Ο Carlos Diaz μίλησε στο techpress.gr στο περιθώριο του SAP Forum Athens 2013 για την συμβολή της πλατφόρμας της εταιρείας στα τμήματα Human Resources των επιχειρήσεων.

Carlos Diaz

  • Μπορείτε να μας περιγράψετε εν συντομία την εξέλιξη και τα μοναδικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμας Διαχείρισης Ανθρώπινου Κεφαλαίου που έχει να προσφέρει η SAP;

Το Internet, τα Social Media και το Gaming  επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο της σκέψης μας. Στις μέρες μας, επιδιώκουμε την διασκέδαση κατά την εργασία ενώ επιθυμούμε  να εργαζόμαστε σε προηγμένα τεχνολογικά περιβάλλοντα.  Αυτό ακριβώς βιώνουμε στη SAP: ένα Gamification των HR λύσεων μας και ένα πλήρη επανασχεδιασμό του User Interface μας σε ένα σέξι περιβάλλον. Παράλληλα, η εξαγορά της SuccessFactors ενίσχυσε στην αναμόρφωση των HR λύσεων μας τόσο σε επίπεδο on-premise, όσο και στο cloud.     


  • Ποιος είναι ο αντίκτυπος της SAP HANA και της realtime ανάλυσης δεδομένων στις HR λύσεις σας ;

HANA σημαίνει «ενεργοποίηση» και «ταχύτητα». Συγκεκριμένα για το HR επιτρέπει την οικοδόμηση μιας πληθώρας σεναρίων: από το ταίριασμα ενός ιδανικού υποψηφίου σε μια διαδικασία e-recruiting, έως την ολοκλήρωση μιας προσομοίωσης μισθοδοσίας με πολλαπλές μεταβλητές. Μέσω της SAP HANA τα παραπάνω γίνονται εφικτά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και στο «τώρα».


  • Σήμερα, τα τμήματα HR έχουν τη δυνατότητα ανεύρεσης αξιόλογων στελεχών από μια μεγάλη δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού με υψηλά προσόντα. Με ποιόν τρόπο η πλατφόρμα SAP βοηθάει τις εταιρείες να επενδύσουν στο προσωπικό τους;

Οι e-r δυνατότητες της SAP είναι εκπληκτικές. Σήμερα, η δεξαμενή ταλέντων δεν αποτελείται μονάχα από τους υποψήφιους  που αποστέλλουν το βιογραφικό τους στην εταιρεία αλλά από το  σύνολο του εργατικού δυναμικού ανά τον κόσμο. Η SAP ενισχύει την προσπάθεια εντοπισμού του ιδανικού στελέχους αναπτύσσοντας ικανότητες αράχνης (όπως μια «αράχνη» κινείται στον παγκόσμιο ιστό) συνδυασμένες με social media εφαρμογές και ενσωματωμένες  στις HCM λύσεις μας.


  • Μετά την πρόσφατη συνάντηση του συν-Διευθύνοντα Συμβούλου της SAP, Jim Hagemann Snabe, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ποια προϊόντα της SAP θα θεωρούσατε ότι θα βοηθούσαν το Ελληνικό Δημόσιο να μειώσει τις δαπάνες του και να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά ; Είναι η τεχνολογία ο βασικός παράγοντας για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση ;

Από τη σκοπιά του HCM έχουμε ενισχύσει την προσπάθεια διαφόρων κυβερνήσεων ανά τον κόσμο προς την κατεύθυνση της μείωσης του κόστους ενώ παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα διαθέτουμε μοναδικές λύσεις σε κυβερνήσεις σε επίπεδο Services Center Solutions. Επιπλέον, υποστηρίζουμε τις εκάστοτε κυβερνήσεις, στη φροντίδα και τη διαχείριση ενός εκ των βασικότερων περιουσιακών τους στοιχείων και προβλημάτων: τους άνεργους πολίτες. Επί της ουσίας ενισχύουμε την παροχή της σωστής κατάρτισης μέσω των  εκπαιδευτικών λύσεων SAP, τον προσδιορισμό των δεξιοτήτων τους, τον εντοπισμό της κατάλληλης δουλειάς… και την ολοκλήρωση με αυτό τον τρόπο του συγκεκριμένου κύκλου.