Το προϊόν της Kaspersky Lab επιβεβαίωσε τα υψηλά ποσοστά ανίχνευσής του και διατήρησε το χαρακτηριστικά χαμηλό ποσοστό του σε ψευδώς θετικά αποτελέσματα.


kasperskyH Kaspersky Lab ανακοίνωσε πως το Kaspersky Anti-Virus 2013 κέρδισε την κορυφαία διάκριση Advanced+ από το καταξιωμένο ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών AV-Comparatives, με βάση τα αποτελέσματα της δοκιμασίας File Detection Test of Malicious Software που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2013.


Το τεστ του AV-Comparatives έλεγξε πόσο αποτελεσματικά είναι τα δημοφιλή προϊόντα ασφαλείας στην ανίχνευση κακόβουλων αρχείων κατά τη διάρκεια σαρώσεων ρουτίνας σε υπολογιστές με σταθερή πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το Kaspersky Anti-Virus 2013 συμμετείχε στο τεστ ανίχνευσης αρχείων μαζί με άλλες 19 λύσεις antivirus από κορυφαίες εταιρείες.


Τα προϊόντα έπρεπε να σαρώσουν πάνω από 136.610 κακόβουλα αρχεία, με το Kaspersky Anti-Virus να ανιχνεύει το 99,2% όλων των απειλών. Επιπλέον, σαρώνοντας τα αρχεία που ήταν νόμιμα, η λύση της Kaspersky Lab εντόπισε μόλις έξι ψευδώς θετικά αποτελέσματα τη στιγμή που ο μέσος όρος για όλα το δοκιμαζόμενα προϊόντα ξεπέρασε τα 15. Τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα αποτέλεσαν το βασικό λόγο που τα προϊόντα του ανταγωνισμού με εξίσου υψηλά ποσοστά ανίχνευσης δεν έλαβαν την κορυφαία διάκριση Advanced+.


Σε πραγματικές συνθήκες, τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκαλέσουν δυσκολίες σε χρήστες που εργάζονται με ασφαλείς εφαρμογές που ανιχνεύονται λανθασμένα ως κακόβουλες.


«Τα αποτελέσματα των τεστ του AV-Comparatives απέδειξαν για άλλη μια φορά πως ένα υψηλής ποιότητας πρόγραμμα antivirus πρέπει όχι μόνο να είναι ικανό να ανιχνεύει τις περισσότερες δυνατές απειλές, αλλά και να αποφασίζει αποτελεσματικά ποια αρχεία και εφαρμογές είναι ασφαλή. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να πετύχουμε την απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ της αξιόπιστης προστασίας και της χρηστικότητας», δήλωσε ο Oleg Ishanov, Director of Anti-Malware Research της Kaspersky Lab.


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Kaspersky Anti-Virus 2013 έχει καταταχθεί ψηλά από τους ειδικούς του AV-Comparatives. Τον Οκτώβριο του 2012, το προϊόν κέρδισε την κατάταξη Advanced+ σε ένα παρόμοιο τεστ. Τον Νοέμβριο του 2012, απονεμήθηκε στο Kaspersky Anti-Virus 2013 η υψηλότερη διάκριση του AV-Comparatives για την Απομάκρυνση Κακόβουλου Λογισμικού. Κατά τη διάρκεια του 2012, τα προϊόντα της Kaspersky Lab διακρίθηκαν με συνολικά οκτώ πιστοποιητικά Advanced+.