Το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο HP Converged Infrastructure προσφέρει καινοτόμες επιλογές και ασφάλεια με μια ενιαία πλατφόρμα Mission-critical Computing.


hp logo 2010Η HP παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα “Odyssey”, φέρνοντας τη νέα εποχή στο mission-critical computing. Η βάση του προγράμματος είναι ένα νέο roadmap ανάπτυξης, το οποίο θα ενοποιήσει τις αρχιτεκτονικές για servers UNIX® και x86, προσφέροντας κορυφαία επίπεδα διαθεσιμότητας, βελτιωμένες επιδόσεις και δυναμικές επιλογές στους πελάτες μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας. Στο πρόγραμμα Odyssey, συμμετέχουν αρκετοί σημαντικοί συνεργάτες της HP.


Μια βασική πρόκληση για τις σύγχρονες επιχειρήσεις είναι οι ολοένα και αυστηρότερες συμφωνίες επιπέδου εξυπηρέτησης (SLA’s) για τα πιο απαιτητικά workloads, σε συνδυασμό με την πίεση για μεγαλύτερη αποδοτικότητα των προϋπολογισμών και των πόρων πληροφορικής. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται την απλότητα και την οικονομική αποδοτικότητα των industry-standard πλατφόρμων, αλλά και τη διαθεσιμότητα και την ανθεκτικότητα των συστημάτων UNIX.


Αξιοποιώντας εξελιγμένη τεχνολογία σε μια κοινή, αρθρωτή, αρχιτεκτονική HP BladeSystem, η HP αναπτύσσει πλατφόρμες ώστε να προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα επιλογής του πληροφοριακού περιβάλλοντος που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Έτσι, οι πελάτες δε χρειάζεται να συμβιβαστούν ως προς τις απαιτήσεις τους, ενώ εξασφαλίζεται και η μακροχρόνια ασφάλεια των επενδύσεων.


Το roadmap ανάπτυξης της HP περιλαμβάνει εξελισσόμενες καινοτομίες στους servers HP Integrity, στα συστήματα HP NonStop και στα λειτουργικά συστήματα HP-UX και OpenVMS. Επίσης, το roadmap προβλέπει την ανάπτυξη blade servers με επεξεργαστές Intel® Xeon® που μπορούν να τοποθετηθούν σε περιβλήματα για servers HP Superdome 2 (με την κωδική ονομασία DragonHawk) και σε επεκτάσιμα περιβλήματα για blade συστήματα c-Class (με την κωδική ονομασία HydraLynx). Επιπλέον, βάσει του roadmap, θα ενισχυθούν τα περιβάλλοντα Windows® και Linux με καινοτομίες που περιλαμβάνονται στο λειτουργικό HP-UX, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.


Με το περίβλημα DragonHawk, οι πελάτες θα μπορούν να «τρέξουν» κρίσιμα workloads σε λειτουργικό HP-UX που θα είναι εγκατεστημένο σε blades με επεξεργαστές Intel Itanium®. Ταυτόχρονα, στο ίδιο περίβλημα, θα μπορούν να «τρέχουν» workloads σε λειτουργικό Microsoft Windows ή Red Hat Enterprise Linux σε blades με επεξεργαστή Intel Xeon.


«Οι πελάτες μας ζητούσαν να επεκτείνουμε τη mission-critical εμπειρία του λειτουργικού HP-UX, το οποίο διατίθεται στα συστήματα Integrity, σε υποδομές με βάση x86 servers», δήλωσε ο Martin Fink, Senior Vice President και General Manager, Business Critical Systems, της HP. «Στόχος της HP είναι να αλλάξει το τοπίο των servers στον τομέα του mission-critical computing, αξιοποιώντας την ευελιξία της αρχιτεκτονικής HP BladeSystem και εισάγοντας βασικές καινοτομίες της τεχνολογίας HP Integrity και του HP-UX στο οικοσύστημα των x86 συστημάτων. Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, η HP διαθέτει μια ανοικτή και ενοποιημένη προσέγγιση, με βάση μια ενιαία πλατφόρμα», συμπλήρωσε.


Για περισσότερα από 25 χρόνια, η HP διαθέτει συστήματα για τη διαχείριση των πιο απαιτητικών workloads, διαμορφώνοντας ένα ισχυρό και δοκιμασμένο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων τεχνολογιών και υπηρεσιών για περιβάλλοντα mission-critical computing.


Με την επέκταση των mission-critical λύσεων του χαρτοφυλακίου HP Converged Infrastructure και την ενσωμάτωση επιλεγμένων και δοκιμασμένων καινοτομιών στα συστήματα x86, η HP επιτρέπει στις επιχειρήσεις που διαθέτουν περιβάλλοντα Linux ή Windows:


Να ενισχύσουν την επεκτασιμότητα των περιβαλλόντων τους, αξιοποιώντας συμμετρικά multiprocessing συστήματα x86 που βασίζονται σε περίβλημα “DragonHawk” με 32 sockets. Τα συστήματα αυτά μπορούν να επεκταθούν σε εκατοντάδες cores και να υποστηρίξουν μεγάλα και περίπλοκα workloads. Έτσι, θα επιτρέψουν στους πελάτες να αξιοποιήσουν από τα μικρότερα έως και τα μεγαλύτερα workloads, σε ένα δυναμικό pool πόρων πληροφορικής.


