Η Ericsson υλοποιεί πρώτη στον κόσμο την κινητή ευρυζωνικότητα σε δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης, το Melita της Μάλτας.

ericsson-logoΗ μαλτέζικη εταιρεία Melita, πάροχος οικιακής ψυχαγωγίας και τηλεπικοινωνιών, είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που θα ενσωματώσει την κινητή ευρυζωνικότητα HSPA στο υπάρχον καλωδιακής τηλεόρασης δίκτυό της, προσθέτοντας κινητή ευρυζωνικότητα στις λύσεις τηλεόρασης, internet και σταθερής τηλεφωνίας που προσφέρει. Η Ericsson επιλέχθηκε ως η απ’ άκρη σε άκρη εταιρεία ενσωμάτωσης, η οποία θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία και την τεχνολογία της για να καταστήσει δυνατό αυτό το επίτευγμα.

Η λύση της Ericsson θα δώσει τη δυνατότητα στη Melita να αναπτύξει νέες υπηρεσίες γρήγορα και οικονομικά, βελτιστοποιώντας ταυτόχρονα την υπάρχουσα υποδομή της. Το νέο δίκτυο θα βοηθήσει τη Melita να προσφέρει στους καταναλωτές της βελτιωμένη εμπειρία τελικού χρήστη βασισμένη στις υπηρεσίες τηλεόρασης, internet, σταθερής τηλεφωνίας και κινητής ευρυζωνικότητας.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας με το κλειδί στο χέρι, η Ericsson έχει παράσχει, ενσωματώσει και αναπτύξει μια ασύρματη πρόσβαση HSPA που βασίζεται στο IP, ένα δίκτυο πυρήνα κυκλώματος και πακέτων, καθώς επίσης και μια λύση διαχείρισης εσόδων. Για να διασφαλιστεί η οικονομία των λειτουργιών για το νέο δίκτυο, οι ικανότητες των επαγγελματιών της Melita έχουν βελτιωθεί με τη χρήση των υπηρεσιών εκπαίδευσης της Ericsson.
Ο Stephen Wright, Γενικός Διευθυντής της Melita, δήλωσε: “Η δοκιμασμένη τεχνολογία και η εμπειρία υπηρεσιών της Ericsson θα μας προσφέρουν μια ποιοτική λύση υψηλής απόδοσης για τον έλεγχο των λειτουργικών εξόδων και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να παρέχουμε εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες μας στη μαλτέζικη αγορά”.
Όπως δηλώνει ο Cesare Avenia, Head of Market Unit South East Europe της Ericsson: “Η Ericsson, με τις δοκιμασμένες λύσεις ευρυζωνικών υπηρεσιών και την τεχνογνωσία της στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επόμενης γενιάς, προσφέρει στη Melita τη δυνατότητα να δημιουργήσει μεγαλύτερα έσοδα και να επεκτείνει τις λύσεις της με τις τελευταίες υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας”.