Παρουσίαση του Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση πραγματοποίησε η Microsoft Ελλάς προκειμένου να παρουσιαστούν τα χαρακτηριστικά του, αλλά και σενάρια χρήσης της υπηρεσίας.


office-365Το Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση, που ουσιαστικά συνιστά το Office της επόμενης γενιάς, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να έχει πρόσβαση στα αρχεία του και στις εφαρμογές του, από οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα €99 το χρόνο και αφορά στην εγκατάσταση της υπηρεσίας σε έως και 5 συσκευές (Windows tablets, PCs ή Macs), περιλαμβάνοντας 20 GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου στο Skydrive και 60’ δωρεάν κλήσεων σε Skype.


Το Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση είναι διαθέσιμο σε 21 γλώσσες και 162 αγορές και περιλαμβάνει:
– Το πιο πλήρες σετ εφαρμογών του Office – Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher και Access, καθώς και προσαρμοσμένες εφαρμογές Office για tablets και smartphones.
– Δυνατότητα εγκατάστασης μέχρι και σε πέντε Windows tablet, PC ή Mac (με την απόκτηση μίας άδειας).
– Επιπλέον 20 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud του SkyDrive – τρεις φορές ο χώρος που προσφέρεται με τη δωρεάν χρήση.
– 60 λεπτά δωρεάν κλήσεων στο Skype world κάθε μήνα – για κλήσεις σε οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή σε ολόκληρο τον κόσμο1.
– Όλες τις μελλοντικές αναβαθμίσεις – προκειμένου ο χρήστης να έχει στη διάθεσή του την τελευταία τεχνολογία και να εξοικονομεί χρόνο.


Η χρήση του Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση επιτρέπει στο χρήστη να οργανώνει καλύτερα το χρόνο του, διεκπεραιώνοντας τις εργασίες του πιο γρήγορα. Αξιοποιώντας τη δυναμική του cloud, προσφέρει υψηλή ασφάλεια και αξιοπιστία, συνδέεται πλήρως με τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο συνδυασμός με τα Windows 8 προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης. Ο χρήστης έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του, στις εφαρμογές του, στις επαφές του, στα αρχεία του ακόμα και στις ρυθμίσεις του, από οπουδήποτε και αν βρίσκεται, καθώς όλα αυτά αποθηκεύονται στο cloud.


Επιπλέον:
– Το Outlook γίνεται ακόμα πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό, διαθέτοντας βελτιστοποιημένο user interface, με έμφαση στο περιεχόμενο, χωρίς εναλλαγές σε πολλαπλά παράθυρα. Οι εργασίες γίνονται γρήγορα με ένα άγγιγμα, ενώ από το παράθυρο του inbox υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε ημερολόγια, επαφές και εργασίες.
– Τα αρχεία PDF γίνονται εύκολα και γρήγορα επεξεργάσιμα, καθώς μπορούν να ανοίξουν μέσα από το Word.
– Στο Excel οι καθημερινές εργασίες απλοποιούνται με τη δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης, καθώς αναγνωρίζονται όμοια patterns, ενώ επιπλέον προτείνονται τα πιο κατάλληλα διαγράμματα, βάσει των patterns των δεδομένων.
– Με τη λήψη της εφαρμογής OneNote η καταγραφή των σημειώσεων γίνεται παιχνίδι. Η προσθήκη του ευέλικτου κυκλικού radial menu κάνει τη χρήση ακόμα πιο εύκολη, το χειρόγραφο μετατρέπεται εύκολα σε πληκτρολογούμενο κείμενο, ενώ οι σημειώσεις μπορούν να εμπλουτιστούν και με επιπλέον περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες και video.
– Η εφαρμογή του Lync, προσφέρει την δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων, τη δυνατότητα διαδικτυακών και ηλεκτρονικών συσκέψεων με ήχο και εικόνα προκειμένου να είναι εύχρηστο σε μια ποικιλία συσκευών.


Η παροχή του Office ως υπηρεσίας επιτρέπει τη γρήγορη και άμεση αναβάθμιση, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να έχει πάντα στη διάθεσή του άμεσα και εύκολα τις τελευταίες εκδόσεις και αναβαθμίσεις των εκάστοτε εφαρμογών.


Το Office είναι πλήρως λειτουργικό σε οποιαδήποτε συσκευή με Windows 7 ή Windows 8, ενώ μπορεί να τρέξει παράλληλα με παλαιότερες εκδόσεις του Office.
Οι εφαρμογές του Office κατεβαίνουν μέσω cloud και είναι έτοιμες προς χρήση σε μόλις 30”. Με τη δυνατότητα επίσης του Office on demand, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα πρόσβασης και επεξεργασίας σε αρχεία και εφαρμογές από οποιαδήποτε συσκευή και οποιαδήποτε στιγμή μέσω cloud, απλά με την είσοδο στον λογαριασμό του. Επισημαίνεται ότι οι εφαρμογές του Office και τα έγγραφα είναι διαθέσιμα μόνο για το τρέχον session, κανένα αρχείο δεν εγκαθίσταται στο τοπικό file cache.


Εκτός της cloud υπηρεσίας του Office 365 Premium για οικιακή χρήση, το νέο Office διατίθεται και στις ακόλουθες εκδόσεις:
– Office Home and Student 2013
– Office Home and Business 2013 (1-10 χρήστες)
– Office Professional 2013 (1-10 χρήστες)
– Office for Mac Home and Student 2011
– Office for Mac Home and Business 2011 (1-10 χρήστες)


Οι δωρεάν κλήσεις μέσω Skype δεν είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες.