχανήματα (CLP-680ND, CLX-6260FD/FW) βραβεύθηκαν με πέντε αστέρια σε σχετικό τεστ περιβαλλοντικής απόδοσης από το BLI, τον έγκριτο ανεξάρτητο οργανισμό για αξιολόγηση εξοπλισμού γραφείου των ΗΠΑ.


Τα τρία μοντέλα έλαβαν την υψηλότερη βαθμολόγια (5 αστέρια) για την κατανάλωση ενέργειας, το κόστος, τη γρήγορη ανάκτηση από το sleep mode και την αξιοποίηση ανακυκλωμένου χαρτιού.


Νέος, διαχρονικός σχεδιασμός
Στα iF Design Awards που διεξήχθησαν το Φεβρουάριο στη Γερμανία, η Samsung απέσπασε το πρώτο χρυσό βραβείο στον κλάδο των laser εκτυπωτών, και τέσσερα ακόμα βραβεία για τους έγχρωμους laser εκτυπωτές Α4 και τα πολυμηχανήματα Α3.


Κατανοώντας το μεγάλο κύκλο ζωής των εκτυπωτών, η Samsung επιμελήθηκε σχολαστικά το σχεδιασμό των μηχανημάτων της, με σκοπό να διασφαλίσει ότι θα παραμείνουν κομψοί και ελκυστικοί και στο μέλλον. Από το σπίτι μέχρι το γραφείο, οι εκτυπωτές όχι μόνο ανταποκρίνονται στο σκοπό χρήσης τους, αλλά καλύπτουν και την ανάγκη για ελκυστικές συσκευές που μπορούν να ενταχθούν αρμονικά σε κάθε περιβάλλον.


Όπως δήλωσε ένας από τους κριτές του iF, «η Samsumg, με πολύ όμορφο τρόπο, δημιούργησε έναν πολύπλοκο εκτυπωτή με πολύ απλό σχεδιασμό. Μας έδειξε με ποιο τρόπο ένας δημιουργικός σχεδιασμός προσδίδει αξία σε ένα προϊόν».


Εξαιρετική απόδοση
Οι εκτυπωτές της Samsung δεν αναγνωρίστηκαν μόνο για τον οικολογικό τους χαρακτήρα, αλλά και για τις πολύ υψηλές επιδόσεις τους ως συσκευές.


Τρία έγχρωμα πολυμηχανήματα Α3, δύο μονόχρωμα πολυμηχανήματα, δύο έγχρωμοι laser εκτυπωτές/πολυμηχανήματα Α4 και μια λύση για τη διαχείριση συσκευών επελέγησαν από το BLI για το 2013 Pick Award, τον Ιανουάριο.


Ο έγχρωμος Α3 και οι μονόχρωμοι εκτυπωτές κέρδισαν την προσοχή και το ενδιαφέρον του κοινού, μετά το παγκόσμιο λανσάρισμά τους, το δεύτερο εξάμηνο του 2012.


«Είναι πολύ δύσκολο να μην εντυπωσιαστείς από όλα αυτά που μπορούν να καταφέρουν οι τρεις έγχρωμοι εκτυπωτές Α3 της Samsung», ανέφερε ο George Mikolay, Senior Product Editor του BLI.


Η ποιότητα των έγχρωμων και μονόχρωμων εκτυπώσεων εγκρίθηκε ανώτερη από εκείνη των περισσότερων ανταγωνιστών, και έλαβαν από πολύ καλές μέχρι εξαιρετικές κριτικές σε όλες τις κατηγορίες, στις οποίες αξιολογήθηκαν.