Επανάσταση στα σχολικά τετράδια έχει φέρει η SKAG με την νέα πρωτοποριακή εφαρμογή SKAG AR, μέσω της οποίας μπορεί ο καταναλωτής να δει τα τετράδια του να ζωντανεύουν.


SKAG AR - I pio zontani eikonaΠιο συγκεκριμένα, ο καταναλωτής κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή SKAG, μπορεί να σκανάρει την επιφάνεια του τετραδίου της skag που φέρει την ειδική επισήμανση και να δει το εξώφυλλό του να αποκτά κίνηση και ήχο.


Το νέο αυτό εγχείρημα της SKAG πλαισίωσε την νέα μονάδα ψηφιακών εκτυπώσεων με μηχανήματα εξελιγμένης τεχνολογίας που εγκαινίασε η εταιρεία το τελευταίο τρίμηνο του 2012.


Augmented reality (AR) είναι η διαδικασία σκαναρίσματος μιας εκτυπωμένης επιφάνειας με ενα smartphone, όπου στη συνέχεια ο κάτοχος λαμβάνει ένα περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο επάνω στην επιφάνεια της εικόνας. Για παράδειγμα, σκανάροντας μία διαφήμιση για αλεύρι, ο χρήστης μπορεί να λάβει μία σειρά από συνταγές για κέικ, ή σκανάροντας ένα φυλλάδιο αυτοκινήτου, ο χρήστης μπορεί να δει την εικόνα του αυτοκινήτου σε 3D. Επίσης σκανάροντας το κουτί ενός παιχνιδιού, ο χρήστης μπορεί να παίξει ένα φανταστικό παιχνίδι με τους ήρωες του παιχνιδιού.


Το AR συνδέει άμεσα την εικόνα με ανάλογο περιεχόμενο online, μεταφέροντας τον καταναλωτή από την εικόνα σε ψηφιακό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας την ελκυστικότητα ενός έξυπνου, χρήσιμου, απλού και διασκεδαστικού περιεχομένου.


Η τεχνολογία Augmented Reality (AR) παρέχει στην SKAG σημαντικές ευκαιρίες βελτίωσης των πωλήσεων λόγω της καινοτομίας που εφαρμόζει αλλά και λόγω της προσωποποιημένης προσέγγισης των πελατών της.