Η Airbnb ανακοινώνει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα, με περισσότερα από 4.000 ελληνικά ακίνητα ήδη διαθέσιμα στο www.airbnb.gr.


Airbnb_logoΗ Airbnb αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια επισκέπτες έχουν ταξιδέψει μέσω Airbnb από τη στιγμή που ξεκίνησε, το 2008, εκ των οποίων τα 3 εκατομμύρια ταξίδεψαν μέσα στο 2012. Η online πλατφόρμα προσφέρει στους χρήστες μοναδικές λύσεις διαμονής σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντάς τους να κλείσουν ιδιόκτητους χώρους – ακόμη κι αν ψάχνουν ένα κάστρο για μια νύχτα, ένα ιστιοφόρο για μια εβδομάδα, ή ένα διαμέρισμα για ένα μήνα. Έτσι, επιτρέπει στους επισκέπτες να ζήσουν για λίγο σε μοναδικές κατοικίες και στους ιδιοκτήτες να εκμεταλλευτούν τον επιπλέον χώρο τους για να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα.


Η Ελλάδα ήταν πάντα ένας ιδιαίτερα επιθυμητός ταξιδιωτικός προορισμός και εξελίσσεται γρήγορα σε μια βασική χώρα για την Airbnb στην Ευρώπη. Είτε πρόκειται για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, για νησιά όπως η Κρήτη, Κέρκυρα, για το Πήλιο ή τη βόρεια Ελλάδα, και ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για χειμώνα ή καλοκαίρι, η Airbnb φιλοδοξεί να διαθέτει καταχωρήσεις για τους επισκέπτες σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες χρήστες της να φιλοξενήσουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα, καταχωρώντας δωρεάν το χώρο τους στην πλατφόρμα. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Airbnb η οποία προσφέρει ένα μοναδικό και ασφαλή τρόπο ταξιδιού, οι οικοδεσπότες αποκτούν διευρυμένες δυνατότητες επικοινωνίας με τους πιθανούς επισκέπτες τους και μπορούν πιο εύκολα από ποτέ να αναδείξουν το πρόσωπο της παραδοσιακής ελληνικής φιλοξενίας.


Έτσι, οι οικοδεσπότες έχουν όλη τη σιγουριά που χρειάζονται αφού η ιστοσελίδα προσφέρει περισσότερες από 40 δικλείδες ασφαλείας, καθώς και συμβουλές προς τους επισκέπτες για επιτυχημένες κρατήσεις και διαμονές. Κάθε ιδιοκτήτης καταλύματος έχει πλήρη έλεγχο του ποιος θα είναι ο επισκέπτης του και υπάρχει δυνατότητα να δεχτεί κρατήσεις μόνο από άτομα με πολύ θετικές κριτικές. Η Airbnb προστατεύει επίσης όλους τους οικοδεσπότες με εγγύηση έως 700.000 ευρώ, μοναδική στον ταξιδιωτικό τομέα. Αυτή την ασφάλεια η εταιρία τη θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική και την προσφέρει σε κάθε καταχώρηση της Airbnb.


«Η Airbnb φέρνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο κοντά όπως κανείς στο παρελθόν», είπε η Lena Sönnichsen, Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Airbnb στην Ευρώπη και την Ασία, η οποία επισκέφθηκε την Αθήνα για τον εορτασμό της τοπικής κοινότητας της Airbnb. «Οι Έλληνες είναι ένας λαός με στενούς δεσμούς με τον τουρισμό. Βλέπουμε μια ιδανική συγκυρία και μεγάλες δυνατότητες για να αυξήσουμε την κοινότητά μας στην Ελλάδα: Το προηγούμενο έτος, σχεδόν τέσσερις φορές περισσότεροι επισκέπτες χρησιμοποίησαν την Airbnb για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα σε σύγκριση με το 2011. Επιπλέον, οι Έλληνες που ταξίδεψαν μέσω Airbnb το 2012 έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2011. Είμαστε ευτυχείς που προσφέρουμε σημαντικές εμπειρίες σε οικοδεσπότες και ταξιδιώτες από όλη τη χώρα.»


Συνεχής ανάπτυξη
Το 2008, στην Airbnb κλεινόταν μια διανυκτέρευση ανά μια ημέρα
Το 2009, στην Airbnb κλεινόταν μια διανυκτέρευση ανά πέντε λεπτά
Το 2010, στην Airbnb κλεινόταν μια διανυκτέρευση ανά ένα λεπτό
Το 2011, στην Airbnb κλεινόταν μια διανυκτέρευση ανά 10 δευτερόλεπτα
Το 2012, στην Airbnb κλεινόταν μια διανυκτέρευση ανά 2 δευτερόλεπτα


Η Airbnb στην Ελλάδα
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερες από 4.000 καταχωρήσεις στη χώρα
Περισσότερα από 1.000 ακίνητα βρίσκονται στην Αθήνα
Το σύνολο των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 377% σε σχέση με το 2011
Το σύνολο των ταξιδιωτών από Ελλάδα αυξήθηκε κατά 210% σε σχέση με το 2011