Να αυξήσουν την αξιοπιστία και την ευελιξία των συστημάτων τους, αξιοποιώντας τα επεκτάσιμα x86 server blades που διαθέτουν περίβλημα “HydraLynx”, με δύο έως οκτώ sockets. Τα server blades διαθέτουν κρίσιμες δυνατότητες virtualization και διαθεσιμότητας, οι οποίες περιλαμβάνονται έτοιμες μέσα στο δυναμικό περίβλημα των συστημάτων c-Class.


Να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα των κρίσιμων εφαρμογών Linux με τη λύση HP Serviceguard, η οποία μεταφέρει αυτόματα τα workloads των εφαρμογών μεταξύ των servers, τόσο σε περίπτωση σφάλματος στο σύστημα, όσο και κατ’ απαίτηση του πελάτη.


Να επιτύχουν μεγαλύτερη ευελιξία και διαθεσιμότητα των συστημάτων x86 με την τεχνολογία HP nPartitions (nPars), η οποία επιτρέπει τον ακριβή επιμερισμό των πόρων του συστήματος σε πολλαπλά workloads. Η τεχνολογία HP nPars είναι ηλεκτρικά απομονωμένη, εξαλείφοντας έτσι πιθανά σημεία σφαλμάτων στο σύστημα, ενισχύοντας τις δυνατότητες επεκτασιμότητας στο πλαίσιο ενός ενιαίου και ισχυρού συστήματος.


Να εξασφαλίσουν την επιχειρησιακή συνέχεια με τη λύση HP Analysis Engine, η οποία είναι ενσωματωμένη στο firmware των x86 συστημάτων. Η λύση HP Analysis Engine δεν περιορίζεται απλώς στην καταγραφή σφαλμάτων, αλλά εξασφαλίζει αποτελεσματική διάγνωση και αυτόματη επιδιόρθωση ακόμη και των πιο περίπλοκων σφαλμάτων, επαναφέροντας τη σταθερότητα του συστήματος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.


Να ενισχύσουν την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα των συστημάτων x86 με το HP Crossbar Fabric, το οποίο δεν επηρεάζεται από πιθανά σφάλματα και κατευθύνει έξυπνα τα δεδομένα μέσα στο σύστημα, επιτυγχάνοντας υψηλή διαθεσιμότητα.


Να επιτύχουν μεγαλύτερα επίπεδα διαθεσιμότητας, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες HP Mission Critical Services, οι οποίες εντοπίζουν και επιλύουν πιθανές αιτίες διακοπής της λειτουργίας του συστήματος.


«Οι συνεχείς καινοτομίες της Intel, οι οποίες βασίζονται σε ένα roadmap ανάπτυξης πολλαπλών γενιών επεξεργαστών Itanium, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες αλλά και τις μελλοντικές κρίσιμες δυνατότητες των επεξεργαστών Intel Xeon, επιτρέπουν στην HP και την Intel να προσφέρουν στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες επιλογές», δήλωσε ο Kirk Skaugen, Vice President και General Manager, Datacenter and Connected Systems Group, της Intel. «Μαζί με την HP, θα προσφέρουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να χτίσουν περιβάλλοντα mission-critical computing με τους δικούς τους όρους, αξιοποιώντας μια μεγάλη γκάμα λειτουργικών συστημάτων και εφαρμογών», συμπλήρωσε.


«Η εμπειρία της Amdocs στην υλοποίηση συστημάτων HP-UX/Integrity ως πλατφόρμα mission-critical computing για τις πρωτοπόρες λύσεις BSS/OSS που χρησιμοποιούν κορυφαίοι πάροχοι υπηρεσιών, αποδείχτηκε εξαιρετικά πολύτιμη», δήλωσε η Rebecca Prudhomme, Vice President, Product and Solutions Marketing, της Amdocs. «Η επέκταση των λύσεων του χαρτοφυλακίου HP Converged Infrastructure, η οποία επιτρέπει πλέον τη λειτουργία Linux σε x86 συστήματα, θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική Superdome 2 και να επωφεληθούν από την οικονομική αποδοτικότητα των συστημάτων x86, αξιοποιώντας τα δυνατά σημεία της πλατφόρμας, δηλαδή την επεκτασιμότητα και τη διαθεσιμότητα», σημείωσε.


«Οι πελάτες εμπιστεύονται τη Microsoft και την HP για τις πληροφοριακές ανάγκες της επιχείρησης τους», δήλωσε ο Eduardo Rosini, Corporate Vice President, SQL Server Marketing, της Microsoft. «Επεκτείνοντας τη συνεργασία τους, η Microsoft και η HP θα συνδυάσουν τις κορυφαίες λύσεις server και λογισμικού στον κόσμο, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την ευελιξία και την επεκτασιμότητα του Microsoft Windows Server και του SQL Server μέσω των λύσεων HP Converged Infrastructures για τις σημερινές και τις μελλοντικές τους ανάγκες στον τομέα του mission-critical computing», συμπλήρωσε.


«Η Red Hat και η HP συνεργάζονται πάνω από μια δεκαετία, υποστηρίζοντας σταθερά την καινοτομία στις τεχνολογίες server και Linux», σημείωσε ο Paul Cormier, Executive Vice President και President of Products and Technologies της Red Hat. «Η επέκταση της εμπειρίας του mission-critical computing σε x86 περιβάλλοντα, θα δώσει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις επιδόσεις, την επεκτασιμότητα και την ασφάλεια του λογισμικού Red Hat Enterprise Linux που «τρέχει» σε συστήματα HP για τα πιο απαιτητικά workloads τους», συμπλήρωσε.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.hp.com/go/Odyssey.