Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ψηφιακής απεικόνισης για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους μέσα από το φακό των φωτογραφικών μηχανών της Sony.


sony photovision 2013Εντυπωσίασε με την παρουσία της η Sony στην έκθεση «PhotoVision 2013», τη 10η μεγάλη διοργάνωση για την εικόνα και τις εφαρμογές της, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 8 Απριλίου 2013, στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Ξιφασκίας, στο Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού.


Έκπληξη και ενθουσιασμό προκάλεσε το σκηνικό που έστησε, ειδικά για τους επισκέπτες της έκθεσης η εταιρεία, όπου αποτέλεσε τον ιδανικό καμβά για έμπνευση και δοκιμή των μηχανών σε πραγματικές συνθήκες φωτογράφισης. Μία καλλίγραμμη αθλήτρια, με εντυπωσιακές φιγούρες ρυθμικής γυμναστικής και ασκήσεις με κορύνες, σχοινάκι και κορδέλα σε άρτια εκτέλεση, αποτέλεσε το φωτογραφικό θέμα μέσα σε ένα πολύχρωμο σκηνικό, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να διαπιστώσουν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών των φωτογραφικών προϊόντων της Sony, καθώς και την απόδοση τους, αποτυπώνοντας το χρώμα και την κίνηση.


Παράλληλα, επαγγελματίες φωτογράφοι πλαισίωναν το περίπτερο της Sony, καθοδηγώντας και συμβουλεύοντας τους επισκέπτες «φωτογράφους» στις δοκιμές τους, την ώρα των παραστάσεων. Η Sony παρείχε εκτός από την τεχνολογία, και εξειδικευμένο προσωπικό για την εξυπηρέτηση όλων των παρευρισκόμενων.


Ανάμεσα στις τεχνολογίες, που εκτέθηκαν οι επισκέπτες, ήταν η οπτική σταθεροποίηση εικόνας μέσω του Optical SteadyShot, σε λήψεις τύπου point-and-shoot, το προηγμένο φλας (Advanced Flash) που εκτινάσσει στα ύψη την ευαισθησία της φωτογραφικής μηχανής, ο αισθητήρας Exmor R™ CMOS που συλλαμβάνει φωτογραφίες με πολλές λεπτομέρειες, η προηγμένη τεχνολογία Triluminos™ Colour που χαρίζει μία πλούσια, ζωντανή παλέτα από εξαιρετικά φυσικά χρώματα, όπως και ο φακός Carl Zeiss Vario-Sonnar για ευκρινείς εικόνες υψηλής αντίθεσης. Όσοι πάλι επέλεξαν να απαθανατίσουν σε βίντεο τις παραστάσεις και τα δρώμενα, απόλαυσαν απίστευτα ομαλά βίντεο με Full HD.


Ανάμεσα στα μοντέλα που ξεχώρισαν και τράβηξαν το ενδιαφέρον συγκαταλέγονται οι SLT-A99, SLT-A58, NEX-3N, DSC-RX, DSC-RX100, που ήδη κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.