Η HP επεκτείνει την ηγετική της θέση στον τομέα του Converged Infrastructure, με νέες προσφορές που επεκτείνουν τη δέσμευση για ανοιχτές και αποτελεσματικές λύσεις.


hp logo 2010Στο Διεθνές Συνέδριο Συνεργατών (Global Partner Conference) , το ετήσιο συνέδριο της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, η HP παρουσίασε ένα νέο σύστημα HP Blade, λύσεις HP Converged Storage και HP Networking, καθώς και υπηρεσίες HP Services που επιταχύνουν την απόδοση των επενδύσεων στην πληροφορική και επιτρέπουν στους πελάτες να επανεστιάσουν τους πόρους από τις λειτουργίες στην καινοτομία.


Οι σημαντικές αλλαγές στη βιομηχανία της πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένου του cloud, των big data, των social media και του mobility, έχουν προσθέσει νέες προκλήσεις για τους CIOs, που χρειάζεται να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών, των συνεργατών και των εργαζομένων ενώ παράλληλα ενώ πρέπει να ευθυγραμμίζουν παράλληλα τους στόχους της πληροφορικής με τους στόχους της επιχείρησης, με διαθέτοντας περιορισμένους οικονομικούς πόρους.


Το χαρτοφυλάκιο HP Converged Infrastructure απαντά σε αυτές τις αυξανόμενες προκλήσεις και οδηγεί τη βιομηχανία στην εγκατάσταση και στη διαχείριση ευρείας κλίμακας υποδομών. Η HP έχει προσφέρει περισσότερες από 8 εκατομμύρια εικονικές θύρες σύνδεσης, έχει εκδόσει περισσότερα από 7 εκατομμύρια διπλώματα HP Insight Management, έχει μεταφέρει περισσότερα από 40 petabytes bladed storage και 50 εκατομμύρια switch ports και έχει αποκτήσει περίπου 900 πελάτες HP CloudSystem.(1) Επιπλέον, η HP κατέχει την κορυφαία θέση στη βιομηχανία από πλευράς εσόδων και διακίνησης blade servers για 24 συνεχόμενα τρίμηνα.(2)


Μόνο το χαρτοφυλάκιο HP Converged Infrastructure προσφέρει στους πελάτες:
· Μια ανοιχτή, βασισμένη σε πρότυπα, ετερογενή προσέγγιση που ενοποιεί τους servers, το storage, το networking και το λογισμικό διαχείρισης.
· Αποδεδειγμένη εμπειρία υλοποίησης λύσεων Converged Infrastructure για πελάτες σε όλο τον κόσμο – καθώς και στενή συνεργασία με τα 4.500 μέλη και συνεργάτες του HP AllianceOne οι οποίοι αναπτύσσουν ολοκληρωμένες λύσεις που χτίζονται πάνω στο χαρτοφλάκιο HP Converged Infrastructure.
· Ολοκληρωμένες συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες από την HP και τους πιστοποιημένους συνεργάτες που απλοποιούν τη διαχείριση της πληροφορικής, βελτιώνουν την απόδοση επί των επενδύσεων (ROI) βελτιστοποιώντας τις επενδύσεις στην πληροφορική και διασφαλίζουν μια εμπειρία υψηλής ποιότητας για τον πελάτη.


«Η HP έφερε την καινοτομία στο converged infrastructure και ήμασταν οι πρώτοι που τις προσφέραμε», δήλωσε ο David Donatelli, executive vice president και general manager, του Enterprise Group στην HP. «Δεν επαναπαυόμαστε όμως σε όσα έχουμε πετύχει αλλά συνεχίζουμε να καινοτομούμε και να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο HP Converged Infrastructure για να προσφέρουμε τα οφέλη που οι πελάτες μας από τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις περιμένουν από εμάς».


Το νέο HP BladeSystem προσφέρει επαναστατική οικονομία στα data centers
Το virtualization προσφέρει σημαντικά οφέλη στους οργανισμούς. Σύμφωνα με τη Gartner, το 2016, 82% του όγκου εργασίας του server θα τρέχει σε εικονικά περιβάλλοντα,(3) τα οποία θα μπορούσαν να αυξήσουν την περιπλοκότητα της διαχείρισης και τα λειτουργικά κόστη.


