H HP παρουσίασε το σύστημα Moonshot, το πρώτο σύστημα server που εξοικονομεί ενέργεια μέχρι και 89%, καταλαμβάνει 80% λιγότερο χώρο, ενώ κοστίζει 77% λιγότερο.


hp logo 2010Τα σημερινά mega data centers αγγίζουν στα όρια τους, και η περαιτέρω ανάπτυξη εμποδίζεται λόγω των περιορισμών των παραδοσιακών υποδομών. Οι servers HP Moonshot αποτελούν το πρώτο βήμα που μπορούν να κάνουν οι οργανισμοί προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτούς τους περιορισμούς.


«Με σχεδόν 10 δισεκατομμύρια συσκευές να είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο και με δεδομένες τις προβλέψεις για την ταχύρρυθμη αύξησή τους, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου οι απαιτήσεις χωρητικότητας, ενέργειας και κόστους της παραδοσιακής τεχνολογίας δεν είναι πλέον βιώσιμες», δήλωσε η Meg Whitman, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της HP. «Το σύστημα HP Moonshot σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου τρόπου διαχείρισης IT το οποίο θα αλλάξει τα economics των υποδομών και θα θέσει τη βάση για τις επόμενες 20 δισεκατομμύρια συσκευές».


Η καινοτομία της HP προσφέρει λιγότερη χρήση ενέργειας, μικρότερο χώρο, χαμηλότερο κόστος
Για δεκαετίες, η HP ως ηγέτης στο χώρο της τεχνολογίας καθορίζει τις υπολογιστικές πλατφόρμες επόμενης γενιάς. Περισσότερα από 20 χρόνια πριν, η HP παρουσίασε τους πρώτους επιτυχημένους εμπορικούς UNIX server, τους HP 9000 Series 840, καθώς και τους πρώτους x86 server, τους HP SystemPro. Πάνω από μια δεκαετία αργότερα, η HP προσέφερε μια από τις πρώτες πατέντες για τις αρχιτεκτονικές blade server. Η εταιρεία έχει παραμείνει στην κορυφή της αγοράς των x86 server για τα τελευταία 16 χρόνια.


Η HP συνέχισε να διευρύνει τα όρια της τεχνολογίας και της καινοτομίας εγκαινιάζοντας μια παραδειγματική στροφή η οποία άνοιξε το δρόμο για τον πρώτο “software defined” server που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τους servers τους με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες του εργασιακού φορτίου. Βασισμένη, στην κορυφαία πνευματική ιδιοκτησία της HP για severs (IP) και τα 10 χρόνια εκτεταμένης έρευνας των εργαστηρίων της εταιρίας (HP Labs), τον κεντρικό ερευνητικό βραχίονα της εταιρείας, οι HP Moonshot προσφέρουν σημαντική βελτίωση σχετικά με τις απαιτήσεις ενέργειας, χωρητικότητας, κόστους και απλότητας.


Σχεδιασμένοι για να προστατεύουν τον πλανήτη μέσα από το data center
Η νέα σειρά server Moonshot έχει κατασκευαστεί για να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του IT που δημιουργούνται από το social, το cloud, το mobile και τα big data. Οι servers HP Moonshot χρησιμοποιούν chips που βρίσκονται ευρέως στα smartphones και στα tablets, τα οποία επιτρέπουν στους servers να προσφέρουν μειωμένη χρήση ενέργειας και διατάξεις υψηλής πυκνότητας, σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος χρήσης.


Το σύστημα HP Moonshot αποτελείται από το enclosure HP Moonshot 1500 και τους application-optimized HP ProLiant Moonshot servers. Αυτοί οι servers θα προσφέρουν επεξεργαστές από διάφορους κατασκευαστές που συνεργάζονται με την HP, ο καθένας από τους οποίους στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο εργασιακό φορτίο.


Με υποστήριξη για μέχρι και 1.800 servers ανά rack, οι HP Moonshot servers καταλαμβάνουν το 1/8 της χωρητικότητας που απαιτούν οι παραδοσιακοί servers. Αυτό προσφέρει μια συναρπαστική λύση στο πρόβλημα της φυσικής χωρητικότητας του data center.(3) Κάθε σασί ενσωματώνει διασυνδέσεις δικτύου, διαχείριση HP Integrated Lights-Out (iLo), τροφοδοτικά και ανεμιστήρες. Αυτά τα κοινά εξαρτήματα μειώνουν την πολυπλοκότητα καθώς και τη χρήση ενέργειας και χώρου.


