Η Microsoft, δίχως να χάνει στιγμή, δείχνει αποφασισμένη να τελειοποιήσει άμεσα (και να επιβάλει) τα Windows 8. Ακολουθεί το Office…

windows blueΠρόσφατα έκανε την εμφάνισή του στο internet το ISO της επερχόμενης αναβάθμισης των Windows 8 (σε beta μορφή προς το παρόν προφανώς), με την κωδική ονομασία «Windows Blue». Χρησιμοποιώ σκοπίμως τη φράση «έκανε την εμφάνισή του» αντί της συνήθους «διέρρευσε», καθώς η «διαρροή» αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο marketing το οποίο συχνά οι κολοσσοί της τεχνολογίας μεταχειρίζονται με μαεστρία! Όπως και να ‘χει, η ανανεωμένη έκδοση των Windows 8 δείχνει να δανείζεται αρκετή από την Windows Phone touch φιλοσοφία, ενθαρρύνοντας ακόμα περισσότερο τη χρήση αφής στους Η/Υ. Μεταξύ των σημαντικότερων βελτιώσεων συμπεριλαμβάνεται η υποστήριξη περεταίρω παραμετροποίησης της… χιλιοτραγουδισμένης και πολυκατσαδιασμένης «Start Screen» (μικρότερα tiles, θεματικές ενότητες, χρωματικές επιλογές, ακόμα μεγαλύτερο desktop title κ.α.), με σκοπό να πάψετε να αναζητάτε συνεχώς τη συντόμευση που σας στέλνει στο παραδοσιακό desktop mode.

Αρκετές βελτιώσεις έχουν υποστεί και τα μενού των ρυθμίσεων ενώ η αλληλεπίδραση με το SkyDrive είναι ακόμα πιο έντονη. Παράλληλα, ευπρόσδεκτες προσθήκες έχουν εμφανιστεί και στα Charms, όπως αυτή που συντελεί στην άμεση λήψη screenshot μέσω του Share Charm.
Σε επίπεδο built-in εφαρμογών, η Alarms app σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε υπενθυμίσεις και ξυπνητήρια (απαραίτητη για Windows tablets), ενώ αναβαθμισμένο είναι τόσο το calculator, όσο και το sound recorder. Τέλος, το Windows Movie Maker παραδίδει τη σκυτάλη στο εκσυγχρονισμένο και ιπο «στυλάτο» Movie Moments.
Και αν νομίζετε πως η Microsoft εργάζεται πυρετωδώς μόνο για να τελειοποιήσει τα Windows 8, έχετε υπόψη σας πως ετοιμάζει αντίστοιχο πακέτο βελτιώσεων και για το Office 2013, με κωδική ονομασία «Gemini».
Δεν ξέρω αν κάποιοι νιώθουν ανασφάλεια με τα τακτικά updates και service packs ενός λειτουργικού, θεωρώντας τα «μπαλώματα» σε ένα ατελές προϊόν. Από τα Windows service packs, μέχρι τις αναβαθμίσεις του Android , πάντα κάθε δείγμα ενός «τελειομανή» δημιουργού που δεν αργεί να αντιδράσει στις παραλείψεις του, δεν μπορώ παρά να το καλωσορίσω.