Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι το καλύτερο σπορ παιχνίδι του πλανήτη θα δίνει τη δυνατότητα στους fans να βιώνουν το συναίσθημα του να σκοράρεις εκπληκτικά γκολ.


FIFA-14Οι καινοτομίες του πολυβραβευμένου gameplay του franchise θα κάνουν το FIFA 14 την απόλυτα ολοκληρωμένη εμπειρία, εισάγοντας στοιχεία που θα δώσουν το κίνητρο στους fans να στήσουν το παιχνίδι από τη σέντρα, να καθορίσουν τον ρυθμό του παιχνιδιού και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για επιβράβευση. Τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ματς επιτυγχάνονται μέσω μεθοδευμένων κινήσεων και φοβερών εκτελέσεων. Το νέο χαρακτηριστικό του FIFA 14, Pure Shot, και ένα ολοκαίνουργιο σύστημα ball physics το οποίο θα δώσει μια νέα διάσταση προσφέροντας μια αληθινή εμπειρία στα σουτ.


O David Rutter, Executive Producer του FIFA 14, δήλωσε, «Τα ματς του FIFA 14 θα είναι πιο έντονα, αγωνιώδη και πιστά στην πραγματικότητα, ενώ οι ευκαιρίες θα ανταμείβονται και τα γκολ θα μοιάζουν εκπληκτικά.»


Το Pure Shot έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε οι παίκτες να έχουν την δυνατότητα να προσαρμόσουν τον διασκελισμό τους και να προσεγγίσουν τη γωνία που θα τους επιτρέψει να βρουν την κατάλληλη θέση για να σκοράρουν. Οι καλά ζυγισμένες μπαλιές θα είναι πιο συναρπαστικές και θα ανταμείβουν τον παίκτη. Νέοι τύποι σουταρίσματος περιλαμβάνουν καθαρά, γρήγορα και off-balance σουτ. Επιπλέον, το Real Ball Physics βοηθάει τους παίκτες να καθορίσουν την τροχιά της μπάλας, επιτρέποντας τους να την κλωτσάνε με δύναμη από απόσταση, να εκτελούν ψιλό-κρεμαστά σουτ με ακρίβεια, ακριβώς όπως τα εκτελούν οι ποδοσφαιριστές στην πραγματικότητα.


Οι fans θα μπορούν να δημιουργούν ευκαιρίες και να αμείβονται για αυτές ενώ θα τους δίνονται και τα κατάλληλα εργαλεία για να καθορίσουν το ρυθμό του αγώνα μέσα από τέσσερα νέα χαρακτηριστικά: Το Protect The Ball, με το οποίο οι παίκτες θα μπορούν να καλύπτουν τη μπάλα καλύτερα εμποδίζοντας τους αμυντικούς, ενώ θα έχουν την ευχέρεια να ντριμπλάρουν σε οποιαδήποτε ταχύτητα, ή να εκτοπίσουν τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας πριν πάρουν μια πάσα, και στη συνέχεια να επιστρέψουν οι αμυντικοί και δημιουργήσουν ευκαιρίες.


Το Teammate Intelligence έχει βελτιωθεί και για τις δύο πλευρές του γηπέδου. Νέες προοπτικές για τη λήψη αποφάσεων φέρνουν πιο στενό και πιο έξυπνο μαρκάρισμα αλλά και βελτιωμένο τρέξιμο σε όλο το γήπεδο όπου οι αμυντικοί αναγνωρίζουν τα «ανοίγματα» που δημιουργούνται και βοηθούν στην επαναφορά της μπάλας για την ομάδα τους. Παράλληλα οι επιθετικοί έχουν πλέον νέους τρόπους να εκτοπίζουν τους αντιπάλους τους με το να δημιουργούν αρκετό χώρο για να κινηθούν, να τρέχουν διαρκώς στην γραμμή άμυνας και να ελέγχουν τον ρυθμό τους. Επίσης έχουν προστεθεί νέα στοιχεία τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της μπάλας στις αναμετρήσεις που εξελίσσονται στη σέντρα.


Το Sprint Dribble Turns, επιτρέπει στους παίκτες να αλλάζουν κατευθύνσεις διατηρώντας την ταχύτητα που έχουν αναπτύξει, δίνοντας τους έτσι τον έλεγχο και την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσουν τους αμυντικούς one-on-one. Με το Variable Dribble Touches, οι παίκτες θα μπορούν να έχουν περισσότερο έλεγχο και καλύτερη επαφή όταν τρέχουν με τη μπάλα.


Μαζί με όλες αυτές τις καινοτομίες του gameplay, το FIFA 14 παρουσιάζει έναν τελείως καινούργιο τρόπο για να παίξει κάποιος το Career Mode. Το Global Scouting Network δίνει ζωή στον κόσμο του επαγγελματικού scouting. Οι παίκτες πλέον μπορούν να αναπτύξουν και να διαμορφώσουν ένα δικό τους δίκτυο scouting και να ψάχνουν για νέα ταλέντα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι κυνηγοί ταλέντων μπορούν να αξιολογούν τους ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο για να ανακαλύψουν τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τους στο παιχνίδι, και να προετοιμάζουν μεταγραφές όταν αυτές είναι εφικτές. Επιπλέον, άλλος ένας άξονας προσφέρει εύκολη πλοήγηση, λιγότερες καθυστερήσεις και live scouting reports.


Το FIFA 14 θα περιλαμβάνει αποκλειστικά online χαρακτηριστικά** και live υπηρεσίες που θα συνδέουν τους fans κατευθείαν με την καρδιά του αθλήματος-αλλά και τον ένα με τον άλλο- μέσα από το EA SPORTS Football Club, δημιουργώντας έτσι ένα κοινωνικό δίκτυο για το FIFA 14, στο οποίο οι fans συνδέονται, διαγωνίζονται και μοιράζονται μαζί με χιλιάδες άλλους από όλο τον κόσμο. Το παιχνίδι, επίσης, θα περιλαμβάνει:
– Αλλαγές στο δημοφιλές FIFA Ultimate Team
– Μια νέα online λειτουργία που θα ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό μέσω του κοινωνικού δικτύου
– Πολλά νέα χαρακτηριστικά και προνόμια του EA SPORTS Football Club, τη live υπηρεσία που αποτελεί την καρδία του FIFA
– Πλήρης αυθεντικότητα με πάνω από 500 επίσημες ομάδες


Το FIFA 14, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΕΑ στον Καναδά, θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα σε όλο τον κόσμο αυτό το φθινόπωρο, ενώ θα αποκαλυφθούν και επιπρόσθετες κονσόλες στην αγορά τους προσεχείς μήνες. Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη βαθμολογία για το παιχνίδι.