Το πολυαναμενόμενο high end Android Smartphone της Samsung αποκαλύφθηκε με οθόνη 4,99 ιντσών και ιδιαίτερα ισχυρό επεξεργαστή για να καλύψει όλες τις ανάγκες.


samsung galaxy s4Παρά το γεγονός ότι η οθόνη μεγάλωσε στις 5 ίντσες, το σώμα της συσκευής δεν φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από το Galaxy S3. Επιπλέον, η Samsung έκανε τη συσκευή λεπτότερη και ισχυρότερη, ενώ το υψηλής ποιότητας πλαστικό του Galaxy S4 μειώνει το βάρος της συσκευής και ταυτόχρονα προσδίδει υψηλότερη ποιότητα.


Στον τομέα των τεχνικών χαρακτηριστικών έχουμε οθόνη 4,99-ιντσών Super AMOLED με ανάλυση 1920×1080 pixels με 441ppi από Gorilla 3. Διαθέτει έναν οχταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 5410 στα 1,6 GHz, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής ενός επεξεργαστή Snapdragon 1.9Ghz. Πρόκειται για το πρώτο smartphone με οχταπύρηνο επεξεργαστή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το chipset Exynos 5410, έχει τέσσερις πυρήνες Cortex A15 για τις απαιτητικές εργασίες και άλλους τέσσερις τύπου Cortex Α7 για τις λιγότερο απαιτητικές εργασίες. Tρέχει το λειτουργικό Android 4.2.2 Jelly Bean. Διαθέτει, ακόμα 2GB μνήμης RAM και διατίθεται σε εκδόσεις χωρητικότητας 16, 32 ή 64 GB. Περιλαμβάνει επίσης μια υποδοχή κάρτας microSD. Υπάρχουν όλες οι βασικές ασύρματες συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένων Bluetooth 4.0 LE, NFC, Wi-Fi και GPS. Επιπλέον, το νέο μοντέλο της Samsung είναι εξοπλισμένο με μια θύρα IR και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλεχειριστήριο. Η συσκευή τροφοδοτείται από μια μπαταρία 2600 mAh. Διαθέτει δύο κάμερες, μία ανάλυσης 13 megapixel στο πίσω μέρος της συσκευής και μία 2 megapixel στο μπροστινό μέρος.


Αυτό που διαφέρει είναι ότι οι δύο αυτές κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα, σε μία λειτουργία που η Samsung αποκαλεί Dual Camera. Η διπλή λειτουργία της κάμερας επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί και τις δύο κάμερες για να τραβάει βίντεο ή φωτογραφίες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήσεις, δείχνοντας στον συνομιλητή τους αυτό που βλέπουν, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν τις θέσεις της κάμερας. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης μερικά ειδικά χαρακτηριστικά, όπως τη λειτουργία Drama Shot, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν cinemagraph, σαν εικόνες που είναι αποθηκευμένες ως αρχεία GIF με κίνηση.


Η Samsung προσέθεσε επίσης κάποια νέα χαρακτηριστικά, όπως τις λειτουργίες Smart Pause και Smart Scroll που βοηθούν τους χρήστες να διαχειρίζονται καλύτερα το περιεχόμενο του τηλεφώνου. Πιο συγκεκριμένα, με το σύστημα Smart Pause, οι εφαρμογές βίντεο θα σταματήσουν την αναπαραγωγή αν ο χρήστης απομακρυνθεί από την οθόνη και θα ξεκινήσουν και πάλι μόλις ο χρήστης επιστρέψει. Το σύστημα Smart Scroll από την άλλη, επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται μέσω των προγραμμάτων περιήγησης και e-mail χωρίς να αγγίξουν την οθόνη, χρησιμοποιώντας τις κινήσεις του προσώπου και τις χειρονομίες των καρπών.


Το Galaxy S4 αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους


Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα αναλυτικό βίντεο παρουσίασης του νέου ικανότατου smartphone: