Το F-Secure Mobile Security προστατεύει από μια επίθεση Άρνησης-Υπηρεσίας η οποία θα μπορούσε να πλήξει δημοφιλή μοντέλα smartphones.

f-secure-mobile-security

F-Secure Mobile Security

Το «SMS Curse of Silence» (Κατάρα της Σιωπής) μπορεί να διαλύσει την υπηρεσία μηνυμάτων SMS του κινητού τηλεφώνου, που σημαίνει πως οι κάτοχοι δεν θα μπορούν να λαμβάνουν νέα μηνύματα. Αυτή η νέα επίθεση σε μια ευρεία σειρά smartphones με Symbian OS έκανε την εμφάνισή της στις 30 Δεκεμβρίου. Ονομάστηκε «SMS Curse of Silence» από τον Tobias Engel, ο οποίος την ανακάλυψε και την αποκάλυψε στο 25ο Chaos Communication Congress που πραγματοποιήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2008 στη Φιλανδία.

Τα κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν προσβληθεί δεν μπορούν να δεχθούν μηνύματα SMS. Τα smartphones τα οποία μπορούν να προσβληθούν με αυτόν τον τρόπο περιλαμβάνουν συσκευές UIQ και S60 2nd Edition Feature Packs 2 και 3, 3rd Edition και 3rd Edition Feature Pack 1. Τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα S60 3rd Edition Feature Pack 2 ή 5th δεν προσβάλλονται.

Η επίθεση πραγματοποιείται με την αποστολή ενός ή περισσοτέρων, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής, ειδικά διαμορφωμένων μηνυμάτων στο smartphone που γίνεται «στόχος». Τα μηνύματα καταστρέφουν το σύστημα μηνυμάτων SMS του κινητού τηλεφώνου, αλλά η συσκευή παραμένει κατά τ’ άλλα λειτουργική. Παλαιότερα μοντέλα δεν εμφανίζουν κανένα ορατό σύμπτωμα στην επίθεση. Αντίθετα, νεότερα μοντέλα ύστερα από την επίθεση εμφανίζουν ενδείξεις για χαμηλή διαθέσιμη μνήμη ή εικονίδια μηνυμάτων που συνεχώς αναβοσβήνουν.

Η λύση προστασίας F-Secure Mobile Security προστατεύει από την επίθεση αυτή εντοπίζοντάς την και διορθώνοντας τη συσκευή, ώστε οι κάτοχοι να μη χάνουν τα μηνύματα που βρίσκονται στα Εισερχόμενά τους. Η λύση είναι διαθέσιμη για όλα τα smartphones που διατρέχουν αυτόν τον κίνδυνο. Μπορεί να «κατέβει» από το www.f-secure.mobi κατευθείαν στο κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιώντας τον browser της συσκευής. Υπάρχει δυνατότητα δοκιμαστικής χρήσης του F-Secure Mobile Security για 7 ημέρες.

Ο πρόεδρος της Alpha copy κ. Σ. Ι. Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Η λύση προστασίας F-Secure Mobile Security εντοπίζει τα SMS Curse of Silence και προστατεύει το κινητό σας τηλέφωνο διορθώνοντάς τη ώστε να μην χαθούν πολύτιμα δεδομένα από τα αρχεία σας».