Το νέο σύστημα HP BladeSystem c7000 Platinum enclosure, μια βασική λύση μέσα στο, κορυφαίο στη βιομηχανία, χαρτοφυλάκιο HP ProLiant, βελτιώνει θεαματικά την απόδοση, την αποτελεσματικότητα και τη διαθεσιμότητα των πόρων στα virtualized και cloud περιβάλλοντα. Σαν αποτέλεσμα, οι οργανισμοί μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 68% από τα λειτουργικά κόστη του data center.(4) Αυτά τα πρωτοποριακά οικονομικά για τα data centers προσφέρονται μέσω των τεχνολογιών επόμενης γενιάς που παρέχουν προστασία των επενδύσεων σε βάθος χρόνου ενώ έχουν τη δυνατότητα επέκτασης καθώς η εταιρία μεγαλώνει.


Το νέο σύστημα HP BladeSystem c7000 Platinum enclosure με το νέο διακόπτη SX1018 HP Ethernet, που προσφέρει τη μικρότερη καθυστέρηση port-to-port από κάθε blade switch, είναι περισσότερο από τέσσερις φορές πιο γρήγορο σε σχέση με προηγούμενους διακόπτες.(5,6) Η HP είναι επίσης η πρώτη στη βιομηχανία που προσφέρει downlinks 40GB σε κάθε blade server για απόδοση σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Αυτό προσφέρει την ιδανική διασύνδεση δικτύου για clusters υψηλής απόδοσης ή εφαρμογές οικονομικών υπηρεσιών.


Η HP παρουσίασε επίσης το νέο Server Blade HP ProLiant WS460c Generation 8 (Gen8), τη μοναδική bladed υποδομή που υποστηρίζει τις virtualized λύσεις για τους πελάτες με γραφικά 3-D υψηλής πυκνότητας και οχτώ GPUs ανά blade server. Υποστηρίζοντας τέσσερις φορές περισσότερους χρήστες ανά blade υποδοχής, το HP WS460c μειώνει τα κόστη μέχρι και 60% ανά χρήστη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις.


Οι καινοτομίες της HP επιταχύνουν τη μετάβαση στις σύγχρονες αρχιτεκτονικές storage
H απρόβλεπτη αύξηση των δεδομένων και οι απαιτήσεις σχετικά με την απόδοση του όγκου εργασίας υποχρεώνουν τους πελάτες να αναβαθμίζουν τις παραδοσιακές αρχιτεκτονικές storage. Αυτή η μετάβαση – από τις παραδοσιακές στις μοντέρνες, κλιμακούμενες αρχιτεκτονικές storage – αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία πολλών δισ. δολαρίων για τους συνεργάτες καναλιού.


Το HP StoreVirtual Storage προσφέρει πρωτοποριακό software-defined storage που, το οποίο διατίθεται είτε σαν virtual storage appliance (VSA) software ή σαν converged storage appliance (CSA) στο hardware των HP ProLiant. Η HP διακινεί VSA για περισσότερα από επτά χρόνια και έχει διανείμει περισσότερα από 150.000 VSA σε όλο τον κόσμο.


Για να κεφαλαιοποιήσει και να επιταχύνει την υιοθέτηση του software-defined storage, η HP ανακοίνωσε δύο νέα συστήματα HP StoreVirtual Storage, τα οποία βασίζονται στις τεχνολογίες των HP ProLiant Gen8 . Βελτιώνοντας τόσο την παραγωγικότητα όσο και την αποτελεσματικότητα για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν virtualization, τα συστήματα HP StoreVirtual Storage προσφέρουν σχεδόν διπλάδια απόδοση και χωρητικότητα σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα.


Επιπλέον, το νέο HP StoreSystem, μία channel-only λύση αποθήκευσης μεσαίας κατηγορίας, συνδυάζει τα συστήματα HP 3PAR StoreServ Storage και HP StoreOnce Backup τα οποία είναι προπαραμετροποιημένα για γρήγορη εγκατάσταση. Προσφέροντας πρωταρχικό storage block-and-file με προστασία των πληροφοριών σε ένα ενιαίο σύστημα, το HP StoreSystem περιλαμβάνει πλέον όλες τις σουίτες της πλατφόρμας HP 3PAR και του λογισμικού VMware για να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία των πελατών.


Οι υπηρεσίες HP Technology Services απλοποιούν, ολοκληρώνουν και αυτοματοποιούν το Converged Infrastructure
Με τις υπηρεσίες HP Technology Services, οι πελάτες μπορούν να απλοποιούν, να ολοκληρώνουν και να αυτοματοποιούν τα περιβάλλοντα της πληροφορικής για να ανταποκρίνονται γρήγορα στις οργανωτικές αλλαγές και να επιταχύνουν την εισροή εσόδων.


