To skroutz.gr υποστήριξε ως χορηγός το τοπικό επίπεδο του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Μηχανικής European BEST Engineering Competition – EBEC.


Skroutz_LogoΟ διαγωνισμός διεξήχθη στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στις 20 και 21 Μαρτίου 2013, στηρίζοντας στην πράξη τη διαδικασία παραγωγής καινοτόμων ιδεών. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός BEST (Board of European Students of Technology), δημιουργήθηκε από φοιτητές Πολυτεχνικών και τεχνολογικών σχολών της Ευρώπης, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών πολυτεχνείων και τη δημιουργία πανευρωπαϊκής συνείδησης στους φοιτητές


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η τοπική ομάδα BEST Athens διοργάνωσε σε τοπικό επίπεδο το πρώτο σκέλος του διαγωνισμού μηχανικής, EBEC Athens, όπου 50 φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν επιλέγοντας την κατηγορία Case Study ή Team Design. Οι φοιτητές κλήθηκαν να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις μηχανικής και ταυτόχρονα ανέπτυξαν τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα τους, προκειμένου η τετραμελής ομάδα τους να προκριθεί στο δεύτερο σκέλος του διαγωνισμού σε Εθνικό επίπεδο, όπου θα αναμετρηθεί με τους υπόλοιπους νικητές από ολόκληρη την Ελλάδα. Στο τελευταίο σκέλος, οι νικητές του εθνικού διαγωνισμού θα αναμετρηθούν με 120 συναδέλφους τους από όλη την Ευρώπη.


Το www.skroutz.gr στήριξε τη διοργάνωση του θεσμού, πιστό στην επιθυμία να βρίσκεται πάντα δίπλα σε νέους επιστήμονες, καθώς η έρευνα, η τεχνολογία και η καινοτομία βρίσκονται στο DNA της εταιρείας. Η ομάδα του www.skroutz.gr δημιούργησε το θέμα του Case Study, το οποίο κλήθηκαν να επεξεργαστούν και να αναπτύξουν οι διαγωνιζόμενοι. Επιπλέον, μέλος του Engineering Team του www.skroutz.gr συμμετείχε στην κριτική επιτροπή, η οποία αξιολόγησε τις παρουσιάσεις των διαγωνιζομένων και ανέδειξε τους νικητές.