Η HP Enterprise Services παρουσίασε μια νέα υπηρεσία information management και analytics για να βοηθήσει τους πελάτες να αντλήσουν αξία από τα κεφάλαια των Big Data.


hp-img-2Ενώ τα στελέχη κατανοούν τη σημασία του ελέγχου της ποικιλομορφίας, της ταχύτητας και του όγκου των πληροφοριών, πολλοί πιστεύουν ότι οι οργανισμοί τους είναι ανίκανοι να απευθυνθούν στις σχετικές προκλήσεις. Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριαμό της HP,(1) περισσότερα από ένα στα δύο στελέχη επιχειρήσεων ανέφεραν ότι οι οργανισμοί τους δεν είναι εξοπλισμένοι με τις σωστές λύσεις για να αντλήσουν ειδικές γνώσεις από τα Big Data. Επιπλέον, δε διαθέτουν την τεχνογνωσία καθώς και τη συνεκτική στρατηγική για να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία και στη συνέχεια να ενσωματώσουν νέα και παλιά δεδομένα. Με περισσότερες ειδικές γνώσεις, οι επιχειρήσεις μπορούν να δράσουν για να βελτιωθούν και να μεταμορφωθούν.


Η νέα υπηρεσία HP Big Data Discovery Experience απλοποιεί και επιταχύνει την πορεία των πελατών προς την απελευθέρωση της αξίας των πληροφοριών τους. Η υπηρεσία προσφέρει ένα επεκτάσιμο περιβάλλον όπου οι πελάτες μπορούν να εξερευνήσουν διαφορετικές τεχνολογίες για να επωφεληθούν από τις ειδικές γνώσεις που αντλήθηκαν από τα δικά τους δεδομένα. Αυτό τους επιτρέπει να περάσουν από τις υψηλού επιπέδου έννοιες των Big Data στην πραγματικότητα: στην αξιοποίησή τους και τη δράση με βάση την πληροφορία.


Για παράδειγμα, αυτές οι ειδικές γνώσεις μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση να βελτιώσει το cross-channel marketing σε πραγματικό χρόνο, την εμπειρία του πελάτη και την πρόβλεψη της ζήτησης. Άλλες περιπτώσεις χρήσης περιλαμβάνουν την υποστήριξη των προσπαθειών των πελατών να εντοπίσουν και να προλάβουν την απάτη, να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση σε πραγματικό χρόνο και να χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά δίκτυα για να διαχειριστούν τους κινδύνους και τη φήμη της μάρκας τους.


Η υπηρεσία HP Big Data Discovery Experience υποστηρίζει μια πολύ γρήγορη και χαμηλού ρίσκου πορεία προς την αξιοποίηση των τεχνολογιών των Big Data για καινοτομία και καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα. Προσφέρεται σαν υπηρεσία και περιλαμβάνει συμβουλευτικες υπηρεσίες από τους ειδικούς συμβούλους των Big Data και τους ειδικούς της επιστήμης των δεδομένων καθώς και απλοποιοημένες διαδικασίες και προηγμένες τεχνολογίες. Η HP Big Data Discovery Experience δεν απαιτεί από τους πελάτες να προχωρήσουν σε μια αρχική επένδυση για εξειδικευμένους πόρους, software και hardware.


«Μια λύση Big Data είναι μια σημαντική επένδυση σε χρόνο και χρήμα για κάθε οργανισμό, ανεξάρτητα από τη βιομηχανία στην οποία δραστηριοποιείται», δήλωσε ο Markus Ruff, vice president, Information Management and Analytics, HP Enterprise Services. «Η προσέγγιση της HP φέρνει κοντά τις επιχειρήσεις και το IT από την αρχή για να βοηθήσει τους πελάτες να μειώσουν το χρόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσουν μια πρωτοβουλία Big Data και να ανακαλύψουν νέες επιχειρηματικές γνώσεις για να μπορούν να παίρνουν καλύτερες και γρηγορότερες αποφάσεις».


Αξιολογήστε και βιώστε την αξία των Big Data
Η HP Big Data Discovery Experience βοηθά τους πελάτες να ευθυγραμίσουν την επιχειρηματική στρατηγική με αυτή του IT, που σχετίζεται με τα Big Data, επιτρέποντάς τους να κατανοήσουν τα δεδομένα τους και την αξία που μπορεί να αντληθεί από αυτά. Αυτή η γνώση βοηθά τους πελάτες να επιταχύνουν την ανάπτυξη μια στρατηγικής για την πληροφορία.


Στο πλαίσιο της HP Big Data Discovery Experience, οι ειδικοί σύμβουλοι της HP συνεργάζονται με το προσωπικό του πελάτη για να προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και να εντοπίσουν τις βασικές παραμέτρους επιτυχίας. Επιπλέον, πραγματοποιούν μια σειρά συναντήσεων για το σχεδιασμό των επόμενων δράσεων όπου αξιολογούν τις τωρινές και τις μελλοντικές απαιτήσεις. Η HP προωθεί διαγνωστικές αξιολογήσεις σε όλο το φάσμα των κρίσιμων παραμέτρων των ανθρώπινων πόρων, των διαδικασιών και της data readiness.


Η HP Big Data Discovery Experience επιτρέπει την ανακάλυψη των βασικότερων ειδικών γνώσεων που βασίζονται στα δεδομένα των πελατών, για να δημιουργήσει μια πρακτική πιστοποίηση της έννοιας, του roadmap και business justification. Η υπηρεσία προσφέρει στους πελάτες ένα οικοσύστημα πληροφοριών μέσω του οποίου εξερευνούν διαφορετικούς τύπους δεδομένων με συγκεκριμένα παραδείγματα και αναλυτικά μοντέλα από τη βιομηχανία. Η HP μπορεί επίσης να ενσωματώσει της εφαρμογές που βασίζονται σε αυτήν την ιδιαίτερη τεχνογνωσία στις παραγωγικές διαδικασίες.


Η HP Big Data Discovery Experience προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες που συνδυάζονται με την πλούσια λειτουργικότητα των λύσεων σε μια συγκεκριμένη ρύθμιση η οποία συνδυάζει τις καλύτερες δυνατότητες την δομημένων και των μη-δομημένων δεδομένων, το σχεδιασμό εφαρμογών και τη χρήση εργαλείων καθώς και τις κορυφαίες δυνατότητες ασφάλειας, ιδιωτικότητας και εμπιστευτικότητας. Η προσέγγιση παροχής υπηρεσιών platform-as-a-service αξιοποιεί μια πληθώρα τεχνολογιών της HP, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού από τις HP Autonomy και HP Vertica, μαζί με τις προσφορές υποδομών και cloud από την HP. Επιπλέον, αξιοποιεί τα open source frameworks όπως το Hadoop και συνεργάτες όπως η TIBCO Spotfire Analytics.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.hp.com/go/bi.


Η εκδήλωση HP Discover θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Ιουνίου στο Λάς Βέγκας.