Η OteGlobe και η Infinera, ένας κορυφαίος κατασκευαστής και προμηθευτής Ψηφιακών Οπτικών Δικτύων, ολοκλήρωσαν την αναβάθμιση του Δικτύου της OTEGLOBE με χρήση της πλατφόρμας DTN-X.


oteglobeH αναβάθμιση έγινε στο Διαβαλκανικό δίκτυο της OTEGLOBE (TBN) το οποίο εκτείνεται από την Ελλάδα έως τη Γερμανία σε μήκος μεγαλύτερο από 8,000 χλμ. και το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μεγάλες χωρητικότητες πολλών Terrabit (multi-Terrabit capacity).


Με την αναβάθμιση αυτή η OTEGLOBE διπλασίασε τη διαθέσιμη χωρητικότητα του δικτύου της TBN σε περισσότερα από 1 Terabit per second (Tb/s), με στόχο να καλύψει τόσο τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες της Ευρώπης, όσο και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Παράλληλα, με την εν λόγω αναβάθμιση το δίκτυο της OTEGLOBE μπορεί πλέον να προσφέρει υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων 10 Gb/s, 40 Gb/s and 100 Gb/s στους πελάτες της, οι οποίοι είναι μεγάλοι διεθνείς πάροχοι, παρόχοι σταθερής & κινητής τηλεφωνίας και πολυεθνικοί οργανισμοί.


Η πλατφόρμα DTN-X της Infinera μέσω της μετάδοσης 500Gb/s super-channels σε δίκτυα μεγάλης απόστασης (long-haul) και της δυνατότητας μεταγωγής υπηρεσιών συνολικής χωρητικότητας 5Tb/s παρέχει στο δίκτυο της OTEGLOBE τη δυνατότητα να συνδυάζει την ευελιξία υλοποίησης και αναβάθμισης των υπηρεσιών των πελατών της με υψηλή λειτουργική διαθεσιμότητα και αξιοπιστία. Επίσης, η ενσωμάτωση του πρωτοκόλλου GMPLS από την εν λόγω πλατφόρμα, παρέχει συμπληρωματικά τη δυνατότητα αυτόματης αναδρομολόγησης υπηρεσιών (high-speed restoration) για την άμεση αποκατάσταση της τηλεπικοινωνιακής κίνησης σε περίπτωση βλάβης.


“Συνεργαζόμαστε με την Infinera ήδη από το 2008 χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα DTN στο Διαβαλκανικό μας δίκτυο,” αναφέρει η Δρ. Παναγιώτα Μποσδογιάννη, Διευθύντρια Τεχνολογίας της OTEGLOBE. “Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ετών, επωφεληθήκαμε από την ευελιξία, αξιοπιστία και ευκολία που παρέχουν οι λύσεις της Infinera, επιτρέποντας στην εταιρεία μας να ενεργοποιεί νέα κυκλώματα υψηλών ταχυτήτων 10 Gb/s μέσα σε μερικά λεπτά. Βασιζόμενοι λοιπόν στην πρότερη καλή εμπειρία, επιλέξαμε την νέα πλατφόρμα DTN-X για την αναβάθμιση του δικτύου μας, η οποία και ολοκληρώθηκε επιτυχώς χωρίς να επηρεαστεί η υπάρχουσα τηλεπικοινωνιακή κίνηση των πελατών μας ή οι διαδικασίες λειτουργιών δικτύου.”


“Η Infinera δεσμεύεται να παρέχει την πιο αξιόπιστη τεχνολογία αιχμής στους πελάτες της, χωρίς το βάρος των παραδοσιακών αρχιτεκτονικών δικτύου” αναφέρει ο Chris Champion, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων ΕΜEA. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που η OTEGLOBE έχει επιλέξει την πλατφόρμα DTN-X για το Διεθνές της Δίκτυο, παρέχοντας έτσι αναβαθμισμένη αξιοπιστία στους Διεθνείς παρόχους της περιοχής.”