Η υλοποίηση του κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G θα προσφέρει τις υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων από ποτέ με την καλύτερη διαδραστικότητα και ποιότητα.

ericsson-logoΤο νέο δίκτυο θα καλύπτει την πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη και η σύμβαση αυτή είναι η πρώτη σύμβαση της Ericsson για εμπορική υλοποίηση του LTE. Λειτουργίες όπως παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών σε HD video ή περιήγηση σε απαιτητικά flash sites και sites κοινωνικής δικτύωσης θα είναι δυνατές για πελάτες υπηρεσιών κινητής ευρυζωνικότητας στο δίκτυο 4G που βασίζεται στο LTE.
Το νέο δίκτυο 4G θα έχει για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες τον ίδιο αντίκτυπο που είχε η κινητή τηλεφωνία για τις υπηρεσίες ομιλίας. Με λειτουργία σε πραγματικό χρόνο και 10πλάσιες ταχύτητες δεδομένων σε σχέση με τα σημερινά κινητά ευρυζωνικά δίκτυα, οι καταναλωτές θα μπορούν να είναι πάντα συνδεδεμένοι, ακόμη και εν κινήσει.

Ο Erik Hallberg, Senior Vice President και Head of Mobility Services Sweden της TeliaSonera δήλωσε: “Οι πελάτες μας συγκαταλέγονται στους πιο προηγμένους χρήστες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στον κόσμο. Με το 4G, θα τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατότητες κινητής ευρυζωνικότητας που μπορούν να έχουν. Επιλέξαμε την Ericsson για συνεργάτη μας, λόγω του εντυπωσιακού της ιστορικού στην κινητή τεχνολογία, της σταθερής της εστίασης στην ανάπτυξη του LTE και στις δυνατότητες έγκαιρης υλοποίησης που διαθέτει”.

Ο Mikael Bäckström, President της Ericsson Nordic and Baltics δηλώνει: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την TeliaSonera και αυτή η συνεργασία αποτελεί σημαντικό ορόσημο. Το LTE προσφέρει την υψηλότερη δυνατή απόδοση και χωρητικότητα δικτύου που απαιτείται για την ικανοποίηση των αναγκών της ταχέως αναπτυσσόμενης ομάδας χρηστών κινητής ευρυζωνικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Η Ericsson και η TeliaSonera ξεκίνησαν την υλοποίηση στη Στοκχόλμη της Σουηδίας με σκοπό την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας το 2010. Η Ericsson θα πραγματοποιήσει υπηρεσίες υλοποίησης δικτύου και θα διαχειρίζεται το δίκτυο κατά την αρχική περίοδο λειτουργίας. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια μακρόχρονη συνεργασία, στην οποία και τα δύο μέρη θα εξελίσσουν από κοινού τον τρόπο με τον οποίον οι καταναλωτές θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας με το LTE.

Σχετικά με το απ’ άκρη σ’ άκρη δίκτυο LTE:

Η Ericsson παρέχει στην TeliaSonera ένα σύστημα LTE (4G) που περιλαμβάνει ασύρματους σταθμούς βάσης LTE, οι οποίοι αποτελούν τμήμα της νέας σειράς RBS6000, ένα δίκτυο Evolved Packet Core και μια λύση mobile backhaul που περιλαμβάνει router Redback’s SmartEdge® 1200 και το τελευταίο EDA multi-access aggregation switch.  Το σύστημα LTE βασίζεται σε πρότυπα 3GPP για την ασύρματη τεχνολογία Long Term Evolution (LTE) και την τεχνολογία System Architecture Evolution (SAE).

Το LTE είναι μια ομαλή μετεξέλιξη των κινητών δικτύων GSM/CDMA/WCDMA/TD-SCDMA (δηλ. 2G και 3G) και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της λύσης Full Service Broadband της Ericsson. Η Ericsson προσφέρει ασύρματη πρόσβαση υψηλής ταχύτητας (LTE), EDA multi-access edge router υψηλής ταχύτητας, δίκτυα Evolved Packet Core (SAE), επικοινωνία πολυμέσων με IMS και Carrier Ethernet Transport υψηλής ταχύτητας και χαμηλού κόστους. Μέσω της συμμετοχής της σε φορείς τυποποίησης και της δικής της ανάπτυξης, η Ericsson αποτελεί επίσης έναν ισχυρό συντελεστή του μεγάλου οικοσυστήματος συσκευών με δυνατότητες κινητής ευρυζωνικότητας.