Σήμερα, περισσότερες από τις μισές εταιρείες παγκοσμίως διαθέτουν λύσεις αποκλειστικά για τη διαχείριση και την ασφάλεια των φορητών συσκευών στα εταιρικά δίκτυά τους.


Kaspersky Lab_Infographic_MDM_mod_tablet_EngΜια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2012 από την Kaspersky Lab σε συνεργασία με τη Β2Β International έδειξε ότι το 32% των οργανισμών έχει υιοθετήσει μια πολιτική ασφαλείας αποκλειστικά για smartphones και tablets, ενώ μόνο το 28% των εταιρειών παγκοσμιώς έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί ολοκληρωμένη τεχνολογία Mobile Device Management (MDM).


Ο αριθμός των smartphones, τόσο εταιρικών όσο και προσωπικών, που χρησιμοποιούνται για εταιρικές δραστηριότητες σε ημερήσια βάση, αυξάνεται συνεχώς. Αυτή η αυξανόμενη τάση είναι αδύνατο να αγνοηθεί στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως αποδεικνύει η έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού η B2B International και η Kaspersky Lab. Μόνο το 9% των οργανισμών αισθάνεται ότι είναι βιώσιμο να απαγορεύσουν στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν προσωπικά smartphones για τη δουλειά τους. Από την άλλη μεριά, το 29% των εταιρειών έχει δώσει στους εργαζόμενους πληρη πρόσβαση στα δεδομένα των εταιρικών δικτύων μέσω των φορητών συσκευών.


«Η χρήση smartphones και άλλων φορητών συσκευών στην εργασία δίνει σε κάθε εταιρεία ένα συγκεκριμένο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθιστώντας τους εργαζόμενούς της πιο ευέλικτους και ικανούς να ανταποκριθούν σε καθήκοντα και θέματα όπου και αν βρίσκονται, κάθε ώρα της ημέρας. Παρόλα αυτά, η εισαγωγή αυτών των συσκευών στις εταιρικές υποδομές απαιτεί νέα προσέγγιση στην ασφάλεια πληροφορικής ενώ αν αγνοήσουμε αυτή την τάση, διακινδυνεύουμε η εταιρεία να χάσει σημαντικά δεδομένα εξαιτίας μιας επίθεσης κακόβουλου λογισμικού ή της απώλειας μιας συσκευής. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να ξαναεφεύρουμε τον τροχό: Η Kaspersky Lab προσφέρει μια ετοιμοπαράδοτη εταιρική λύση με την οποία προστατεύονται όλες οι συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των φορητών συσκευών, σε ένα ενιαίο, κεντρικό πλαίσιο ασφαλείας», δήλωσε ο Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer στην Kaspersky Lab.


Η τεχνολογία Mobile Device Management που έχει ενσωματωθεί στο Kaspersky Endpoint Security for Business, τη νέα πλατφόρμα της Kaspersky Lab για την ασφάλεια των εταιρικών δικτύων, διασφαλίζει την αξιόπιστη διαχείριση και την ασφάλεια για κάθε φορητή συσκευή που χρησιμοποιείται σε μια εταιρεία.


Πέρα από το να προστατεύει τα smartphones και τα tablets από κακόβουλο λογισμικό (το οποίο είναι ακόμα πιο απαραίτητο για το περιβάλλον Android, με τον αυξανόμενο αριθμό κακόβουλων προγραμμάτων που το στοχοποιούν), τα εργαλεία της τεχνολογίας MDM επιτρέπουν στους διαχειριστές του συστήματος να διαχειρίζονται από απόσταση το περιεχόμενο που αποθηκεύεται σε μια συσκευή, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτό αν η συσκευή χαθεί ή κλαπεί. Επιπλέον, η τεχνολογία MDM επιτρέπει στους υπεύθυνους πληροφορικής να προσδιορίσουν όλα τα περιεχόμενα μια φορητής συσκευής σαν προσωπικά ή εταιρικά. Έτσι, μια πολιτική BYOD (Bring Your Own Device) δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα για έναν οργανισμό: οι διαχειριστές μπορούν πάντα να διαχειρίζονται τα εταιρικά δεδομένα στην προσωπική συσκευή ενός εργαζομένουν χωρίς να αγγίζουν τα προσωπικά του περιεχόμενα.


Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της τεχνολογίας MDM στις εταιρικές λύσεις της Kaspersky Lab είναι η κεντρική διαχείριση και το σύστημα ελέγχου, τα οποία τοποθετούνται εύκολα στα εταιρικά συστήματα ασφαλείας και καθιστούν δυνατό τον εντοπισμό όλων των απειλών στις φορητές υποδομές πληροφορικής των οργανισμών.


Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαχείριση των απειλών στις επιχειρήσεις, τις τεχνολογίες ασφάλειας και τις δυνατότητες των εταιρικών λύσεων της Kaspersky Lab είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kaspersky.com/beready