Ο πρώτος server HP ProLiant Moonshot είναι διαθέσιμος με τον επεξεργαστή Intel® Atom S1200 και υποστηρίζει τα web-hosting φορτία εργασίας. To 4.3u server enclosure, HP Moonshot 1500, είναι πλήρως εξοπλισμένo με 45 Intel-based servers, δικτυακό switch και όλα τα υποστηρικτικά εξαρτήματα.


Ένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα κορυφαίων συνεργατών στην τεχνολογία
H HP επίσης ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο roadmap από workload-optimized HP ProLiant Moonshot servers που ενσωματώνει επεξεργαστές από ένα ευρύ οικοσύστημα συνεργατών της HP, συμπεριλαμβανομένων τους: AMD, AppliedMicro, Calxeda, η Intel και Texas Instruments Incorporated.


Οι servers HP ProLiant Moonshot, η διάθεση των οποίων θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013, θα υποστηρίξουν τα αναδυόμενα web, cloud και μαζικά επεκτάσιμα περιβάλλοντα, καθώς και τα analytics και τις τηλεπικοινωνίες. Οι μελλοντικοί servers θα προσφέρονται για τα big data, το computing υψηλής απόδοσης, τα διαδικτυακά παιχνίδια, τις οικονομικές υπηρεσίες, τη γονιδιωματική, την αναγνώριση προσώπου, την ανάλυση εικόνας και άλλες εφαρμογές.


Ο Chris Hill, principal research engineer στο Massachusetts Institute of Technology (MIT), και co-chair στην Research and Education Subcommittee του Massachusetts Green High Performance Computing δήλωσε «Αντιμετωπίζοντας περιορισμούς σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα και την αναλυτική υπολογιστική χωρητικότητα, καθώς υποστηρίζουμε την πρωτοποριακή έρευνα των γεωεπιστημών, απαιτούμε τεχνολογικές καινοτομίες από κορυφαίες εταιρείες όπως η HP», και συνέχισε «Καινοτομίες όπως οι HP Moonshot μας διασφαλίζουν ότι οι υποδομές μπορούν να συνεχίσουν να επεκτείνονται για να υποστηρίξουν άκρως νέες απαιτήσεις – όλες με λιγότερη ενέργεια, μικρότερο αποτύπωμα, αυξημένες δυνατότητες ενοποίησης και χαμηλότερο κόστος.


Το τμήμα HP Information Technology χρησιμοποιεί τους servers HP Moonshot για την υποστήριξη του περιβάλλοντος hp.com που δέχεται περίπου 3 εκατομμύρια επισκέψεις την ημέρα.


«Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν ότι με τους servers Μοοnshot μπορούμε να περιμένουμε από το hp.com να τρέχει με την ίδια ενέργεια που χρειάζονται δώδεκα λαπτήρες των 60-watt, στοιχείο που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού», δήλωσε ο John Hinshaw, executive vice president, Technology and Operations, HP. «Επιπλέον, σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε τους Moonshοt για περισσότερες εφαρμογές που θα μας οδηγήσει πρώτους στο επόμενο βήμα της μετεξέλιξης των data center».


Υπηρεσίες Concierge για τη νέα εποχή του computing εξαιρετικά μεγάλης κλίμακας
H HP παρουσίασε επίσης ένα βελτιωμένο πρόγραμμα συνεργατών και νέες υπηρεσίες που θα επιταχύνουν το ρυθμό της καινοτομίας σε αυτή τη νέα σειρά των servers. Αυτό περιλαμβάνει:
– Το οικοσύστημα HP Pathfinder Innovation Ecosystem—περιλαμβάνει σχεδόν 25 κατασκευαστές επεξεργαστών, λειτουργικών συστημάτων και λογισμικού (ISVs) που ασχολούνται αποκλειστικά με τη ραγδαία ανάπτυξη των νέων server για να υποστηρίξουν διαφορετικά φορτία εργασίας.
– Τις υπηρεσίες HP Moonshot Concierge Services—περιλαμβάνουν τις υποστηρικτικές και συμβουλευτικές λύσεις των HP Discovery Labs και των HP Technology Services για platform migration και ενεργειακή αποδοτικότητα.


Περισσότερες πληροφορίες για τους HP Moonshot είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική σελίδα TheDisruption.com.


Κατά την αγορά του συστήματος HP Moonshot, οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τις λύσεις ευέλικτης χρηματοδότησης και διαχείρισης κεφαλαίων που προσφέρουν οι υπηρεσίες HP Financial Services.


Η εκδήλωση HP Discover θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Ιουνίου στο Λας Βέγκας.