Οι υπηρεσίες ΗP Technology Services πλέον προσφέρουν την εμπειρία HP Proactive Insight , η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να προβούν σε προληπτικές δράσεις καθώς και να αυτοματοποιήσουν και να διαχειριστούν τις εργασίες, αποφεύγοντας τα προβλήματα και επιφέροντας κέρδη παραγωγικότητας με μέσο όρο $32.000 ανά 100 χρήστες.


Η εμπειρία HP Proactive Insight ξεκινά με την υπηρεσία HP Proactive Care, η οποία προσφέρει προληπτική αποφυγή προβλημάτων και άμεση πρόσβαση σε προηγμένη τεχνική εξειδίκευση. Αυτή η υπηρεσία υποστηρίζεται από καινοτόμο υποστήριξη και τεχνολογίες διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της HP Insight Online, του πιο ολοκληρωμένου cloud-based portal διαχείρισης της βιομηχανίας καθώς και του λογισμικού HP Insight Remote Support, το οποίο παρακολουθεί τους servers, το storage και τα δίκτυα απομακρυσμένα. Με την εμπειρία HP Proactive Insight, οι πελάτες μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των χρηστών και να επιτύχουν απόδοση επί της επένδυσης στις υπηρεσίες, σε 30 μέρες ή και λιγότερο.(9)


Οι καινοτομίες της HP προσφέρουν τη μοναδική ολοκληρωμένη λύση της βιομηχανίας για εξοπλισμό δικτύωσης BYOD
Μέχρι το 2016, τα δύο τρίτα του εργασιακού δυναμικού θα διαθέτει smartphones και το 40% του όγκου εργασίας θα είναι φορητό.(10) Παρόλα αυτά, οι σημερινές παραδοσιακές υποδομές απαιτούν δύο ξεχωριστά δίκτυα για να υποστηρίξουν την ενσύρματη και την ασύρματη συνδεσιμότητα, επιφέροντας λειτουργική πολυπλοκότητα και προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας.


Η HP παρουσίασε επίσης τη μοναδική ολοκληρωμένη λύση της βιομηχανίας που υποστηρίζει τις αυξανόμενες πρωτοβουλίες bring-your-own-device (BYOD). Αυτή η λύση προσφέρει ενοποιημένη ενσύρματη και ασύρματη διαχείριση καθώς και εναλασσόμενες πλατφόρμες που δημιουργούν ένα ενιαίο δίκτυο για ενσύρματη και ασύρματη συνδεσιμότητα.


Οι καινοτομίες της HP στον τομέα του networking περιλαμβάνουν ακόμα λειτουργίες εισόδου και τροφοδοσίας των συσκευών μέσω μιας εφαρμογής ενιαίας διαχείρισης, αυτοματοποιημένη ασφάλεια με τεχνολογία software-defined networks (SDN) και υπηρεσίες mobility συνδεσιμότητας που επεκτείνουν περαιτέρω τα οφέλη των πελατών από την αρχιτεκτονική HP FlexNetwork.


Για να διπλασιάσει την επεκτασιμότητα του δικτύου συγκριτικά με τις παραδοσιακές υποδομές, η νέα λύση OpenFlow-enabled HP 2920 Switch Series επιταχύνει τη μεταφορά δεδομένων μέχρι και 45%, ενώ αυξάνει την απόδοση μέχρι και 100%.(11) Επιπλέον, το νέο HP 830 Unified/WLAN Switch εξαλείφει την ανάγκη για την αγορά μέχρι και του 50% των συσκευών παραδοσιακής πρόσβασης στα δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των ξεχωριστών switches και controllers, ενώ υποστηρίζουν μέχρι και 1.000 ασύρματες συσκευές.


Για να βοηθήσει τους πελάτες να δημιουργήσουν μια βελτιωμένη, επεκτάσιμη ενσύρματη και ασύρματη υποδομή, η HP προσφέρει τις υπηρεσίες HP FlexNetwork Design and Validation και τις υπηρεσίες HP Wireless LAN Lifecycle Services. Αυτές οι υπηρεσίες προσφέρουν επικυρωμένα και διαλειτουργικά σχέδια υψηλού επιπέδου και ρυθμίσεις συσκευών με βάση τις αναγνωρισμένες αρχιτεκτονικές HP FlexNetwork.


H εκδήλωση HP Discover, θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Ιουνίου στο Λας Βέγκας.