Η συνεχιζόμενη ζήτηση για τα Wii και Nintendo DS κατά το 2008 είχε ως αποτέλεσμα πωλήσεις ρεκόρ και για τις δύο κονσόλες στην Ευρώπη.

Nintendo Wii

Nintendo Wii

Οι πωλήσεις του Wii συνέχισαν την ανοδική τους τροχιά – με πάνω από 8,3 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο 2008, μια αύξηση κατά 58% σε σχέση με το 2007 και τις μεγαλύτερες ετήσιες πωλήσεις στην κατηγορία home consoles που έχουν γίνει ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ιστορία του gaming. Οι πωλήσεις αυτές έφεραν τη συνολική εγκατεστημένη βάση του Wii στην Ευρώπη σε ένα νούμερο που ξεπρνά τα 14,2 εκατομμύρια.

Συμπληρώνοντας τον τρίτο του χρόνο στην αγορά, το Nintendo DS συνεχίζει να καταρρίπτει όλα τα υπάρχοντα ρεκόρ πωλήσεων. Το 2008 πωλήθηκαν πάνω από 11,2 εκατομμύρια κονσόλες Nintendo DS – με αυτό το νούμερο να είμαι με τη σειρά του νέο ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων για κονσόλα gaming στην Ευρωπαΐκή ιστορία. Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των Nintendo DS που έχουν φτάσει στους ευρωπαίους καταναλωτές σε πάνω από 31 εκατομμύρια.

“Η τάση των πωλήσεων στα Wii και Nintendo DS, hardware και software κατά το 2008 δείχνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη απολαμβάνουν τα video games ως μέρος της καθημερινής τους ζωής. Αυτό αποδεικνύει ότι η επιθυμία της Nintendo να επεκτείνει το κοινό του gaming έχει τη δυνατότητα να συνεχιστεί στην Ευρώπη”
, είπε ο Laurent Fischer, Managing Director, Marketing & PR, της Nintendo of Europe.

Πηγή Στοιχείων για τις Πωλήσεις: Nintendo internal Sell-thru Panel