Το μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο τεχνολογίας ΑΙΤ προσφέρει το πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών “Τεχνο-οικονομική Ανάλυση Ευρυζωνικών Δικτύων”.


AIT logoΤο πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 -15 Μαΐου 2013, έχει σχεδιαστεί και διδάσκεται από τον καθηγητή του ΑΙΤ Δρ. Ιωάννη Τόμκο, και αντλεί από την πολύχρονη εμπειρία του στη διαχείριση πολυεθνικών έργων τηλεπικοινωνιακών δικτύων μεγάλης κλίμακας και μεγάλων προϋπολογισμών.


Ο Δρ. Ι. Τόμκος είναι εκλεγμένο μέλος των ΙΕΤ (theiet.org) και OSA (osa.org) για την “εξαιρετική συμβολή του στον τομέα των οπτικών δικτύων”. Ειδικεύεται σε τεχνο-οικονομικές μελέτες, τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και την αξιολόγηση της τεχνολογίας στον τομέα των ΤΠΕ. Ως επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δικτύων και Οπτικών Επικοινωνιών (Networks and Optical Communications – NOC) του ΑΙΤ είναι Επιστημονικός και Τεχνικός Διευθυντής σε περισσότερα από 20 ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα αξίας άνω των 6 εκατομμυρίων Ευρώ.


Στις τρεις ημέρες του προγράμματος, μέσα από διαλέξεις, ομαδικές συζητήσεις και case studies βασισμένα σε πραγματικά έργα, θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν μεθοδολογίες και εργαλεία για το στρατηγικό σχεδιασμό τεχνολογίας και προϊόντων και την ανάλυση της αξίας με βάση τεχνοοικονομικά μέτρα αξιολόγησης.


Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάλυση της αξίας (value analysis), η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ και επιχειρησιακού πλάνου που σχετίζεται με νέα προϊόντα και υπηρεσίες στον κλάδο των ΤΠΕ. Στόχος είναι η σύγκριση σημαντικών παραμέτρων, όπως το κεφάλαιο και οι επιχειρησιακές δαπάνες (κόστος επένδυσης και λειτουργίας), το κόστος κύκλου ζωής, τις πηγές εσόδων, τις ταμειακές ροές και τεχνο-οικονομικά μέτρα αξιολόγησης, όπως η καθαρή παρούσα αξία (NPV) και το εσωτερικό ποσοστό απόδοσης (IRR).


Το πρόγραμμα “Τεχνο-οικονομική Ανάλυση Ευρυζωνικών Δικτύων”, απευθύνεται σε στελέχη, μηχανικούς και επαγγελματίες επιστήμονες φορέων εκμετάλλευσης και κατασκευαστών εξοπλισμού, που συμμετέχουν στο σχεδιασμό του συστήματος και του υποσυστήματος, τη λειτουργία και τη συντήρηση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, καθώς και την επιχειρησιακή ανάπτυξη και το στρατηγικό σχεδιασμό.


Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί 100% από το ΛΑΕΚ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα 210-6682806 και execedu@ait.gr.